Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes se počůrává strachy + občas kadí doma.

Od: army666* odpovědí: 83 změna:

Dobrý den.

pejsek (pražský krysařík (4,5 měsíce)) se mi občas ucvrkne strachy třeba když dostane novinami. ale to ucvrkáváni sem se rozhodl neřešit.

Ted spíš k tomu kadění. Včera bezproblému vydržel přez noc 12 hod. od 0:00 do 12:00 dostal jídlo a šli jsme ven vše jak má být.

Dneska se šel vyvenčit v 21:00, ráno jsem vstaly v 7:45 než sem udělal hygienu mohlo být tak 7:55 dostal žrádlo to sežral a šel na místo, sem se obul bylo 8:00 zavolal jsem si ho do chodby. beru vodítko s obojkem že mu ho dam a pujdem otočim se na nej a on mi tam kadí.

No tak jsem ho chytl za kůži na hřbetu přitlačil mu čumák k hovnu aby si čuchnul pak jsem ho vyklepal přitom se porát počůral (ucvrkával si). Dám ho do vany uklidim to po něm. Dám mu vodítko du snim ven tam teda udělal potřebu du snim dom osprchujiho od moči, utřu v chodbě řeknu zůstaň (to už umí) zavírám dveře mezi chodbou a obývákem a on mi proklouzne škvírou do obyváku na křeslo a moc dobře věděl že udělal něco špatně, protože si zase ucvrknul na křelo. A jak jsem byl v ráži z toho hovna tak jsem ho čap dones nad vanu a znova vytřepal a z toho se tentokrát nejen pochcal ale i postral protože tam byli hnědé tečky.

Jelikož to dělá občas tak cca 1 za týden, tak mi připadá že zkouší co se stane.

Prosím poradte jak na něj. Já ho nerad třískám, mám ho rád. Ale on mě dokáže vždycky tak vytočit. A pak to kolikrád slízne i přítelkyně když je doma a udělá něco blbě.

83 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

5x

Tak jsem procetla vetsinu tohoto vlakna, minule jsem uz zacala, ale musim priznat, ze jsem na to nemela nervy a abych nenapsala neco hodne oskliveho, radsi jsem to nechala na jindy. Army, ja mam dojem, ze jsi asi nepochopil, ze stene je stene, je to psi miminko a je na tobe absolutne zavisle a to co do nej vlozis dokud je malicke, se ti pak stokrat vrati. To dobre, ale i to spatne.

Zacnu jednou zasadni radou - nenechavej steneti cely den granule k dispozici. I s tim je spojeny problem nepravidelneho kakani. Ctyrmesicni stene krm pravidelne 4x denne, bude pak i pravidelne chodit kakat.

Druha zasadni rada a zaroven velka prosba - za louzicky a bobky doma ho nikdy nijak netrestej. Ani zvysenym hlasem a uz vubec ne novinama nebo cimkoliv jinym. Je to miminko a to, ze se doma vycura je chyba tvoje a ne jeho. Ty jsi zodpovedny za to, ze bude chodit pravidelne a dost casto ven.

K venceni - hodina je na male stene moc, musis chodit castejc a na kratsi vychazky. Zaroven nezapominej, ze pro stene je venku spousta podnetu, vsechno ho zajima, takze obcas se proste stane, ze venku na curani nema cas a mozna se po navratu vycura doma. To se muze stat a neni to duvod se na nej zlobit, casem to prejde.

Jinak male stenatko musis vencit casto, mel bys ho brat ven i v noci. Jak moc casto, to se musi vypozorovat, ale pro vetsinu prcku je opravdu 6 a vic hodin v kuse moc, to proste nemaji sanci vydrzet. Takze bud si nastav budika a v noci ho vezmi ven a nebo se smir s tim, ze rano najdes louzicky a uceni cistotnosti proste bude trvat o hodne dyl.

A jeste jedna vec nakonec - zkus se zamyslet nad tim jaky mas vlastne ke svemu pejskovi vztah? Mas ho rad? Chces aby to byl tvuj nejlepsi kamos? Nebo uz ted si rikas, ze to vlastne neni takova zabava jak sis predstavoval? Protoze je to tak, pes neni zabava, pes je predevsim ohromna spousta prace a odpovednosti na radu let. A z tvych vet mam bohuzel dojem, ze te ten pejsek neustale stve, a to je to teprve stenatko. Proc sis vlastne pejska porizoval? Neber to zle, ale zkus o tom premyslet. Mas za toho pejska odpovednost a on se nemuze nijak branit, ani si te nevybral a nemuze nic menit. Potrebuje mit kolem sebe lidi, kteri jsou psychicky vyrovnani. Pes potrebuje pravidla, stabilitu a lasku. Chces mu tohle vsechno dat? V tuhle chvili to nema, to je naprosto jasne. A vety zminujici jak te vytaci a ze to obcas slizne i pritelkyne, to jen potvrzuji. Pes ti muze pomoct stat se lepsim, ale musis to sam chtit. Pokud ne a pokud te pejsek stve a vytaci a ty mas dojem, ze je to pritez, pak mu najdi lepsi domov dokud je malicky. Mozna co pisu zni tvrde, ale citim to tak.

marenka*

Katko, jak to děláte, že mi mluvíte z duše? Já nemít psy dva, ve městě, bez zahrady, tak už se s army domluvím a jedu si pro prcka.

