Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat co si myslíte o kastraci mého pejska a zda máte s kastrací nějaké zkušenosti.
S manželem jsme se rozhodli, že nechceme, aby naše fena měla někdy štěnátka. Manžel je pro kastraci, ale mě to přijde tak trošku proti přírodě. Ptala jsem se na názor dvou veterinářů a ty mi operaci z hlediska zdravotní pro fenu doporučili. Jenže nevím, zda to říkají jen pro to, aby vydělali nějaké peníze...
O injekcích jsem také slyšela, ale veterináři je vůbec nedoporučují užívat nějak dlouhodobě. Prý je to pěkný drasťák a hrozí nádory, cukrovka a všelijaké nemoci. Právě tou kastrací bychom zhruba na 85% tomu předešli...ale nějaká to možnost tam stejně zůstává. Statistiky uvádějí, že každá druhá fena trpí rakovinou...asi jako je to u lidí tak je to u psů...
říkám si, že te´d by šla na jednu operaci a měla by to potom snad ,,bez problémů,, do konce života.
Ale i taková operace něco stojí. Prý cca 6 000,- kč u velkého psa.
Jak jste řešili hárání Vaší fenečky? Nebo měla vždy zmíněné injekce? Je to můj první pejsek a s fenami nemám žádné zkušenosti. Máme ji celý den na zahradě a bojím se ji tam nechat, aby se tam nějaký cizí pejsek nepodhrabal.
Když Vaše fena neměla nikdy štěnata, určitě měla problémy s falešným březím, nalévaní cecíků a tak podobně. Jak jste řešili tyto problémy?
Díky za rady. Ještě jsem projížděla na netu různé veterinární stanice a tam kastaraci také doporučují, dokud je pes mladý a zdravý...
Musím si to ještě nějak promyslet, ale vzít naší fenku do domu nepřipadá v úvahu, je to hrozný živel a všechno by zničila, je to přeci jenom pořád hravé štěně. Možná bych ji mohla dát do sklepa. A nebo co to vyřešit kalhotkami? Slyšela jsem, že prodávají nějaké specialní Problém je, že v okolí domu je to samý pes...takže si dokážete představit asi mé obavy. Fenka je jinak zvyklá celý den pobíhat volně po zahradě, takže ji někam zavřít bude pro ní naprosto neslučitelné... Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.