Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větší kočka než kočka domácí

Od: rapid® odpovědí: 36 změna:

dobrý den poradily by ste mi nějakou vetší kočku ž menší šelmu než je kočka domací, ale aby mě to nesežralo :D a zároven aby to nebylo finanční náročný a nemusel jsem na to mít povolení :) koukal jsem na přítulnou a mazlivou vetší kočku která toho sežere přimeřene jedno kuřecí stehno a křídlo denně (realně finanční lze uživit) jedná se o OCICAT, a o Kočku Krátkouchou ty nejsou nebezečný a prý je lze vodit na vodítku a dočasně mít i v bytě (počítám z volierou a menší výběh na zabezpečenou zahradu je samozřejmostí.. kdysy sem si příl tygra usurijskýho,ale vzhledem k vysoké finannčí a bezpečností situaci jsem od toho opustil je to zodpovednost... užilvil by jsem tyra to jo ale na to pořízení všech bezpečnostnich věcí prostě nemam, proto jsem se zamřil na výber velký kočky než kočky domací ale s moji finannčí možnosti a náročnosti proto by jsem byl rád za každou radu co by jsem mohl chovat doma bez povolení a nemusel se bát že mi to vyžere peneženku :)

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Ocelot malý, Ocelot velký. To jsou mimořádně pěkné kočky, na lidi neútočí a když je dobře vychováte, jsou prý přítulní a mazliví. Jen se smiřte s tím, že místo myší vám budou nosit zakousnuté slepice.

Větší kočka než kočka domácí

Figurku, tahle fotka mi připoměla toho mého milovaného bengála. Překrásné zvíře

hodnocení

2x

To, že dnešní doba je v mnohých ohledech zvrácená, většina lidí ví, ale ještě se tím chlubit? Láska k zvířátům u některých osob dosahuje neúměrných mezí, srovnatelých se šílenstvím, rozvrací rodiny, ničí vztahy, a v nejednom případě se podílí na smrti samotného majitele.
Pokud chcete být jedním z nich, pořiďte si Ryse kanadského - je to opravdu větší kočka - upload.wikimedia.org/...
Stejně jako existují rozdíly ve velikosti vzrůstu u lidí, tak jsou i rozdíly i u zvířat. Doma jsme dříve několikrát chovali kočku domácí, která svou velikostí předčila jakoukoli jinou, o tom se přesvědčila každá návštěva. Sice byla poněkud divočejší (zvládla i ulovit zajíce) , ale vzhledem k podmínkám (velká zahrada a přilehlé okolí) to ničemu nevadilo. Foto v digitální podobě bohužel nemám.

Větší kočka než kočka domácí #2

ambrezie35*
hodnocení

0x

tAK TO JE KOČKA SIAMASKÁ ... no ale newim přesně tvoji otázku :/

hodnocení

myslel jsem jestli by jste mi nekdo neporadil větší kočku než je kočká domící ale není nebezpečná jako šelma

ambrezie35*
hodnocení

0x

No víš můžu ti říct.. Kočka nebezpečná není jakože smrtelně nikdy! pokud ji netýráš nebo tak.. Ale zase vem to takto kočka je šelma a takový kočka která neloví myši a nechová se jako šelma neexistuje a ještě aby byla větší! Tak to né.. pOradím ti super šelmu tygra ;) velkej což požaduješ anéé..
Asi tedka to vezmu tak že všechno jsou šelmy a velká kočka je siamská ta je hodně hubená a štíhlá pořád má zvedlu hlavu a je taková namyšlenáa protáhlá.. No a jinak ještě britská ujde..
Jinak newim co chceš jakože velkou kočku která není šlema? To je blbost

hodnocení

stručně řečeno tygr je velkej a kočka domácí mala neco mezi velikost třeba jako štěně ovčáka ;) jak sem psal našel jsem kočku jmenem Ocicat a potom Kočku krátkouchou to jsou trochu vetší než domácí kočka a tady se jen dotazují jestli kromě tedlech dvouch kteří stojej kolem 15 000 existuji ještě podobné takovéto kočky.