katerina77*
19.06.10 09:31

Dekuji :)

hodnocení

3x

army, nechcete toho pejska prodat? Koupím ho ihned! Pročítám vaše odpovědi na jednotlivé rady a stydne mi krev v žilách. Maličké, čtyřměsíční mimino mlátit novinami, máčet čumák v lejnech a čuránkách, řvát po něm a třepat za kůži *sok* a divit se, že je psík hrůzou bez sebe? On ten pes vůbec neví, co po něm chcete. Vůbec v tom řevu a trestech nevychytal to, co se mu říká. Stále tady na dotazy opakujeme laskavost, důslednost a trpělivost. *sok* Když mi ho prodáte a koupíte si sošku psa, nebude ani čurat, ani kakat. *plac*Kolikrát jsme tady doporučovali, ať tazatel pokliká v archivu - seznam rubrik-nahoře v řádku psi- a vracet se šipkou. A vybere si odpovědi, které se hodí jeho situaci. *sok* A jestli jste rapl, tak se postavte stejně velkému chlapovi a ne maličkému psíkovi a přítelkyni.*bum*A léčte si své komlexy na psychiatrii a ne na psovi!

pt®

To máte tak, babkazov, pán chtěl pejska, pořídil si ho a on, ejhle, není plyšák, ale je to živý tvor, no to je překvapení. A teď se mu nehodí do života. Psík potřebuje čůrat a kakat a taky chodit k veterináři, chce pít a jíst a taky pomazlit. *houpy* Měl si pán pořídit boxovací bytel a na něm ukájet své nálady. Je mi z toho špatně. *plac*Obdivuji Mařenku, jak se dala do boje za psíka, já potřebovala chvilku, abych se vzpamatovala. Ještě, že ten člověk zde napsal, a doufám, že chce skutečně své chování k psíkovi změnit. *modla*Držím pěstičky psíkovi, aby se z toho dostal. *mala* PT /stařenka/

army666*
hodnocení

Už jsem tady dneska psal že jsem převážně flegmatik, ale i flegmatik musí to co se v něm nastřádá občas vypustit. Není to často tak 1 max. 2 za rok. To co se dneska stalo už ani komentovat nebudu. Jsem vůl a kdoví co ještě, myslete si co chcete. Já jen vim že jsem to přehnal a že už se to opakovat nebude. Jinak když něco provedl tak jsem se řídil radou z knížek a to pleskonout ho novinama a když nebyly noviny tak jsem ho jemě přitáhl za kůži a řekl fuj... Pravda je že poprvá si ucvrkl když jsem na jěj zařval když stál na stole a žral mi bábovku.

Jsem ráda, že jsem to viděla příliš černě. *hi* Noviny zahoďte a už je nikdy nepoužívejte. Úplně to všecko otočte. Tresty vynechejte a začněte jen s odměnama. Nalámejte si piškoty a když něco malý udělá dobře, zazpívejte-hóóódnýýý. A kousek piškotu. Toto si zapamatuje mnohem rychleji a natrvalo než hrůzu z trestu. Tam totiž vůbec nechápe, za co dostal. Ten děs to vymaže. Ale radost uloží.*placni* A chápejte, nic není tak strašné, že by to stálo za to, ublížit. A to třepání kůží nesmírně snižuje sebevědomí. A pak se může stát, že fakt bude hrůzou pokaděný nebo naopak začne svou velikost dokazovat štěkáním a kousáním. Je to jako u lidí. Zakomplexovaný člověk musí furt vykládat jak je dobrý a jak byl všude 2x. Sebevědomý člověk to ví, nemusí dokazovat nic. *palec*A při hře malému nechat kořist, o kterou se táháte, třeba hadr. Ať ví, jak chutná vítězství. ;)Ať vás poslouchá protože jste bůh a miluje vás a ne proto, že má z vás hrůzu.*jasne*Když pes něco vyvede, je to vina člověka, pes to udělal z nějakého důvodu. Anebo to člověk psovi špatně vysvětlil. A to,co dělá doposud, je důkaz toho, že jste špatně vysvětlil.;)

army666*
hodnocení

Máte pravdu. Asi bych to uzavřel tím že jsem se dneska choval jako idiot. A že víckrát to už opakovat nebudu pač tim netrpí jenom to zvíře, ale i já páč mě to užírá a trápí. Jinam děkuji všem i těm co mi tu nadávali zasloužil jsem si to.

Zase se tu uvidíme až budu mít nějakou normální a příjemnější otázku. nebo třeba časem až tu budu radit někomu jinému.

marenka*

Army, já bych ještě navrhla jednu věc... až půjdeš domů, kup svému pejskovi pro usmíření pěkného plyšáka ;)

doplněno 14.06.10 13:47:

Kost je taky dobrá *palec*

army666*
hodnocení

Copak plyšáka těch máme doma tolik, že mu pokaždé co toho co má vyměním za nového když ho roztrhá. Spíš mu koupím nějakou pořádnou kost.

Bezva, bezva*palec*

pt®

army666, tak co? Jak to dopadlo doma s psíkem? Alespoň já bych ráda věděla, jak se to mezi vámi dvěmi zlepšuje. Dobrých zpráv nikdy není dost. Myslí, že se budeme těšit na odpověď všichni. Posílám psíkovi pac. PT /stařenka/

army666*
hodnocení

Jinak vřera dostal kost a lítal s ní po celym bytě.

