Nejste přihlášen/a.
Dokázal by mi někdo poradit ohledně hnízda sýkorek po ukončení hnízdění?Letos se nám poprvé unízdili v budce na balkóně.
Při výrobě budky nám pán poradil,že na podzim máme hnízdo z budky vyhodit a budku vyčistit.Byla bych vděčná i zalší rady,
ať se drobečci mají dobře.
Zdravím Lenko! Musím pochválit váš přístup k sýkorkám - tady se většinou lidé ptají, jak zabránit hnízdění. Ale pokud je to bránění šetrné, tak nic proti tomu. U nás je hodně stromů v okolí, tak jsem nemusela řešit hnízdění, ale poctivě mnoho let jsem v zimě přikrmovala na krmítku a s potěšením koukala, jak jim chutná. Nejvíc bylo právě sýkorek. Našla jsem pár - myslím dobrých rad:
ireceptar.cz/... - zde je právě o čištění budky:
Ptačí budky je třeba vyvěsit co nejdříve, nejlépe již v zimě. Ptáci si vhodná místa pro hnízdění vybírají časně. Ovšem pokud jste to nestihli, i nyní jimi mohou vzít zavděk, rozhodně alespoň při druhém hnízdění, které obvykle následuje v pozdním jaru po prvním vyvedení mláďat. Již loni užívané budky je nejvyšší čas zkontrolovat a vyčistit, pokud jste na to zapomněli.
doplněno 08.06.10 11:06:doba hnízdění některých ptačích druhů, období čištění a revize budek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.