Dobrý den. Nelíbila by se vám savanová kočka domácí? Je většího vzrůstu, váha okolo 10 kg. Jsou různého zabarvení, jsou hravé a přátelské. Chová se a krmí jako jiné kočky.

doplněno 25.11.12 20:31:

Jsem ráda, že se vám kočička líbí. Mě také.

hodnocení

Bingo! ta je nádherná o tý sem vubec nevedel :) sem se uplně zamiloval :) zjistim co a jak a pokud nebude dražší jak 40 tisic tak si ji pořídím :) děkuji mockrát :)

borax*

No tak to se obávám, že 40 tisíc stačit nebude...

doplněno 26.11.12 08:38:

..a tady i ceny...

doplněno 26.11.12 08:38:

savannah.asp2.cz/...

pohanka*
hodnocení

0x

Největší kočka, kterou by jste zřejmě mohl mít podle svých požadavků, je asi Mainská mývalí kočka. Samec může vážit mezi 9-12 a to už je dost, a samička 5-7 kg.

doplněno 25.11.12 20:14:

A teď jsem našla kočičku, ta by se Vám líbila nejvíc. Podívejte se na kočku Bažinnou a dejte mě vědět!

hodnocení

ta je nádherná taky ale ta savanova kočka domácí mě uchvátila moc :) ale děkuji vam taky za odpověd :)

wanesa*
hodnocení

0x

rapid:Teď jse se s chutí zasmála:)

OCICAT mám doma já a má sotva 4 kila! Ale stojí 10 000 Kč,voliéru tedy určitě nepotřebuje a to nemluvím o té savanové,ta je sice větší ale taky o dost dražší než ta moje ocicatka!Tyhle kočky se do voliér určitě nedávají!A s jedním kuřecím stehnem denně ,to kočce určitě stačit nebude!Musí mít vitamíny,očkování,odčervení,to vše stojí peníze.Ta moje ocicatka jí jenom granulky royal canin siamese a maso odmítá.Tyto jsou kočky vysoce mazlivé a upnuté na svého pána a mají rády volnost a ne,že budou zavřené!

Pokud tak chcete šetřit na kočce tak nevím,kde na ní chcete vzít peníze.

wanesa*
26.11.12 09:04

ocicat

Větší kočka než kočka domácí #3
hodnocení

nevim smát se mužete to vam nikdo nebrání, já mam normoš dvorek ke mam plno koček ty se krměj třeba i mlíkem a rohlikama a pak máme jednoho 6 letýho kocourka ve vnistř který smeji ven jen pod dohledem a ted asi ročního kocourka takže já s nima žiju, ,žrádlo jim kupujeme jen ´friskies to maji nejraději ale jinak whiskas a kitekat taky sežerou, ale co nemusí je propesko a všelijaký ty pochybný levný kapsičky za 4.90kč tak to raději ani nekupujeme... jinak žerou granule normoš, maji rady sirové kuřecí prsa na kostičky vždy při vaření jim třeba 5 - 7 kostek hodime maj to radi. nemálo sem naával když sme přišli domu a byly květináče z oken dolu, ale kočky si chtěji hrát proto jim toto nemáme za zlý... já scháním trochu vetší kočku, s tim Ocicatem to asi byl přepich a bklbost že sem si myslel že je tak 2x - 3x vetši než normoš kočka pač tovou vetší kočku já scháním která však nemusí bejt na povolení a nesežere toho zase tolik co tygr a zároven je hezká :P
co se týká těch penez tak očervujeme je pravidelně, očkování dáváme nějaký co nam veterinář poradil za 5 kilo a je na dva roky mame to zapsaný v takový kartičce tkže já vím jak se kočka chová co od ni čekat ale vím taky co ona očekává od nás a já se těm našim snažím dám to co potřebuji a co chtěji :) vitamíny nedáváme to je pravda podle nás zbytečnost, ten náš kocour za 6 let měl jen chlopky v žaludku spravila to taková pasta od oktora a do dvou dnu byl jako rybyčka :)

hodnocení

0x

Myslím si, že byste se měl s kočkama nejprve seznámit. Nejen tak, že si přečtete charakteristiku a zajdete na výstavu, ale myslím to tak, že byste s ní měl žít. Kočka je totiž úžasně nezávislý tvor a jestli si myslíte že něco, tak vůbec ne. Vůbec si to nemyslete. Je lépe zažít než vidět a slyšet. ;)A stejně, určitě nezůstanete u jediné. jestli jste "kočičí" pak koček budete mít více :D

doplněno 26.11.12 16:24:

Siamák Simon

Větší kočka než kočka domácí #4

susenka*
hodnocení

0x

Jak píšete tu kočku OCICAT, tak tu si klidně pořidte to je normální kočka domácí, kterou nemusíte zavírat do voliéry.

hodnocení

0x

Podívejte se na kočku Bengálskou. Jsou nádherné. Já měla kocoura, ani nemohu napsat kocourka, protože byl veliký. Je už mrtvý, můj syn si ho pořídil před mnoha lety ještě v Paříži a pak mi ho dal, protože se o něj nemohl starat. To byl kocour, který mne chránil i před psem. A to byl kastrovaný. Prostě se pustil do boje s dobrmanem. Já vím, zní to neuvěřitelně, ale stalo se to. Sousedka mi přinesla kedluby a podávala mi je přes vrátka a vedle nohy jí stál její pes, dobrman. Můj kocour seděl na studni a jak jsem zvedla ruku pro kedluby, tak se ten pes taky natáhl a kocour zařval hlubokým táhlým hlasem a vystartoval jako střela po něm. Bylo to tak divné a rychlé, a já i sousedka jsme začaly řvát, každá na to své zvíře... No nic se tenkrát nestalo, protože kocour zůstal viset na brance a já ho strhla dolů.

Ale koukněte se na stránky s touto rasou, nabízí tam i tu obrovskou nádhernou kočku, co tady je ta fotka. Teď si nevzpomenu jak se jmenuje.

Ten Bengál stojí kolem třiceti tisíc, takže to by asi odpovídalo Vašim finančním možnostem. Ten můj je už dva roky mrtvý, ale nikdy na něj nezapomenu, a oplakávala jsem ho jako člověka...už zase bulím, jak to píšu, a to mám teď jiného kocourka, ale ...

doplněno 26.11.12 20:02:

Savanah se jmenuje. Také ji nabízí u toho bengála. Ale cenu nevím, prozkoumejte...

tomasgulas

Bengálskou kočku jsme teďka vezli spolupracovníkovi do Amsterdamu, aby tam nebyl v celém baráku sám. Teda on už tam má jednoho vykastrovaného kocoura, svého nejoblíbenějšího. Stála 15.000,- , ale musí se donést do nějaké doby potvrzení, že je vykastrovaná, jinak nebudou papíry ;)

P.S. Ta fotka je zmenšená. Jinak jich mám 160MB ve složce, moc se mi líbí :)

Větší kočka než kočka domácí #5
tomasgulas

Hernajs, mně to nedá, musím ještě jednu *haha*

Větší kočka než kočka domácí #6
susenka*

No ta je úžasná, úplně mě okouzlila. :)*hi*

tomasgulas

Tak ještě spešl pro Tebe :)

Větší kočka než kočka domácí #7
tomasgulas

A dvě na závěr.

tomasgulas
26.11.12 22:12

Teď

Větší kočka než kočka domácí #8
tomasgulas
26.11.12 22:13

Poslední.

tomasgulas
26.11.12 22:13

Teď *haha*

Větší kočka než kočka domácí #9

Páni, ta je úúúžasná! Hmhm, říkáte bengálská?! *palec*

doplněno 27.11.12 07:38:

Jak je stará?

tomasgulas

Mám pocit, že měla 4 měsíce, když se koupila, teď bude mít tak půl roku. Ale kolik má na těch fotkách, to nevím. To jsou fotky, které byly zaslány prodávajícím. Ale jo, je to ona *haha* Hned, jak se do Amsterdamu přivezla, začala lítat po celém baráku a chudák domorodec (kocour), z ní byl celý nesvůj. Pořád na něho doráží a on z ní má strach :)

wanesa*

Nemůžu si pomoci ale ten Váš siamák Simon je náááádherný:)Jinak bengálka taky i když ta je dost podobná mojí Ocicatce,akorát že ta moje má puntíky.jinak mají úplně stejný čumáčky.Můj puntík-jak říká moje dcera:)