Tak s pejskem jsme byly včera v 22:00 naposledy venku a vstávali jsme v 6:30 šli dolů po schodech do obýváku a na schodech se vyčůral :( tak jsem mu vynadal donesl na pelech tam zůstal dokud jsem to neuklidil neolékl se a pak jsme šli ven. Dnes byl venku v 15:00 ale v 18:45 mi doma zase udělal bobek :( tak dostal zas vydanáno adt.

Tak nevim co dal jestli mu takhle vždy říct co to je fuj to nesmíš... Jenže jalmile mu vynadam a pak ho zvednu a nesu na místo mam zasebou cestičku kapek moči. .

Ted mi si tu kost žvíká a kouká jak večeřím

jolinar*

Řekněte mu FUJ, důrazně a neneste ho do pelechu, ale rovnou pokračujte ven. A tam pochválit. V žádném případě nemáčet čumák a nenadávat.

Když byly holky mimi, naposledy Boženka tak jsem ráno vstala a rovnou jsem chytla psíka do ruky a druhou rukou se oblíkala a běžela s ní ven. Až tam jsem jí postavila na trávu a ona se vyčůrala a vykakala. Tak jsem chválila. Teď už jí nenosím, ale vždycky po probuzení ráno chodíme do 10 minut ven. Velkým holkám je to jedno, ale Božka je mimi tak proto. Božence je 5 ,měsíců. Hodně štěstí v tréninku a v klidu bez nadávek to půjde rychleji.

army666*
hodnocení

Nenadávám řeknu "fuj to nesmíš" na pelech ho dam jen než to uklidim nemůžu to nechat máme tu dřevěnou podlahu.

Tak mi vstanem jdeme dolů tam se obléknu a jedeme ven. Do ted v pohodě nevim proč mi to ráno pustil.

jolinar*

No tak ho na tu zem ani nepokládejte a neste ho ven v ruce, aby se nevyčůral. fakt to pomáhá.. stačí týden.. A jděte s ním ještě trošku později..

doplněno 15.06.10 20:54:

A Vaše ranní hygiena až po venčení

army666*
hodnocení

Tak zatim to zvládal. Akorád jsem mu včera večer namíchal konzervu s trouchou vody což předtim nikdy neměl tak jestli to nebylo tím.

jolinar*

Taky možný já například dávám Bože jídlo : ráno maso z kapsičky, pak ve 15 další maso z kapsičky a poslední maso nejpozději v 20. Pak dlabe jen granule, které máme pořád v misce. Dříve jsme chodili ven po každým hraní, spaní a jídle. Teď už jen po jídle tak do půl hodiny

marketa115*

Kdy dostává najíst? Dáváte mu jídlo v malých dávkách nebo ho má nasypané stále? Je dobré mu dát najíst a tak do půl hodinky jít sním ven. Tak malý pejsek potřebuje venčit aspoň co tři hodiny. Já osobně jsem to tak dělala a neměla jsem problém.

army666*
hodnocení

Ráno po venčení dostává konzervu pak má přez den misku ganulí k dispozici a pak dostává mezi 19:00 až 20:00 konzervu a v 22:00 jdeme ven a pak už má jen vodu. My jsme to postupně zvedali a zkončili jsme po 5 hodinách (zatim to člo bez problému) kromě noci to jdeme ve 22:00 a pak mezi 7:00 - 8:00.

marketa115*

Nedávno jsem se dívala na pořad s problémovými psy, kteří měli stejný problém s čůráním a kakáním doma. Vím, že tam bylo doporučeno, dávat pejskovi jíst pravidelně v dannou hodinu a to co do 15 minut nesnědl mu vzít a pak do půl hodinky až hoďky jít sním ven. On totiž pejsek, když může papat po celý den, tak se to v něm sbírá, někdy toho sní víc někdy míň a pak to už někdy neudrží. Já mám vyzkoušeno, že když dám svým hafanům najíst před spaním (venčím naposled mezi 21 - 22 h) stalo se mi, že to taky nevydeželi do rána (ráno je venčím v 6 h) a to mají 4 a 3 roky. Proto jsem jim poslední jídlo začala dávat do 19 h a od té doby mám pokoj.

marenka*

A odpoledne jste byli dost dlouho venku? Já kolikrát čekám, než se vykadí. On možná čmuchal, pozoroval okolí, užíval si procházky a zapomněl že vlastně potřebuje kadit. To se mi stává i u našeho 4 letého psa. Kouká, řeší kolemjdoucí, očuchává a jde domů. Kouknu, prdelku má nadutou a to vidím, že potřebuje kadit. Takže řeknu, hele, nejdřív hromádku, pak půjdem domů. Je to srandovní, že já vím že potřebuje a on ne, ale je to tak. Jdu k jeho oblíbeným kadícím místům a je to.

Po té, co se doma stane nehoda, čůrání, bobek, odneste ho hned ven. On si to spojí, že se to dělá venku. Na ten pelech když neposlouchá. ;) A trpělivost, náš Tobín zvládl čistotnost až v 6ti měsících. Můžete mu dát do předsíně noviny, na ty Tobín chodil, když jsme byli v práci a nemohl to vydržet.

army666*
hodnocení

Nevim jestli v ty 3 hod. udelal hromádku bo ne byla přítelkyne doma já se vrátil až po 19:00 a to už tu hromádka byla je možné že snim byla nic neudelal tak šla domů a pak šla dopráce. za tu hromádku jsem mu ani nevinadal pac spal nahoře v ložici v polechu tak jsem to uklidil a bylo. To je tak když jde se psem ven na poslední chvíli. a pak musí hned běžet.

doplněno 15.06.10 21:08:

Tak ted jsem čel ke kuchnske lince otočim se a vidim jak mi leze na stul k jidlu tak jsem řekl fuj nesmíš a ten muj brouk se zbalil a šel na místo.

marenka*

Army vidíš, v klidu a přijdeš na to sám. ;) Až budeš mít druhého pejska, tak už budeš mazák. *palec*Vždyť sis odpověděl sám..

