Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fenka si čůrá a kaká u pelíšku

Od: zilvara odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu zkušenější. Mám tříletou fenku Shih-tzu. Mám s ní trápení, protože i přes to, že s ní ráno jdu ven, tak když se vrátím odpoledne domů, tak je doma načůráno i nakakáno. Dělá to pouze a jenom v obýváku před svým pelíškem, nikdy ne v kuchyni na lině ani zkrátka nikde jinde v bytě (když je doma sama, má přístup úplně všude), prostě jen v obýváku. Nebývá doma sama nijak extra dlouho, max. 7-8 hodin. V noci normálně spí se mnou v posteli a vydrží klidně i 10 hodin. A navíc když jsem doma a chce se jí ven, tak si řekne, já s ní dojdu a není problém, ale jakmile jdu do práce tak to prostě udělá v obýváku, nevím proč. Mám pocit, že mi to dělá schválně. Když jsem pracovně třeba na 3 dny pryč, hlídá ji moje maminka u sebe doma a tam není žádný problém, mamka s ní ráno dojde, jde do práce, vrátí se, jde s ní znovu a všechno probíhá v klidu a v pořádku žádné čurání a kakání. Nevím, jak jí to mám odnaučit, bít jí rozhodně nebudu. Naučila bych jí třeba na bedýnku, ale jak, když to doma neudělá, když jsem doma?Zkuste nám prosím pomoct.Děkuju.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Vaše fenka špatně snáší samotu - odloučení od vás. Mám obavu, že to není proto že by nevydržela. Jediné řešení co mě napadá je aby nebyla sama. Druhý pes, kočku..

zilvara
hodnocení

To jsem si taky myslela, tak jsem se nabídla kamarádce, že jí pohlídáme kočičku na měsíc a vyzkoušíme, jestli bude čůrat a kakat dál. Kočička super, rychle u nás byla doma, s Čubinou se taky snesla v pohodě, ale nic se bohužel nezměnilo.

marenka*

A co zkusit přemístit pelíšek do předsíně, jenom na dobu, co jste v práci? To počůrané místo něčím přikrýt? Jenom pokus, možná tam pořád cítí moč a bere to jako místečko na čůrání. *nevi*

zilvara
hodnocení

Já ten koberec drhnu každý den jako pako, ale ten pelech jí zkusím dát jinam, uvidíme, co to udělá, už jsem z toho docela na prášky.

marenka*

To věřím, ale oni to ucítí i když to je vyprané. Budu držet palce, třeba ještě někdo něco vymyslí ;)

marketa115*
hodnocení

0x

A zkoušela jste pelíšek postříkat zákazovým sprejem. Existuje speciální sprej pro pejsky proti čurání. Měla jsem stejný problém. Pejsci se mi vyčůrali sice jen na dlažbu, ale ať jsem to myla jak chtěla, lákalo je to stále. Po použití spreje mám pokoj.

doplněno 16.06.10 09:02:

Omlouvám se u pelíšku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]