Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidávání vajíčka do granulí

Od: neznalek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, slyšel jsem, že je dobré přidávat jednou týdně do granulí syrové vajíčko, aby měl pes lesklejší srst. Máte s tím někdo zkušenost? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

já to dělám, protože naše psina miluje vajíčka... jestli má lesklejší srst to neumím posoudit, má ji lesklou, dávák kvalitní granule (Acana) a vajíčko pro chuť...

raadek*
Vajicko jsem daval vzdycky zvlast, ale jestli mu chutna smichane s granulemi, tak proc ne. Ano ma vliv na kvalitni srst. R.

hodnocení

1x

Vhodnější je podávat vejce zvlášť. Pokud by jste je přímíchávala do granulí, tak pouze do takového množství, které zkonzumuje jednorázově. Vejce se rychle kazí. Na srst to má velký vliv, stačí 1 kus týdně.

hodnocení

0x

Mí psi po bílku blinkali. Dostávali tedy jen žloutek. Zvlášť, aby nepřišel ani kousíček nazmar. ;) Nejen na srst je žloutek dobrý. Také na spoustu jiných věcí. *palec*A jestli jedno vejce za týden? Je rozdíl, jestli je to pro vlkodava nebo čivavu. Nebo pro pracovního psa, třeba ovčáka nebo pro gaučáka, moji Dorotku. :D Každopádně, když je to vejce čerstvé, neuškodí, prospěje. Nenechat ani trošičku v misce nebo v granulích, když pes od misky odejde!

katerina77*
hodnocení

0x

Z vajicka je vhodnejsi davat syrovy jen zloutek, bilek bud vubec nebo povareny (staci dat na minutku do mikrovlnky). Bilek obsahuje avidin, ktery negativne ovlivnuje vstrebavani vitaminu H. Nekteri psi po bilku zvraci jak uz tu bylo zmineno, nekteri ne, ale kazdopadne je lepsi ho syrovy nedavat, zvlast pokud pes dostava vajicko pravidelne.

marketa115*
hodnocení

0x

Já svým pejskům dávám vejce jen vařená. Měla jsem zkušenost, že jeden z pejsků dostal salmonelu. Od té doby jen vařená. Podle mě je dosaženo stejných výsledků. Jinak na lesklou srst pejskům občas dávám trošku piva. Jim to chutná a trohu hořčiny na trávení není špatné. *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]