Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvíře doporučíte pro 15-ti letého kluka

Od: sokar* odpovědí: 37 změna:

Ahoj všichni.Chtěl bych si pořídit mazlíčka okterého bych se mohl starat a vycvičit ho a zarověn by měl být malého vzrůstu.Máme kočku a rybičky ale rád bych zvíře o které bych se mohl víc starat. Nedávno mi zemřel křeček a dost mě to vzalo :(,ale i přesto jsem se rozhodl pořídit si nového mazlíčka.A tak jsem myslel že byste mi mohli poradit.

Předem díky za odpověd.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

ahoj,

doporučuji potkana - nebo raději dva, protože jsou to tvorečci společenští a nejsou rádi sami. je to bezva zvíře, čistotné, chytré, přijde i na "zavolání" (ti naši chodili na syčení), běžně puštění volně po pokoji nebo i v synově posteli (nikdy tam nenechali bobek), ale když si jich dlouho nevšímal, tak kousali povlečení a vyráběli pelech ;)

nechali se nosit na rameni - nejraději pod kapucí... všude i venku...

potkan = 1000x lepší než křeček!

sokar*
hodnocení

No jo ale když nechám potkana volně pobíhat neuteče mi.?

sokar*
hodnocení

Jo a proč dva? A proč samice?

Budou si spolu hrát a samice jsou čistotnější a tolik nezapáchají. Toto se dá ale omezitr vhodnou stravou.

sokar*
hodnocení

Takže by pro začetek stačil jeden samec?

Ne, dvě samice.

sokar*
hodnocení

Jde o to že moje mamina asi nebude moc štastná z toho že jsem se rozhodl pro potkana takže bych to nerad uspěchal a radši bych začal pomaleji třeba s jednou samicí

Co si nakonec pořídíš, je tvoje věc. Ale rada zněla samice a nejlépe dvě. A nezapomeň že tito hlodavci potřebují dostatek prostoru. Doporučuji ti klec alespoň o objemu 100 litrů.

sokar*
hodnocení

Nojo ale když máme kočku nebudou si vadit?

myse*

budou. Kočka loví myši i potkany = kořist. Pokud je budeš mít puštěné v pokoji, kočka musí být jinde. Potkan na rozdíl od křečka nezalézá do úkrytu, ale volně popíhá po místnosti a zkoumá. Pozor na kabely - občas je koušou...

Samice jsou lepší - neznačkují. dvě proto aby jedné nebylo smutno - potkani žijí ve skupinách.

Býváš ve škole, venku s kamarády a potkanovi by bylo smutno.

najdi si na internetu potkaní stránky, je jich tam spousta - u některých se i zasměješ - co všechno potkani dokážou...

Mamku přemluvíš - když kupuješ mladé - jsou strašně roztomilí, zvykne si, uvidíš... Možná je lepší vybrat černo-bílé než klasicky divoce zbarvené šedohnědé - třeba se máma bude míň bát. Křečka se nebála?

sokar*
hodnocení

No jo ale ja bych raději klidnějšího a lépe ochočitelného potkana a tím jsou spíš samci

myse*

no nevím, my měli dvě holky - Vasila a Ščura... a byli ochočení hodně. Je to o tom, kolik času jim věnuješ.

s
hodnocení

Našel jsem inzerát kde jedna paní prodává dva čtyřměsiční samečky potkanu. Co si myslíte měl bych dotoho jít? Nebudou na ni už moc zvyklí. neznám žadného chovatele a ve zverimexu je kupovat nechci takže je to super příležitost ale na druhou stranu nebylo by lepší mít je od mimina? poradte prosím.*hej*

sokar*
hodnocení

ten příspěvek nad tím to je od sokara

myse*

nevím proč je nechceš koupit ve zverimexu - nevidím v tom problém... pokud tedy nechceš šlechtěného apood...

4 měsíce mi přijdou docela dost, já bych si vybrala mrňouska ve zverexu...

marenka*

Taky se přikláním ke zverimexu, můžeš si ho hned prohlédnout, jestli nemá zahnisané oči, v pořádku srst a uši

sokar*
hodnocení

A když budu mít dva potkany stejného pohlaví stačí jedna klec nebo musí mít každý svou

marenka*

Musíš je mít spolu odmalička a můžou být spolu. Ale já bych si opatřila jednoho, víc se k tobě připoutá.

sokar*

No jo ale když budu pryč tak si nebude mít s kým hrát a bude strádat.

marenka*

Taky pravda. Kamarádka měla páreček ale taky věčný problém, co s mladými. Bylo jich hromada a hodně často. *frajer*

sokar*
hodnocení

ja myslím dvě samice

No někdy se i tato kombinace snese, ale jak to dopadne u tebe to netuším. Spíš bych řekl, že dost špatně. Někdo z nich bude mít navrch.

itsme*

potkan jo ten strašně smrdí dělá strašnej kravál hlavně v noci radila bych ti želvu vodní jsou to tak strašně hodní tvorové a když je budeš pozorovat něco si od nich i naučíš třeba i zjistíš jaké má vlastnosti mládatům stačí jen granule a až bude velká může jíst i ovoce a zeleninu patentky rybí maso někdy i kočičí granule a když jim budou 5 let krmí se 2 až 3 týdně potřebuješ terárko misky uv záření tím se svítí 10 hodin denně kořen kamínky kameny suchý ostrůvek jestli chceš může mít i filtr

želva nádherná

Vědecká klasifikace

Říše:živočichové (Animalia)

Kmen:strunatci (Chordata)

Podkmen:obratlovci (Vertebrata)

Třída:plazi (Reptilia)

Řád:želvy (Testudines)

Podřád:skrytohrdlí (Cryptodira)

Čeleď:sladkovodní (Emydidae)

Rod:želva (Trachemys)

Binomické jméno
Trachemys scripta elegans
Wied-Neuwied, 1839
radím ti tyhle druhy

Želva nádherná (Trachemys scripta elegans) je jeden z nejchovanějších druhů sladkovodních želv na světě.

