Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak v pátek jsme byli s naším čtyřměsíčním shih-tu na posledním očkování - proti vzteklině. Další zase až za rok. Ještě dostal nějaké tabletky na odčervení a má zas na nějakou dobu pokoj.
Jen se chci zeptat, bylo nám nabídnuto i očkování proti tetanu (není to povinné). Co na to říkáte, máme nechat pejska naočkovat, nebo to není nutné?
Lékařka říkala, že je sice malá pravděpodobnost, že by se pejsek nakazil, ale pokud ano, tak to téměř vždy končí smrtí. To mě trochu vyděsilo, není tedy lepší ho nechat naočkovat a mít klid nebo je to zbytečnost?
A ještě jedna otázka - koupili jsme si "kapičku" proti klíšťatům a blechám (vydrží tak měsíc). Ale slyšela jsem, že na to psi mají většinou špatnou reakci. Nenakapat mu to tedy nějak na dvakrát, nebo naráz? Já nevím, i s očkování je vždycky špatnej, tak ho nechci moc trápit. Jak to aplikujete svým psům vy? Díky za odpovědi.
Já si vždycky mezi těmito úkony dávám týden pauzu. Očkování - týden - odčervení - týden - kapka za krk. Nevím jakou kapičku máte, na některé jsem slyšela že jsou alergické reakce, ale já mám Frontline a nikdy jsme neměli sebemenší problém. Dokonce mám pejska, který má 10kg a je přesně na hranici mezi dvěma velikostmi kapky. 2-10 nebo 10-20. Dala jsem mu tu větší a nestalo se nic. Dávat jí nadvakrát nevím, asi by to potom nemělo žádaný efekt.
Ještě nikdy jsem neslyšela o očkování pejska na tetanus. A už nikdy jsem neslyšela, že by nějaký pejsek tetanus měl, ne to bože , že by na to uhynul Neúčtuje si vaše paní doktorka i za pozdrav? Že na vás chce tak nehorázně vydělávat?
Tou kapičkou myslíte pipetku? Ta se musí dát celá. Je to balení podle velikosti pejska. Musíte ji dát celou, jinak nefunguje. A taky jsem ještě nikdy neslyšela, že by nějaký pejsek byl na pipetku na blechy a klíšťata alergický, měl nějakou nedobrou reakci. Úplně v pohodě mu ji aplikujte. Ale nejsem si jistá tou dobou po očkování.
Jak se pejsek má? Jaký je? Jakou má povahu? A fotečka, by nebyla?
Babkazov ano, reakce na pipetku jsem četla u nás na mopsím webu, mám pocit že značka advocate dělala problémy. A tetanus u psů taky existuje, ale je to tetanus z koní. Takže tam, kde přijde pejsek do styku s koňmi to je na místě, jinak ne.
Ale souhlasím a to naprosto, že jsou mezi námi veterináři, kteří si vymýšlí hlouposti, jenom aby vydělali. Na to si po prvním roce, kdy jsem vykrvácela totálně ze všech úspor, dávám veliký pozor.
Osobně jsem pejsky proti tetanu nikdy neočkovala a ani jsem o ničem takovým, že by pejsek uhynul neslyšela.
Jo a proti klíšťatům a blechám taky doporučuji Frontline, mám sním vynikající zkušenosti. Píšou, že je to jen na měsíc až tři, ale mým pejskům to vystačí po celou sezónu klíšťat.
Proti tetanu mam ockovane oba psy a neni to tak neobvykle ockovani, bohuzel ta nemoc je skutecne desna a smrtelna a ne zas az tak ojedinela jak se zda. Nevim co mate za rasu a kde vsude se bude pohybovat, ale rada lidi napriklad s loveckymi plemeny nebo psy, kteri jsou casto v lesich a hodne ve vode a je bezne, ze psi si z vyletu prinaseji ruzna mensi poraneni, tak ti casto ockuji. A urcite by meli byt ockovani psi, kteri prichazi do kontaktu s konmi, nebo lepe receno s konskymi koblizkami, tam je riziko nakazy nejvyssi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.