Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte tohoto hada?

Od: randonnee* odpovědí: 17 změna:

Čauky

Nevíte někdo, co je to za hada. Vyhřívá se mně na hromadě dřeva. A i když je docela plachý, mám obavy při odebírání dřeva aby někoho neuštknul. Délka cca 50 - 60 cm.

Díky Radek

Poznáte tohoto hada?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1) Na internetu si najdete telefonni cislo na nejblizsi toxikologicke centrum a ulozte si ho do telefonu.

2) Ujistete se, ze znate cestu do nemocnice.

3) Naberte hada na dlouhy klacek, hodte do pripraveneho pytle a odneste daleko za vesnici na klidne slunne misto, kde ho zasevypustite.

Zadna veda...

BTW zmijí uštknutí je nepříjemné (a silně), ale zdravému dospělému by nemělo být nebezpečné, tedy vážně nebezpečné.

marenka*
hodnocení

1x

To je zmije *sok*

klarka6526*
hodnocení

1x

Bohužel, ale je to pořádný macek :)

myse*
hodnocení

1x

já bych taky typla zmiji. Užovka to není a slepýš taky ne. Nic jiného tady u nás nežije.

Tak dávejte pozor at vás nekousne!

ar*
hodnocení

1x

Při použití klávesy + je jasně vidět S kresba a za hlavou taky nějsou žluté "měsíčky". Takže kdo typoval zmiji dostává ode mě bodík.

doplněno 15.06.10 13:16:

Zavolat (někde to dělají hasiči) ať ji odchytí.

marenka*

No a teď co s ní *sok*

Jasnou kresbu tady nevidím tak jednznačně; jasnou kresbu má had od Marenky. Spíš bych sázel na trojúhelníkovou hlavu; je trojúhelníková? Na obrázku mi tak připadá, ale jist si nejsem. (Taky jako zmije je to klacek, ale na užovku to zas tak velké není.)

hodnocení

0x

Ten obrázek je trochu malý, já bych si netroufl vyloučit užovku

marenka*
hodnocení

0x

Já jsem si jistá tou zmijí proto, protože přesně takovou jsem viděla večer v televizi, myslím ve zprávách.

marenka*
15.06.10 13:06

,

Poznáte tohoto hada? #2

hodnocení

0x

No já netvrdil, že to je užovka, jen jsem si nebyl jist. A ne každá užovka má měsíčky.

cyril*

Pokud by se jednalo o samce, tak měsíčky mít nebude na 100%!

johnnyr
hodnocení

0x

Krasny had. chce to ale lepsi foto.. taky vypada jako NATRIX TESSELLATA (Užovka podplamatá)

enviport.cz/... zde je obrazek

Nebo i užovka hladká ( biolib.cz/..., snad až na tu hlavu.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Foto není moc ostré, ale tipnul bych taky samici zmije, tvar hlavy a zavalité tělo by tomu odpovídalo. Vidět jí in natura, věděl bych to jistě.

stracena*
hodnocení

0x

Užovka by se snad nevyhřívala na sluníčku. Poznáte podle hlavy - kdysi mi někdo říkal, že jedovatí hadi mají hlavu do trojúhelníku se seseknutou špičkou, nejedovatí hadi oválnou, nevím, co je na tom pravdy, ale tohle bych taky tipovala na zmiji. A.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]