Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni.Chtěl bych si pořídit mazlíčka okterého bych se mohl starat a vycvičit ho a zarověn by měl být malého vzrůstu.Máme kočku a rybičky ale rád bych zvíře o které bych se mohl víc starat. Nedávno mi zemřel křeček a dost mě to vzalo ,ale i přesto jsem se rozhodl pořídit si nového mazlíčka.A tak jsem myslel že byste mi mohli poradit.
Předem díky za odpověd.
ahoj,
doporučuji potkana - nebo raději dva, protože jsou to tvorečci společenští a nejsou rádi sami. je to bezva zvíře, čistotné, chytré, přijde i na "zavolání" (ti naši chodili na syčení), běžně puštění volně po pokoji nebo i v synově posteli (nikdy tam nenechali bobek), ale když si jich dlouho nevšímal, tak kousali povlečení a vyráběli pelech
nechali se nosit na rameni - nejraději pod kapucí... všude i venku...
potkan = 1000x lepší než křeček!
Budou si spolu hrát a samice jsou čistotnější a tolik nezapáchají. Toto se dá ale omezitr vhodnou stravou.
Jde o to že moje mamina asi nebude moc štastná z toho že jsem se rozhodl pro potkana takže bych to nerad uspěchal a radši bych začal pomaleji třeba s jednou samicí
Co si nakonec pořídíš, je tvoje věc. Ale rada zněla samice a nejlépe dvě. A nezapomeň že tito hlodavci potřebují dostatek prostoru. Doporučuji ti klec alespoň o objemu 100 litrů.
budou. Kočka loví myši i potkany = kořist. Pokud je budeš mít puštěné v pokoji, kočka musí být jinde. Potkan na rozdíl od křečka nezalézá do úkrytu, ale volně popíhá po místnosti a zkoumá. Pozor na kabely - občas je koušou...
Samice jsou lepší - neznačkují. dvě proto aby jedné nebylo smutno - potkani žijí ve skupinách.
Býváš ve škole, venku s kamarády a potkanovi by bylo smutno.
najdi si na internetu potkaní stránky, je jich tam spousta - u některých se i zasměješ - co všechno potkani dokážou...
Mamku přemluvíš - když kupuješ mladé - jsou strašně roztomilí, zvykne si, uvidíš... Možná je lepší vybrat černo-bílé než klasicky divoce zbarvené šedohnědé - třeba se máma bude míň bát. Křečka se nebála?
no nevím, my měli dvě holky - Vasila a Ščura... a byli ochočení hodně. Je to o tom, kolik času jim věnuješ.
Našel jsem inzerát kde jedna paní prodává dva čtyřměsiční samečky potkanu. Co si myslíte měl bych dotoho jít? Nebudou na ni už moc zvyklí. neznám žadného chovatele a ve zverimexu je kupovat nechci takže je to super příležitost ale na druhou stranu nebylo by lepší mít je od mimina? poradte prosím.
nevím proč je nechceš koupit ve zverimexu - nevidím v tom problém... pokud tedy nechceš šlechtěného apood...
4 měsíce mi přijdou docela dost, já bych si vybrala mrňouska ve zverexu...
Taky se přikláním ke zverimexu, můžeš si ho hned prohlédnout, jestli nemá zahnisané oči, v pořádku srst a uši
Musíš je mít spolu odmalička a můžou být spolu. Ale já bych si opatřila jednoho, víc se k tobě připoutá.
Taky pravda. Kamarádka měla páreček ale taky věčný problém, co s mladými. Bylo jich hromada a hodně často.
No někdy se i tato kombinace snese, ale jak to dopadne u tebe to netuším. Spíš bych řekl, že dost špatně. Někdo z nich bude mít navrch.
potkan jo ten strašně smrdí dělá strašnej kravál hlavně v noci radila bych ti želvu vodní jsou to tak strašně hodní tvorové a když je budeš pozorovat něco si od nich i naučíš třeba i zjistíš jaké má vlastnosti mládatům stačí jen granule a až bude velká může jíst i ovoce a zeleninu patentky rybí maso někdy i kočičí granule a když jim budou 5 let krmí se 2 až 3 týdně potřebuješ terárko misky uv záření tím se svítí 10 hodin denně kořen kamínky kameny suchý ostrůvek jestli chceš může mít i filtr
želva nádherná
Vědecká klasifikace
Říše:živočichové (Animalia)
Kmen:strunatci (Chordata)
Podkmen:obratlovci (Vertebrata)
Třída:plazi (Reptilia)
Řád:želvy (Testudines)
Podřád:skrytohrdlí (Cryptodira)
Čeleď:sladkovodní (Emydidae)
Rod:želva (Trachemys)
Binomické jméno
Trachemys scripta elegans
Wied-Neuwied, 1839
radím ti tyhle druhy
Želva nádherná (Trachemys scripta elegans) je jeden z nejchovanějších druhů sladkovodních želv na světě.
Obsah
1Historie
2Výskyt
3Potrava
4Rozmnožování
želva žlutolící želva mapová nepravá želva floridská a spoustu jiných druhů
cena želvy 200 až 600 kč
no a želva vůbec nesmrdí to je teda pěkná pitomost. Akvárium je potřeba minimálně jednou týdně čistit a měnit vodu, protože vodní želvy jsou masožravci a kazící se potrvava fakt páchne. Voda jde velmi rychle do háje... jen počkejte když trochu vyrostou...
a co s želvou? můžeš ji maximálně pozorovat - to je teda mazlíček. Jinak taky slušně koušou. A dělají rachot jak naráží krunýřem do skla...
