Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost s obojkem Scalibor? Máme dva kluky (bígl a boxer) a bohužl spot-ony nějak nefungují, reps. cca měsíc na klíšťata a pak finito. Blechy v pohodě, ale ty klíšťata ajajaj díky za odpovědi
Martina
My ho máme a jsme spokojení, vydrží celou sezonu, jen je občas potřeba ho umýt mydlinkami, tělesný tuk a špína ucpe póry v obojku a účinná látka se pak nemůže uvolňovat.
A můžem je pustit s tím do postele, nevadí to? Píšou, ře jsou nezávadný, ale jako že bychom museli se v tom koupat taky, tak to nemusíme, ale co se mi na něm líbí, tak že nesmrdí
To teda nevím, naše fenečka je pes venkovní boudový zahradní, takže tento problém neřeším, ale obojek fakt nesmrdí, to máte pravdu. Raději se na tu postel zeptejte veterináře.
No já se obojkům bráním taky kvůli posteli a navíc mám strach, aby jim to nevadilo na játra nebo jinde. Taky mám dva psy, věčně se okusují, olizují, otírají o sebe..
Teda, vy jste mnohem proziravejsi nez ja :D Nikdy jsem obojky nepouzivala, ale ted mam novou fenku a prisla uz se Scaliborem, tak jsem ji ho nechala a v posteli normalne spi. Zatim teda otestovano tyden, ale nevidim na sobe zadny negativni ucinek
Ahoj. Také jsem uvažovala nad koupí tohoto obojku, ale zarazila mě tato diskuze veterinarnipece.cz/... . Po přečtení příspěvků mám strach, abych našemu pejskovi tímto obojkem spíše neublížila.
Tchyně mi doporučila tuhle tinkturu, je hrozně spokojená a to se svojí malamutkou běhají denně po lese. Říkala že od té doby, co to používá, tak nenašla ani jedno kliště
recept na přírodní "repelentovou" tinkturu:"Návod na přípravu tinktury proti klíšťatům
Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.
Postup přípravy:
1. 1 litr vody přivedeme do varu.
2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.
Návod na používání:
1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.
Tento přípravek je naprosto 100 % účinný. Žádné klíště se nepřichytne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.