To je tak když jde se psem ven na poslední chvíli. a pak musí hned běžet. - tady sis odpověděl jasně. Ten pejsek vycítí stres a pak mu to nejde jak na potvoru.

No a v tom doplnění - vidíš, pejsek není hloupej, on na to přijde a bude to lepší a lepší. Za rok se jenom podíváš i bez fuj a pejsek bude vědět, která bije.

army666*
hodnocení

JJ já doufám že se to postupne zlepší... ted mi spí na břichu pod košilí.

malvinka*

No tak vidíš. Troška trpělivosti a ono si to sedne. Hlavně až budeš mít vzpruzelou oběhni si blok solo.*bezim* Vsuň do úst B-Komplex, kdyby bylo hůře B- kompex forte. Čaj na uklidnění.*afro* A´t nemáš černou žluč*pivo*.

doplněno 15.06.10 21:30:

Dovedeš si představit co stojí výcvik vodícího psa? Kamarádka vlastní labradorku, je všemi hýčkaná a své city opětuje . Proč to píšu, hodnota tohoto společníka je nevýčíslitelná. Dokonce chodí kontroly domů jak tato fenečka prospívá. Zjus si přestavit svého mazlíka jako pomocníka a snaž se, aby toto spojení fugovalo.

jolinar*

Já jsem cholerik a vím že na psech si nic vylívat namůžu. Pokud si vezmete rady k srdci dobře, ale jinak se rozmyslete jestli pejska chcete. Zde na poradně se najde dost lidí, kteří by se o pejska postarali včetně mě. Jestli potřebujete něco vědět napište, pokusím se pomoct.

army666*
hodnocení

Nikdy jsem mu nechtel takhle ublížit. Pořizoval jsem si ho jako mazlíčka a přítele a věděl jsem do čeho du, že snim budu muset chodit ven atd. Přeci jenom když jsme bydlel u rodičů tak jsem jednoho psa měl sice to byl rotwailer ale v životě jsem na nej tímto způsobem nešáhl.

doplněno 14.06.10 13:06:

Abych řekl pravdu tak sem to sem psal spíše ne pro radu ale proto abych slišel jakej sem kretén a blbec.

marenka*

Pošlu ti fotku, k tvé poslední větě *smich*

Pes se počůrává strachy + občas kadí doma.
army666*
hodnocení

To je dost dobrá Fotka

14.06.10 13:19

*palec**palec**palec*špica!

marenka*

Víte, hlavně ... teď už takhle neobědvám, když jsou pejsci dva, to by se na stůl nevešli, ale jde o to, že bez bití a láskou člověk dosáhne i toho, že před psem může ležet pečené stehýnko a on klidně spí.Sice jen napůl oka, švindluje, ale ví, že až dojím, tak mu taky kousínek nechám. ;)Je to o důvěře

malvinka*

Čeká až mu popřeješ dobrou chuť viď Maruško*haha*.

marketa115*
hodnocení

1x

Myslím že tohoho chceš po 4,5 měsíčním pejskovi moc. Štěňatka ještě nemají přizpůsobený rytmus zažívání. Ten budou mít až kolem jednoho ruku. Toho docílíš je trpělivostí a hlavně pravidělností při venčení a při dávání krmiva. Prevencí je hned po probuzení jít ven a pak mu dát jíst a znova jít ven. Hold budeš muset vstát v 7:00 a běžet ven *bezim*.

A vůbec se nedivím že si učurává. Vždyť se tě bojí. Kde si viděl s pejskem trášt až se z toho pokaká? A dávat čumák k hovínkům? No teda! *stop*. Tak ho kazíš ještě víc. On moc dobře ví, že udělal něco co neměl. A už vůbec nechápu,proč to má odnášet tvá přítelkyně *bzum*.

marketa115*

Ještě jsem neviděla štěně, které hned poslechne jak popisujete. Poraďtě kde se takovíto psy dají sehnat a kde jste je viděl.

army666*
hodnocení

Jak to myslíte už umí povel zůstaň. To umí vždyť ho to učím už měsíc. A když mu řeknu v obýváku zůstan a jdu do koupelny za chvíli se vrátím zpátky tak je na tom místě kde jsem mu řekl zůstaň.

army666*
hodnocení

Já občas chytnu strašnej rapl když mě něco vytočí. Pak toho lituji. Vím že jsem to přehnal snim ak zatřást. Ale když jsem byl v ráži tak to chudák odnesl.

Jak ted nad tim přemíšlim tak nejlepší když něco takového udělá ho plesknout novinama nebo nějakym proutkem. a ne snim klepat. Potrestat ho nějak musim. když bych to nechl tak mi bude kadit po bytě.

On už zvládá vydržet 12 hod. přez noc bez problémů celý víkend takhle chodil. nevim co mu zas ruplo v hlavě, že to dneska pustil.

marenka*

On už zvládá vydržet 12 hod. přez noc bez problémů celý víkend takhle chodil. nevim co mu zas ruplo v hlavě, že to dneska pustil.