Nee želvy jsme měli dvě asi 8 let - nechci více!
Určitě to je věc názoru a možností jaké zvířátko, ale já pro 15 letého kluka vidím jako nejvodnější psa ,když tak nějaké menší plemeno. Přeci jenom se dožívá delšího věku než hlodavci a jako sploečník a kamarád no to se nedá absolutně srovnavát.
Teda sebod ,nebuď zaujatá ,co když kluka.
Mařenko já jsem psal že záleží na možnostech , třeba by ani psa nedovolili rodiče. Co se financí na granule,vet atd. týká , zase jsem předpokládal finanční účast rodičů to je jasné (od toho rodiče jsou:D) No a s tím ostatním ,časem a povinostma no tak je to logické,že se něco musí taky obětovat pokud něco chci. Randit se nechá i z hafanem, naše mladá když začínala dvakrát deně venčit fenky tak nám hned bylo jasné, že čubiny jsou vhodná výmluva.
Je to jen na rozhodnutí hlavně rodičů ,znám plno maminek, který by potkana nedovolily ani náhodou.
Pro sokara, to s těma klukama byl jen žert a šťouchnutí do sebod a ať už si vybereš jakékoli zvířátko tak hlavně ať má dobrou péči a ať to je mazel a dělá ti radost
Are, nesouhlasím (asi poprvé) Psa v 15ti? Kde vezme na granule, na veta? Nehledě na to, že za chvíli začne běhat za holkama, s klukama na mejdany a pes bude překážet. Za pár let si najde byt, bude vázaný tím, jestli tam bude moct mít psa a co až si najde práci, třeba v jiném městě, na 3 směny? Co se psem? nenene. Psa až do zařízeného života. Je to na 15 let.
Jo Mařenko mládí je vynalézavé:D. No v mládí (asi tak v 12) jsem mněl taky mysšky, ale tak nějak jinak, já mněl ještě Puštíka
Tak a teď jsem to hodil k jiné tvé odpovědi.Ty si to ,ale najdeš páč jseš "kačka" šikovná
Psa bysme mít nemohli bydlíme v malém bytě a býváme často pryč (práce,škola,školka).
Nevím jestli by naše kočka lovila protože od mámy byla odloučena pár tydnů od narození našli jsme jí venku a ujali jsme sejí, takže nemá moc kočičích pudů ani mnoukat neumí. A křečka taky nelovila my ho volně běhat nenechávali ale když byl venku z klece třeba u mě na rukách tak si ho očuchala a šla dál takže si myslím že by to bylo v pohodě.
A smrad a hluk jsou v pohodě přece jenom jsme měli křečka,a navíc želvu ne jenom spí a jí a koušou (a od toho mám malou ségru) Jo a jěště jsem se chtěl zeptat jak to mají potkani se spánkem , jakože den prospí a večerem žijou nebo půl napůl nebo jak?
Are tak tos mě potěšil teda. Já měla takovou radost, jak naše holka chodí poslední dobou ráda a často s pejskama že by za tím nemuseli být jenom oni, to mi malinko nedošlo
Jinak já jsem potkana měla, samce, jmenoval se Sid. Ušila jsem si takovou taštičku na šňůrku na krk a v té jsem ho nosila všude sebou. Nesmrděl, čůral do jednoho koutku doma v kleci, kam se chodil víceméně najíst a vyčůrat, ale jinak se pohyboval volně po bytě. Kradl mi jídlo z talíře, spal mi na polštáři, fakt kámoš. Jednou se mi ztratil, když jsem na čundru usnula. Ráno byl pryč.
Ahoj všichni takže se rodinná rada usnesla a přijala můj navrh pořídit si potkana. Potkan je sehnaný jen musím jěště měsíc počkat až vyroste. Přečetl jsem spousty chovatelských webů a myslím si že jsem připraven.Připravuji klec a vyrábým sháním a zajištuji vše aby měl potkánek pohodlí . Díky moc všem kteří odpověděli na můj dotaz. PS: Rozhodl jsem se že s ní (bude to samička bude běhat agility)
Pročítám průběžně odpovědi a těšila jsem se na to, jak se rozhodneš. Bezva volba a potkaničce s tebou bude dobře. Tobě přeji, ať zůstaneš celý život takhle zodpovědný. Jak to říkal klasik? Toliko člověk domýšlí důsledky svých činů. A je bezva, že že to takle cítíš.
Krásné vysvědčení a krásné prázdniny
babka z Ostravy
Nu já nevím co bych jako já řekla,jako matka na potkany,asi by mi to příjemné nebylo.Kočka taky může být velký problém.Já bych asi pořídila ještě jednu kočku,hrály by si spolu a když si pořídíte kočku výytavní,tak máte o zábavu postaráno.Ale zavčas vzít na vědomí,že zvíře není věc a něco stojí,takže se poradit s mamkou.Jsem zvědavá co si nakonec pořídíte.Pak napište at všichni víme.Ještě mě napadl zakrslý králík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.