Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čáp ve městě = čistý vzduch?

Od: karlik* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, kdysi jsem slyšel, že pokud se ve městě na nějakém např. komíně nebo kdekoliv jinde vyskytuje čáp, značí to čistotu ovzduší v tom daném místě, je na tom něco pravdy nebo je to blbost? A případně pokud by to nějak šlo doložit, např. článkem na internetu třeba, já gůgloval zatím marně. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Čáp jako indikátor čistoty ovzduší ... To slyším prvně a nejspíš to bude nějaká pověra. Čáp si staví hnízda na vysokých sloupech, staveních a komínech hlavně z důvodu snadného přístupu k hnízdu, bezpečí a především v místech, kde má v blízkosti dostatek potravy (žáby, myši,atd.)

marenka*
hodnocení

0x

To je hloupost, tohle znamení vám dají raci ve vodě, to ano. Čáp ne.

Ale bacha na něj, nosí děti! *smich*

hodnocení

0x

Tak tohle nevím, ono těch podmínek, podporujících čapí zahnízdění, bude asi více. Jen pro zajímavost: statisticky se podařilo prkázat, že čím víc čápů, tím víc dětí.

Tohle je zdánlivě off topic, ale ne tak docela. Ono toiž oba tyto fakty závisí na stupni urbanizace, z čehož je vidět, že ve městě je čápů míň (Ale jsou, z Vrchlabí mám fotku.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]