Člověče vzpamatujte se, nic mu neruplo. Vy jste nikdy neměl kadění na poslední chvíli? Taková ta křeč do břicha a víte, že jestli do 5ti minut neusednete na WC tak se prostě poserete... *zed*

malvinka*
15.06.10 20:38

marenka*
hodnocení

1x

Moji dva psi dostali novinami snad jednou v životě. Lituju toho dodnes, bylo to zbytečné. Pes není idiot a moc dobře ví, kdy má poslechnout a kdy ne a stačí i bez bití dát psovi najevo že takhle tedy ne, protože nebudeme kamarádi. Stačí ho vykázat na pelech a nevšímat si ho půl hodiny, nevěřil byste, jak ten pes během té doby trpí. Chtít po štěněti, aby vydrželo bez problémů 12 hodin, je jako chtít po miminu, aby mělo přes noc plínu suchou. Jste blázen? Jestli to vydržel, tak buď málo žral anebo málo pil.

Já mám ročního psa a 4 letého psa. Poslední venčení máme kolem 22. hod, ale to s nima ráno vybíhám hned kolem 7mé hod. Pokud s nimi jdu až po 23 hod., pospíme si do osmé. Jenže to ráno nežerou, nerozhýbou si střeva, takže v pohodě vydrží. Panebože, vždyť i já, první co dělám poté co vstanu, tak že jdu na WC a zbytek rodiny taky.

To, že když kadí, tak že se ještě dokadí. Jak to říct? Prostě pes neumí zarazit něco, co je nezarazitelné. Schválně, zkuste si čůrání v polovině zarazit sám, chci to vidět teda. To že ucvrnkává je ze strachu, máte ho rád, ale jak vás má rád váš pes? Vždyť on se vás bojí. Naši psi do roka ucvrnkávali-a hodně- z radosti, hned v předsíni, když jsme přišli domů z práce. Tak se radovali, že měli co dělat, aby čůrání vydrželi. :D

A tak malým psem, jako je ten váš třepat, až se z toho pokadí? Bože můj, vezměte do své tlapy dvouleté dítě a třepte s ním, řvěte , podělá se taky. Co dvouleté? I desetileté. Nezlobte se na mě, ale vy toho psíka normálně týráte. Jste cholerik, nevyrovnaný člověk, a takovému pes do ruky nepatří. Obávám se, že ani přítelkyně a už vůbec ne děti. Je mi hrozně.

army666*
hodnocení

Já vim že jsem rapl a snažim se stim něco dělat ale když se to občas všechno nakupí práce stres atd. pak občas vybouchnu. Jinak pejsek se lísá pusinkuje mazlí se bezproblému...tuhle mi vylezl na stůl tak jsme na něj křiknu tak seskočil a pelášil na místo tak jsem kněmu šel a dělal jsem na něj ťuťuňuňu jak je hodnej že poslech. Ale chudák věděl že udělal něco špatne tak si ucvrk. Jinak poprvé jsem ho vytřepal minulej tejden a to mi poradil známej abych ho vytřpal perej je to jako by ho pokárala fena a že to prej pomáhá. ale to jsem ho chytnul a drobek s nim zatřásl...

dnešek Jsem opravdu přehnal lituji toho, ale zpátky už to nevezmu. Jen už to dělat nebudu.

marenka*

To je dobře, fakt jsi mě naštval *cert* Na slabšího si dovolovat. *bum*Víš co, ona ta fenka s nima sice zatřepe, ale jemně a je možné, že nemáš v rukou cit. Náš táta, i když jsme byli na ránu, tak vždycky říkal, že nás nemůže uhodit, protože by nás zabil (pracoval s lopatou). To, že dnešní hektická doba je plná stresu, to chápu, ale ber to tak, že tě naštvalo okolí, ale ten pes ti nikdy nic neudělá, ten bude stát vždycky při tobě, i kdybys o tu práci přišel a všichni se k tobě otočili zády. Ten pes to neudělá. Ber ho jako parťáka.

army666*
hodnocení

JJ máte pravdu. Radši ho vykázat na pelech a třeba zavřít dveře a pak to zase pustit. To že si ucvrkne za to si můžu sám. on třeba časem přestane když na něj nebudu tak křičet. On dostává poslední žrádlo v 19:30 a pak snim jdeme ven mezi 21:00 a 22:00 a pak ráno v 8:00. A do ted to zvládal. tak snad to bude dobré dál.

marenka*

Zavřít dveře ne, to je špatně. On by se pak bál sám doma a ve chvíli kdy půjdeš do práce, tak si to v té hlavince spojí dohromady a bude to brát jako trest. Normálně když tě vytočí, vem ho v klidu na ruku, beze slova, posaď ho na pelech a přísně řekni zůstaň a odejdi. Počítej s tím, že tam nevydrží, a zkroušeně půjde z pelechu za tebou. To se otoč, řekni přísně - beze řvaní- co jsem ti řekl, počkej až se vrátí a běž. Když se zase zvedne, tak si ho už nevšímej, prostě ho ignoruj dokad se ty sám neuklidníš. Až budeš v pohodě, tak jenom řekneš.. co tady děláš, ty uličníku jeden- a jste zase kámoši, pes bude šťasný, že je všechno v pořádku. Já touhle metodou mám psi tak zmáknutý, že když se rvou a já zvednu hlas "co to je tady! " tak se beze slova oba sbalí a utečou na pelech. :DTo mám co dělat, abych vydržela být chvilku vážná a rovnou se nesmála.

