Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěňátko je apatické

Od: marketa115* odpovědí: 8 změna:

*modla* Dobrý den, prosím, poraďte mi někdo.

V sobotu se nám narodila štěňátka. Přibývají na váze a vše vypadá v pořádku. Dneska jedno ze štěňátek začalo být apatické, sice saje a přibírá, ale o proti ostatním jen spí a pobrukuje si, jako by ho něco bolelo a dostalo k tomu ještě žlutý průjem. Štěňátku je teď 6 dní. Moc prosím o pomoc, co stím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pár stováků do kapsy a zajít k veterináři co nejdřív! (kvůli tomu průjmu).

raadek*
Jak radi mira. Pri dlouhodobejsim prujmu ztrati tekutiny a muze byt znacne dehydrovane. Klidne na to muze umrit. R.

hodnocení

0x

Jak se daří štěňátku? Co říkal vet? *modla*

marketa115*
hodnocení

Děkuji za optání, pán veterinář malou zkontroloval a konstatoval, že neví co by ji mohlo být. *nevi* Dal ji povzbuzující injekci a říkal, že buď přežije nebo ne. To záleží jen na ni, jak bude bojovat. S malou pořád jsem a povzbuzuji ji. Zatím na váze přibírá, průjem trošku ustoupil, od mámy se napije, ale stále jen leží a pobrukuje si. Oproti ostatním je prostě málo živé. Tak nevím. Doufám, že to bude vpořádku a zabojuje. ;)

Držím drobkovi palec. ;) Když měl některý z mých pejsků problém, nejdříve jsem vetovi volala. A on mi poradil nebo řekl, ať přijedeme. *hej*Tak nám radil s věterkama u štěňátek, až po mozkovou mrtvičku u dvanáctileté psinečky. Přežili jsme všechno. :) Malé nechávejte v klidu na pelíšku, moc na něj nesahejte, ruší ho to. Pejsci jsou jako já. Když mě něco bolí, najdu si úlevovou polohu a snažím se co nejméně hýbat. *modla* Ať maličký z toho vyjde jako zdravý a veselý psík.

marketa115*
hodnocení

Děkuji za radu. :). Asi máte dobrého veter. když se můžete na něj kdykoli obrátit. Já s tím mým mám v poslední době dost problémy *bum*. Předtím jsem se mohla na něj obrátit, když jsem si nevěděla rady, ale teď? :( Takovej ze začátku nebýval. Už je u nás ve městě dost vyhlášenej a asi mu sláva stoupla do hlavy. *bzum* Uvažovala jsem, že přejdu jinam, ale moc velkej výběr dobrejch vetů tady není. Tak nevím. *ee* Ještě jednou děkuji. *palec*

Určitě, dobrý vet je výhra. Ale po telefonu to nemusí být ten jeden.;) S tou mrtvičkou mi vet řekl, ať s malou nemanipuluju, ať ji nechám v klidu a zítra příjdu. Nezdálo se mi to, tak jsem zavolala ještě dalším dvěma a ti mi řekli totéž. A tím, že jsem to diagnostikovala já, potřebovala jsem si to všecko potvrdit. *hi* Jet s tak nemocnou psinečkou v tašce, hromadnou dopravou by bylo asi nerozumné, tak jsem to řešila takto. *hej*

doplněno 13.06.10 10:34:

A tenkrát s větry u štěňátek taky tak. Vet po telefonu poradil teplé obklady a jemně masírovat. Pravil, že by ze šoku z bolesti mohly umřít. *hej*A taky být oparnější na potravu maminy. Tenkrát granule nebyly.*vtip* A nedávno jsem přebalovala kojeného vnoučka a hovínko vonělo sekanou *haha*

marketa115*
hodnocení

No já určitě veta vyměním. Byla jsem za ním osobně, abych se sním poradila, co vše fena před zabřeznutím potřebuje a co je třeba udělat, aby narozená štěňátka měli co nejlepší ochranu a možnost přežít. Řejk jen odčervit a naočkovat před zabřeznutím a pak nechat tak. Teď jsem se dočetla, že se dá očkovat i proti Herpesviru. Mám právě podezření, že ho moje štěňátka mají, ptotože mají stejné příznaky, tak nevím. Z osmi štěňatek se nám narodila živá 4 a do druhého dně jedno ještě umřelo. Jsem z toho úplně vyřízená a smutná. *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]