Nejste přihlášen/a.
Dobrý den obracím s prosbou o pomoc. Tědkom v létě se nám v bytě objevili červotoči. Dají se zničit jenom postřikem neboli deratizací? A škodí lidskému zdraví? Má někdo s tímto hmyzem zkušenosti? A jak jste je zlikvidovali? Děkuji za odpovědi PS: nejvíce sou v ložnici a v předsíni. Musím celý nabýtek vyhodit? lucka
Nezmýlili jste se v názvu? Červotoč žije ve dřevě. Vidět nejsou, jen je slyšet v noci, v tichu, jak tichounce šramotí. A pod nábytkem jsou kopečky jakoby pilinek. Jak to může být nejhorší v ložnici a v předsíni?
Dnešní nábytek snad ani ze dřeva není. Nějaké lisované a lepidlem spojované piliny. Dřevotřísky a já nevím co ještě. A u stařenky červotoč tichounce ťukal.
Pokud je to červotoč, což se mi tedy moc nezdá tak na chalupě máme 120let starou ložnici a v té ty potvůrky žili, bylo vidět cestičky, žádný zvuk slyšet nebyl. Zašla jsem před pár roky do muzea a vyptala se restaurátorů. Poradili za banbonieru a dali mi skleničku čehosi, celý nábytek se štětečkem natřel a injekční stříkačkou se ta kapalina vstřikovala do nejvíce poškozených míst. Asi to pomohlo, ložnice stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.