Víš co zkus? Stoupni si před zrcadlo a zařvi na sebe. Uvidíš, jaká z tebe jde hrůza. Fakt neřvi. ;)

army666*
hodnocení

Budu se řídit radami. Moc děkuji za rady.

Dnešek jsem opravdu nezvládl já jsem převážně flegmatik, lecos strávim zkousnu, ale všechno se tam ukládá a když už je toho moc tak to bouchne a většinou to odnesou nejaké věci a sprosté nadávky. Ale bohužel dneska ten muj kotel dovršil pes a taky to odnesl. Já ho nerad trestám kárám a tak vůbec je to takovej muj malej mazlivej prďola. Teď bych byl nejradši sním a ne v práci. Taky tomu ráno hodně přidal telefonát že ve fabrice je potopa prasklo vodovodní potrubí. Tím se nechci obhajovat to co jsem uělal je špatné a stát se to nemělo, ale hold takovej už byl slet událostí a dopadlo, tak jak to dopadlo, špatně.

marenka*

Army, to bude dobrý a sleduj, až přijdeš utahanej, že ti ten pes hned ve dveřích dá to, co nikdo. Přivítá tě jako kdyby tě sto let neviděl ;)*pusa*

army666*
hodnocení

Děkuji za povzbuzující odpověď. Užírá mě to strašně, Takhle tomu mojemu čumáčkovi ublížit.

A ještě jednou moc děkuji.*palec*

pt®

army666, Vy jste člověk, kterému vůbec nepatří žádné zvíře do ruky. Nejprve vychovejte sebe, a pak vychovávejte malého psíka. Myslím, že to, co děláte Vy, je normální týrání zvířete. Mařenka Vám to zde napsala pravdivě a od srdce a za to ji buďte vděčný a hlavně si ty rady, zde, vemte k srdci. Kdoví, zda jste toho psa již psychicky nepoškodil. Nevím, jak velké máte plemeno, ale myslím si, že až vyroste, tak Vás možná tak pokouše, že to dostanete i z úrokama zpátky. A potom se nedivte. PT /stařenka/

jolinar*

Co na to říct... v první chvíli jsem na Vás chtěla volat krysí sociálku*bum**bum*

1. Nebijte ho, ani novinami..prostě NIKDY a NIČÍM a nikam mu nestrkejte čumáček, Vám by se to taky nelíbilo

2. Krysařík není blbej, zapamatuje si to a bude z Vás mít strach a jak píše PT vrátí Vám to i s úrokama

3. Už to nebudu komentovat, jelikož mi vyběhl tlak asi na 200.

4. Krysaříky mám tři..

hodnocení

1x

army, už vím, kde se stala chyba. *sok* Vy byste žádného psa neměl mít. Moje rada zní: prodejte ho co nejrychleji do dobrých rukou!*bum*Co nejrychleji. Ať si zvykne u nové smečky co nejsnázeji. *hej*Fakt to udělejte-PRODEJTE HO!

jolinar*

Ano, souhlasím se všemi, už to ani nečtu, abych se nerozčilovala. Jak píše Babkazov PRODEJTE ho, je mi moc líto pejska, Vás ne. *bum*

marketa115*

Taky souhlasím, PRODAT do dobrých rukou těm, kteří mají pochopení pro štěněčí potřeby. *hej*

lalalla

Představ si sám sebe,ty troubo,když tě byly třeba 4 roky,že se tě chce najednou kakat nebo čůrat a musíš čekat,až máma přijde a odvede tě ven,protože doma není záchod.Myslím,že by si toho nebyl v tom věku v sobě tak dlouho držet a posral by jsi se a pochcal,protože od toho jsou pleny.Nejlepší jsou měšťáci,kteří nemají ani chalupu a každý má v bytě psa a myslí si,že zvířata jsou cvičený stroje na jejich rozmary a kratochvíle.

rc*

Ještě jsem neviděl živočicha,který chodí na záchod podle předem stanoveného plánu.Ty to dokážeš,že píšeš takové přiblblosti?

Milý rc! Asi nemáš žádného psa, protože bys jinak věděl, že právě pravidelnost je zárukou úspěchu. A pes se to nejsnadněji naučí, když se doba pravidelně dodržuje. *jasne*Tedy podle plánu. Pravidelně!

marenka*

Babkazov, to se nemusíme ani bavit o psech. Já jak nejdu ráno do šesté na velkou, tak nic. *hi*

katerina77*

Tak to je opravdu prinosny prispevek, kazda ada podana timhle stylem ma opravdu velky vyznam a fakt psovi pomuze. Mimochodem, jsem z mesta, mam v byte dva velke psy a nemam chalupu... a co jako? Vetsina psu ve meste se ma tisickrat lip nez ti chudaci na vesnicich bud na retezu u boudy nebo neustale zavreni na zahrade. To je panecku zivot, skutecne o co stat.

doplněno 21.06.10 18:59:

vypadlo mi pismenko, na zacatku ma byt samozrejme kazda rada

marketa115*

Já mám dva velké psy, kteří mají velikou zahradu, ale stejně sněma chodím pravidelně na procházky do lesa i když bych teoroeticky nemusela, jelikož jejich výběh má okolo 3500 m2 . Spíše to záleží na člověku, který si psa pořídí a zda chce, aby jejich miláčci se měli dobře. Člověk by si měl nejprve uvědomit, že koupě psa stojí hodně času, peněz a pochopení, ale pes to dokáže nahradit svou láskou a oddaností k vám. Nezáleží tedy, zda pes žije ve městě nebo na vesnici, ale na tom, který člověk ho vlastní.

pt®

*palec*Markéto, už nemám bodíky. PT /stařenka/

marketa115*

Děkuji, to potěší. :)

marenka*

Přesně tak. A mám zkušenost, že pokud jdeme ke tchýni na zahradu, která je obrovská, tak se tam naši psíci ani nevykadí. Až po cestě domů. Co vidím u nás ve městě známé pejskaře, kteří mají psy na zahradě, taky chodí na procházky.

