Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočky ničí vylíhnuté ptáky

Od: vatina odpovědí: 7 změna:

každý rok máme několik hnízd na zahradě s vylíhnutými mláďaty, ale zakrátko jsou stržena a holátka jsou mrtvá na zemi. Předpokládám, že to dělají kočky sousedů. Jak se proti tomu bránit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že to nemusí být nutně kočky. Víte jaké bestie jsou straky? A sojky a veverky? *bum*Ale straky jsou potvory strašlivé! Viděla jsem, jak straka vytáhla holátko z hnízda, odletěla s ním na okraj střechy a sežrala ho. Udělalo se mi špatně.*cert*Kočka by asi hnízdo neshodila.

vatina
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale straky, veverky ani jiné u nás nevidím. Když jsme se sem přistěhovali před 8mi lety, byli zde zajíci, plno bažantů, teď - když je tu víc lidí tu bohužel není nic, vše je vystřílené a příroda se pomalu ale jistě ničí. Jsou to kočky , všichni sousedi mají kočky, aby neměli myši, ale všechny kočky jsou staženy u nás, poněvadž u nás je klid a také jinak udělaná zahrada, ne jenom samý holý trávník, takže chytají myši u nás. Musím se tomu vždycky smát. Jinak děkuji za odpověď, ještě bych potřebovala někoho, kdo prodává budky, ale správné, tak jak mají být a kdo by mně je ještě pověsil.

kejki

Kočky chtějí pohyblivou kořist, proto jdou hlavně po vylítávajích mláďatech, nebo nízko letících dospělých. Takže budky vám pomohou jen částečně.

lidka*
hodnocení

0x

Já bych se přikláněla k babkazov. Já sama mám kocoura. Venkovního, nekastrovaného. A jenom jednou za 5 let přišel oknem domů s mladým kosákem v tlamě. Ale i toho jsem mu vzala, odnesla do zahrady a možná i zachránila. Chodil domů oknem, kde jsem měla krmítko a normálně ptáky pozoroval na plotě, ale nehonil je. Jako kdyby si na sebe skoro zvykli. Ale pár potkanů mi přinesl na zahradu od sousedů, kteří chovali slepice. Já bych také spíš řekla, že domácí kočky neloví kvůli hladu, ale jenom je láká to, co před nimi utíká. Ty myši také nežral, jenom se přišel pochlubit. A je fakt, že okrajové části měst ovládají sojky a především straky. U nás jich je stále víc a víc. *hej*

borax*
hodnocení

0x

A psíka nechcete? Kočky se vám budou vyhýbat...

vatina
hodnocení

Psa máme, ale zahrada je větší a kočky se ho nebojí

lidus*
hodnocení

0x

Naše kočky na chalupě také loví mladé ptáčata když se učí létat. Bohužel nic s tím nenadělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]