Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem si koupila RAID do zásuvky, protože se děsím množství komárů v mém pokoji. Jakmile jsem dočetla upozornění při používání, zamyslela jsem se, jestli to není zdraví škodlivé i pro lidi, ale tak daleko to snad zajít nemůže když to normálně prodávají v obchodě. Zaujala mě hlavně poznámka: Před zapojením odstraňte nebo zakryjte terária, akvária, zvířecí a ptačí klece.
Na internetu jsem někde četla, že podobný přípravek přiotrávil nějaké činčily. RAID má ovšem působnost 20m krychlových. Mám v pokoji, ve kterém jsem původně RAID chtěla zapojit, akvárko se dvěma křečkama. Volně jim tam proudí vzduch, že bych je přikryla na celou noc nepřipadá v úvahu, to by se asi udusili. Myslíte, že kdybych RAID zapojila v obýváku místo v pokoji, který je ale cca jen 4 metry od pokoje, že by to křečci přežili ve zdraví? A hlavně bylo by to k něčemu, kdybych měla v noci zavřené dveře mezi pokojem a obývákem? A působí to nějak i na kočky? Ty nám 2 lítají všude po bytě. (Ještě bych dodala, že ten RAID má být zapojený jen v noci, přes den ne).
PS: Neznáte ještě nějaký jiný způsob jak zabránit komárům, aby mi lezli do pokoje a přitom neotrávit půl baráku? Díky za všechy odpovědi
Používám RAID již několik let a mám doma 2 morčátka. Při použití nechte v noci otevřené okno. Po zapnutí do zásuvky do 5 minut začne přístroj působit, komáři už nebudou kousat. Není to škodlivé. Vhodné do místnosti, kde spíte, ať vás komáři neotravují při spaní.
doplněno 10.06.10 22:19:Akvárium zásadně nepřikývat a při používání větrat.
dobrý den, používal jsem raid do zásuvky od nepaměti a začínám mít trochu obavy. Měl jsem dvě činčily z toho jedna časem začala mít epileptické záchvaty. Stávalo se to hlavně v létě, tzn. v době kdy jsem raid používal. Samozřejmě jsem v místnosti větral.
Teď mám sedmým rokem malého psa (westík). Před měsícem dostal epileptický záchvat. Je tu souvislost?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.