A venčení? Pravidelnost? Ráno jdeme hned jak vstaneme, pak dcera venčí po škole, cca v půl druhé na hodinku, já pak jdu s pejkama kolem páté, no a večer ve 22-23 hod. Jakmile si ale některý z pejsků stoupne do předsíně, jdeme okamžitě. ;)

raadek*
hodnocení

0x
Myslim, ze je chyba ve vas a ne v pejskovi. R.
army666*
hodnocení

Tak mi teda poradte jak ho portestat za to když se vám vykadí přímo před očima a když mu řeknete fuj nesmíš, tak jiný pes přestane, ale on si svojí potřebu dodělá a to si klidně popojde a udělá další bobek.

To že nezůstal na místě a pak jsem ho potřestal příliš moc vím, ale v té chvíli se mi vařila krev.

hodnocení

0x

Stále přemýšlím, kde se stala chybička a musím říct, že jsem toto u svých psů vůbec nikdy nepoznala. *sok* Chvíli se fenečka v noci počůrávala, ikdyž přes den vydržela celou dobu, co jsme byli v práci a v noci od 23.hod do 6. ráno ne. To tady nechci vzpomínat jak jsme to odnaučili, na štěně by to neplatilo. *stop*Myslím si, že je třeba pejska vynášet na jedno místo, nejlépe co 3 hodiny. Na tom místě otálet a příliš se nevzdalovat. A na procházku jít až po chvíli. *sok*A naučist se číst jeho signály.A když bych měla trošičku pocit, že by to mohlo být ono, všeho nechat a fičet ven. Jestliže to není fyzický problém, tak by to časem mohlo začít fungovat. *placni*

Mám pocit, že jsem zapomněla, že se jedná o malé štěně. Držáky začnou fugovat v +- půl roce. Takže klid, ono to příjde, a malý udrží a bude si pamatovat.;)

army666*
hodnocení

Tak jsem včera večer zjistil poč ce mi včera ráno počůral pač moje slečna snim byla sice venku v 22:00 ale udělal ji jenom bobek a ona snim tam nemohla být venku o chvilku déle já myslel že ji zabiju.

marenka*

No vidíš a pak to div neodskáče chudák pes. On vycítí, i když seš naštvaný *plac*Já to říkám pořád, že by ty zvířata měla umět mluvit. *bum*Slečně zkus podotknout, "jak bys jednou chtěla mít děcko, když se neumíš postarat o psa?" Třeba se chytí za nos. ;)

marketa115*
hodnocení

0x

Jak babkazov rádí voďit ho na jedno místo *palec* a ještě mu jak začně čůrat nebo kakat řekni nějaké sluvko (jako heslo), já používám normálně čůrat, čůrá a strašně ho chvalte, uvidíte, zachvíli si to stím spojí a pak jak půjdete ven, stačí říci několikrát heslo a on už bude vědět co dělat. Já když rychle potřebuji hafany vyvenčit, tak to použiji a je to. Z ní to sice snadně, ale taky to nějakou dobu trvalo než se to naučili. Jo a přítelkyni budete muset asi poučit, že pejsek i čůrá *smich*

army666*
hodnocení

Nic v práci jsem sepsal a vytisknul rozpis podle kterého by se měla řídit a běda jestli ne. Protože když jsem stim takhle chodil já tak to fungovalo.

Chico

8:00

1)Venčení (Loužička, Bobek)

2)Jídlo: Konzerva s trochou vody

13:00 (14:00*)

Venčení (Loužička, Bobek)

*Pokud jsme v práci.

18:00

19:30

Jídlo: Konzerva s trochou vody nebo vajíčkem

22:00
Oboje na 100%!
doplněno 16.06.10 12:40:

Jinak má misku s granulemi kde si muže vzít kdy chce.

marketa115*

Plán je dobrej *palec*. Jen já nevím s těmi granulemi po celý den *nevi*. Já osobně bych mu je nenechávala. Ale třeba mě ostatní přehlasují. Možná když bude starší a bude mít vycvičené držáky tak jo, ale teď asi ještě né. Dala bych mu jen třeba hrst po odpoledním venčení. Jinak super.

doplněno 16.06.10 12:53:

Ty granulky dát v těch 13 (14h)

jolinar*

Já byc to viděla na super plán *palec* Těch granulí bych se nebála, oni krysaříci těm granulím moc nedají, je to jen v případu nouze jak tvrdí naše krysky. Naše holky mají od mala granule pořád a nebála bych se ani toho, že budou přejezený. Náš největší jedlík Usinka (1.5 roku ) má i přes věčný apetit 1,8 *smich*

marketa115*

Já moc s malými psíky zkušeností v jídle nemám. Já to posuzuji z pohledu velkých, tak se omlouvám. ;)

jolinar*

*placni* To není třeba *pivo*Já to zase beru z pohledu našich tří pidipsíků*srdce*

myse*

aby ti cestou ven neudělal bobek třeba na schodech - je dobré ho nést v náručí...

