Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antiparazitní obojek SCALIBOR

Od: zaynab* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenost s obojkem Scalibor? Máme dva kluky (bígl a boxer) a bohužl spot-ony nějak nefungují, reps. cca měsíc na klíšťata a pak finito. Blechy v pohodě, ale ty klíšťata ajajaj *zed* díky za odpovědi

Martina

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

My ho máme a jsme spokojení, vydrží celou sezonu, jen je občas potřeba ho umýt mydlinkami, tělesný tuk a špína ucpe póry v obojku a účinná látka se pak nemůže uvolňovat.

zaynab*
hodnocení

A můžem je pustit s tím do postele, nevadí to? Píšou, ře jsou nezávadný, ale jako že bychom museli se v tom koupat taky, tak to nemusíme, ale co se mi na něm líbí, tak že nesmrdí

limetka*

To teda nevím, naše fenečka je pes venkovní boudový zahradní, takže tento problém neřeším, ale obojek fakt nesmrdí, to máte pravdu. Raději se na tu postel zeptejte veterináře.

marenka*

No já se obojkům bráním taky kvůli posteli a navíc mám strach, aby jim to nevadilo na játra nebo jinde. *nevi* Taky mám dva psy, věčně se okusují, olizují, otírají o sebe..

zaynab*
hodnocení

To by snad vadit nemělo, jen skyby vyloženě kus spolkl ...

katerina77*

Teda, vy jste mnohem proziravejsi nez ja :D Nikdy jsem obojky nepouzivala, ale ted mam novou fenku a prisla uz se Scaliborem, tak jsem ji ho nechala a v posteli normalne spi. Zatim teda otestovano tyden, ale nevidim na sobe zadny negativni ucinek :)

zaynab*
hodnocení

A Vy máte blešky nebo klíšťata? :)) asi ne, viďte

katerina77*

Ja osobne? :D Nene, nemam ani blesky, ani klistata a psi taky ne :) Na fenuli ten Scalibor funguje perfektne, co jsem zatim mohla posoudit (proti klistatum teda, s blechama se do styku nedostaneme) a pejsek mel spot a ted budeme zkouset tea tree oil, tak uvidime.

hodnocení

0x

Tenhle neznám, užíváme Bayer - Kiltix a taky jsme spokojeni celou sezonu.

ilonka79*
hodnocení

0x

Ahoj. Také jsem uvažovala nad koupí tohoto obojku, ale zarazila mě tato diskuze veterinarnipece.cz/... . Po přečtení příspěvků mám strach, abych našemu pejskovi tímto obojkem spíše neublížila.

marenka*

Tchyně mi doporučila tuhle tinkturu, je hrozně spokojená a to se svojí malamutkou běhají denně po lese. ;) Říkala že od té doby, co to používá, tak nenašla ani jedno kliště *sok*

recept na přírodní "repelentovou" tinkturu:"Návod na přípravu tinktury proti klíšťatům
Složení: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody.
Postup přípravy:
1. 1 litr vody přivedeme do varu.
2. Odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí.
3. Po vyluhování a vychládnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžící bílého vinného octa.
4. Uchováváme v ledničce.
Návod na používání:
1. Tinkturu naplníme do prázdného rozstřikovače (např. po okeně)
2. Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu po těle rozstříknout tinkturu.
Tento přípravek je naprosto 100 % účinný. Žádné klíště se nepřichytne.

zaynab*
hodnocení

a ještě se zeptátm, kde ho kupujete? v lékárně, nejspíš sušený a taky jak veliký pytlík?

marenka*

Tchyně mi říkala sušený, a velkou hrst. Já se na to teprv chystám.

katerina77*

Me to prijde nejak divny, tolik negativnich reakci me prekvapuje. Znam hodne psu se Scaliborem a nikdy zadny z nich nemel problem, jeden mame i doma a taky v pohode. Tak to zkuste, pokud se pejsek zacne drbat, obojek sundate, ale spis bych si tipla, ze se nic spatneho nestane :)

rob*
hodnocení

0x

my používáme už třetím rokem KILTIX a spokojenost, má vydržet až 7 měsíců

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]