Větší kočka než kočka domácí #10

Wanesko, fotky všech koček jsou dělané přece jen před delší dobou. Dnes už musí být všichni osvalení a takoví jako dospělí, že? Malé, velké šelmy. Ale jsou všechny parádní! *hej**palec*

doplněno 28.11.12 07:57:

Nezaměňovat osvalení s obezitou! Svaly nejsou špeky! ;)

Tome, to je můj kocour. Já ho totiž samozřejmě znala jako mláďátko, když ho můj syn přinesl. A ještě jedna zvláštnost těhto koček, mazlí se divně. Dají packy kolem krku a ducají silně do obličeje. A mají nádherné veliké oči.

doplněno 27.11.12 21:35:

Ahoj Babko. Ten bengál má tak úžasně vznosný postoj, to si ani neumíš představit. Já na něho pokaždé čuměla a říkala si, že je v tom kocourovi něco vznešeného. Vypadal jako sfinga. Nedá se to vysvětlit. Ten můj je mrtvý už dva roky a já na něho stále myslím. A to mám jiného milovaného kocourka. Má jiné krásné vlastnosti, které mi dělají radost, ale není to můj Páčko. Můj syn mu dal jméno Paco-Pako, v té době nevěděl, že se přestěhujeme domů, sem a nevěděl, že tady, když někomu řekneme že je pako, že to je jako blbec. No a teď si představ, že já tady pořád řvala na zahrádce "pako, kde seš, poď domůůůů"... ach bóže

tomasgulas

Až budu velký, pořídím si Bengálské kočky dvě :)

Stalo se ze mně ranní ptáče. Už jsem brzy vyspaná a pouštím pc. Co taky jiného takhle ráno?! :DSuzy, spravila jste mi náladu na celý den, když jsem si vás, podle návodu, představila. *vtip* V létě na procházce, jsme ve třetím dvoře objevily paní, která venčila obrovského králíka jménem Koblížek. Našli ho jako maličkého u silnice, zcuchaného, zmrzlého. Doma jim narostl do obrovských rozměrů s chundelatým kožichem. Nejen to, on se chová jako neohrožený pes. Neuteče a ty naše malé psinečky hezky srovnal do latě. Neměl se jmenovat Koblížek, ale Mačo. Mačo jako vyšitý. Mezi všemi zvířecími jedinci se občas najde neuvěřitelná osobnost. Jako mezi lidmi.;)Hezký den přeji.

kejki
hodnocení

0x

Tedy krmit ušlechtilou kočku Friskies, to by vám jí snad ani neměli prodat.

tynushik
hodnocení

0x

Mohu Vám doporučit Mainské mývalí kočky. Můj má když se poství na zadní přes metr a půl (dosáhne mi na hrudník) váží 12 kg a to ho krmím jen jednou denně kapsičku + granule (negramuji) Je to kocour k nezaplacení. Výjmečná povaha, hravost i ve vyšším věku. Né třeba jako britky, které si po roce přestanou hrát a začnou se stranit aby měli svůj klid. (britky mám tři,věnuji se jejich chovu, takže mi to nikdo nevyvrátí) mývalák je proti jedné 3x větší. Když dobře pokoukáte a vyberete si kotě se skvělím původem a budete od mala kvalitně krmit, naroste Vám z něj šelmička jako mě. Věřte že z něj návštěvy mají respekt ;) Také přidám fotku pro představu :)

tynushik
hodnocení

0x

Mohu Vám doporučit Mainské mývalí kočky. Můj má když se poství na zadní přes metr a půl (dosáhne mi na hrudník) váží 12 kg a to ho krmím jen jednou denně kapsičku + granule (negramuji) Je to kocour k nezaplacení. Výjmečná povaha, hravost i ve vyšším věku. Né třeba jako britky, které si po roce přestanou hrát a začnou se stranit aby měli svůj klid. (britky mám tři,věnuji se jejich chovu, takže mi to nikdo nevyvrátí) mývalák je proti jedné 3x větší. Když dobře pokoukáte a vyberete si kotě se skvělím původem a budete od mala kvalitně krmit, naroste Vám z něj šelmička jako mě. Věřte že z něj návštěvy mají respekt ;) Také přidám fotku pro představu :)

Větší kočka než kočka domácí #11

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]