marenka*

Náš Tobín měl taky misku pořád plnou a uzobával ;) Přibližně po roce už to ráno snědl všechno najednou, tak začalo dělení stravy. Ještě otázečka.. máš u misky s granulemi taky pořád plnou misku s vodou? Hrozně důležité! Naši dokonce někdy nechtějí vodu, která jim v misce stála přes dopoledne a tak ji musím vylít a nalít úplně čerstvou, to se pak u misky strkají, kdo se napije první *frajer*

zuzana007
hodnocení

0x

mám doma krysařičku a mé zkušenosti jsou takové:krysařík je pes silně citově vázán na páníčka-pro něj udělá cokoliv.

když se něčeho bojí,nebo nechce čůrat atd. venku hhhodně ho chvalte,když se venku vyčurá.

je velmi učenlivý a inteligentní,často intuitivně pochopí co má dělat,takže trest je k ničemu.

naopak pozitivní motivací dosáhnete všeho.

př.:naše pejska se strašně bála stříhání drápků a i přes velikost jsme ji museli držet dva.

jednou jsem ji stříhla pouze jeden drápek,dostala velkou odměnu a hlavněěě jsme ji chválili-ty jsi tak statečnáá,každému , kdo přišel.

ted se sice bojí pořád,ale už se velmi těší na stříhání,protože ví , že bude hodně pochválená.

to je jen ve zkrácené verzi,cesta je to pomalejší,ale funguje u všeho a na 100%.

hodně sil,netrestejte ji fyzizky,když ji vyhubujete,pozná to velmi dobře a strašně se stydí.

psi nědělají naschvály,jen tím poukazují na nějako chybu pánička,třeba ve výchově.

pt®

army666, ráda čtu dobré zprávy od Vás. Ráda bych Vám napsala něco o našem psíkovi. Teď v létě mu bude 6 roků. Přivezli jsme si jej z útulku, měl asi 4-5 týdnů. Dostal se tam v krabici se svými sourozenci, našel je totiž někdo vyhozené v popelnici, ani je nedali mámě olízat. Když jsme si pro něj přijeli, byl už náš, poslední. Byl chudák samá blecha a úplně apatický. Do dnes mu chybí prvopočáteční čas strávený u matky se svými sourozenci a spoustu věcí neumí a už se je nikdy nenaučí. Když jsem si kolikrát nevěděla s jeho chováním rady, na nic nereagoval, našla jsem na internetu psí psycholožku, která mi radila. Mimo jiné, také, žádné použití ani novin, když se psík počůrá, natož mu strkat do něčeho čumáček. Nechápe, že je káráný za něco, co je mu přirozené. Tady jste dostal spoustu praktických rad, ale možní byste si mohl najít na netu psího psychologa, který Vám mejlem bezplatně poradí, kdyby nastala situace, s kterou byste si nevěděl rady. To čůrání by se mělo po půl roce srovnat a už by to doma neudělal, pokud by za tím nebyla nemoc, i to se může stát. Přeji Vašemu psíkovi pohodový život u ás. PT /stařenka/

army666*
hodnocení

Já jsem z toho blázen já toho mího psa nechápu. v 20:00 dostal nažrat od 21:30 do 22:20 jsme byli venku to se jenom vyčůral. tak jsme šli v 23:00 znovu zase jemom čůral a v 0:00 zase jenom čůral. A to vam garantuji že se do rána posere.

marenka*

Army, tvůj pejsek je za prvé malý, a není dané, že musí pořád kakat. Naši dělají bobase někdy 3krát, někdy jen jednou. Taky takhle malé štěně nepochopí, co po něm chceš- myslím hned, po čase ano. Jak píšeš, jak ti často čůrá, on je nastydlý jako blázen, skoč s ním k vetovi dřív, než ti to přejde na zánět a budou mu rvát antibiotika horem spodem. Štěně ještě neočůrává, to čůrá jako fenka, najednou, náš začal očůrávat až tak okolo 2let, to se ti pak vyčůrá kdykoli jdeš ven a na každý patník, ale jen trošičku= šetří si to.

To jak píšeš že hodně čůrá mi fakt nepřijde normální. No a jestli je nastydlý, tak to že jste byli v noci hodinu venku, bylo už docela chladno, nevím teda jak u vás, ale u nás ano, tak to taky moc nepřispělo. A když je pejsek nemocný, tak má co dělat sám se sebou, natož s učením čistotnosti.

ZAJDI K VETOVI

hodnocení

0x

Pokud se někdo chová jako hovado je lepší si pořídit většího psa aby páníčka kousl do prdele...Přeji hezký den.:-P

marenka*
19.06.10 09:38
pt®

Jirkamatoušek, konečně to řekl někdo stručně, jasně, konkrétně. Já už to ani nemůžu číst. PT /stařenka/

marketa115*
hodnocení

0x

To, co píše Katka je pravdivé a doufám, že se nad sebou zamyslíš. Hned bych si malého vzala, jen aby nevyrůstal ve stresu z toho, že někde kvůli chybě pánička udělá loužičku nebo bobek. Víš o tom, že pejsek i nadmrným stresem může pojít? Tak jestli o něho nechceš prijít, vzpamatuj se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]