Obsah

1Historie
2Výskyt
3Potrava
4Rozmnožování

želva žlutolící želva mapová nepravá želva floridská a spoustu jiných druhů

doplněno 07.06.10 14:44:

cena želvy 200 až 600 kč

myse*

no a želva vůbec nesmrdí *zed* to je teda pěkná pitomost. Akvárium je potřeba minimálně jednou týdně čistit a měnit vodu, protože vodní želvy jsou masožravci a kazící se potrvava fakt páchne. Voda jde velmi rychle do háje... jen počkejte když trochu vyrostou...

a co s želvou? můžeš ji maximálně pozorovat - to je teda mazlíček. Jinak taky slušně koušou. A dělají rachot jak naráží krunýřem do skla...

Nee želvy jsme měli dvě asi 8 let - nechci více!

hodnocení

0x

V tom případě ti doporučuji potkana nebo raději dvě jeho samice. Cvičit se dají perfektně.

sebod*
07.06.10 13:04

Holku :D

ar*

Určitě to je věc názoru a možností jaké zvířátko, ale já pro 15 letého kluka vidím jako nejvodnější psa ,když tak nějaké menší plemeno. Přeci jenom se dožívá delšího věku než hlodavci a jako sploečník a kamarád no to se nedá absolutně srovnavát.

Teda sebod ,nebuď zaujatá ,co když kluka. :)

doplněno 07.06.10 17:13:

Mařenko já jsem psal že záleží na možnostech , třeba by ani psa nedovolili rodiče. Co se financí na granule,vet atd. týká , zase jsem předpokládal finanční účast rodičů to je jasné (od toho rodiče jsou:D) No a s tím ostatním ,časem a povinostma no tak je to logické,že se něco musí taky obětovat pokud něco chci. Randit se nechá i z hafanem, naše mladá když začínala dvakrát deně venčit fenky tak nám hned bylo jasné, že čubiny jsou vhodná výmluva:).

Je to jen na rozhodnutí hlavně rodičů ,znám plno maminek, který by potkana nedovolily ani náhodou.

Pro sokara, to s těma klukama byl jen žert a šťouchnutí do sebod a ať už si vybereš jakékoli zvířátko tak hlavně ať má dobrou péči a ať to je mazel a dělá ti radost*jasne*

marenka*

Are, nesouhlasím (asi poprvé) ;) Psa v 15ti? Kde vezme na granule, na veta? Nehledě na to, že za chvíli začne běhat za holkama, s klukama na mejdany a pes bude překážet. Za pár let si najde byt, bude vázaný tím, jestli tam bude moct mít psa a co až si najde práci, třeba v jiném městě, na 3 směny? Co se psem? nenene. Psa až do zařízeného života. Je to na 15 let.*nevi*

ar*

Jo Mařenko mládí je vynalézavé:D. No v mládí (asi tak v 12) jsem mněl taky mysšky, ale tak nějak jinak, já mněl ještě Puštíka *hi*

doplněno 07.06.10 20:55:

Tak a teď jsem to hodil k jiné tvé odpovědi.Ty si to ,ale najdeš páč jseš "kačka" šikovná

sokar*
hodnocení

Jsem na holky *bum**smich*

sokar*
hodnocení

Psa bysme mít nemohli bydlíme v malém bytě a býváme často pryč (práce,škola,školka).

Nevím jestli by naše kočka lovila protože od mámy byla odloučena pár tydnů od narození našli jsme jí venku a ujali jsme sejí, takže nemá moc kočičích pudů ani mnoukat neumí. A křečka taky nelovila my ho volně běhat nenechávali ale když byl venku z klece třeba u mě na rukách tak si ho očuchala a šla dál takže si myslím že by to bylo v pohodě.

A smrad a hluk jsou v pohodě přece jenom jsme měli křečka,a navíc želvu ne jenom spí a jí a koušou (a od toho mám malou ségru*smich*) Jo a jěště jsem se chtěl zeptat jak to mají potkani se spánkem , jakože den prospí a večerem žijou nebo půl napůl nebo jak?

marenka*

Are tak tos mě potěšil teda. Já měla takovou radost, jak naše holka chodí poslední dobou ráda a často s pejskama *frajer* že by za tím nemuseli být jenom oni, to mi malinko nedošlo *sok*

Jinak já jsem potkana měla, samce, jmenoval se Sid. Ušila jsem si takovou taštičku na šňůrku na krk a v té jsem ho nosila všude sebou. Nesmrděl, čůral do jednoho koutku doma v kleci, kam se chodil víceméně najíst a vyčůrat, ale jinak se pohyboval volně po bytě. Kradl mi jídlo z talíře, spal mi na polštáři, fakt kámoš. Jednou se mi ztratil, když jsem na čundru usnula. Ráno byl pryč.

carol*

Určitě psa *frajer*

laura303*
hodnocení

0x
Každé malé i větší dítě sní o tom, mít doma zvířátko. Rodiče tak často postihne otázka, jaké domácí zvíře bude pro jejich potomka to nejvhodnější. Po koupi se ovšem může stát, že o vybrané zvířátko rodina nebude umět pečovat a časem ho omrzí. Zde tedy naleznete nejzákladnější rady a informace o jednotlivých domácích zvířatech.
1
Každý rodič si musí uvědomit několik základních věcí. I když totiž kupujete zvířátko dětem, často se o ně budete muset starat i vy. Některá zvířátka mohou být také finančně náročná. Dále je třeba si uvědomit, jaké zvířátko pořídit a které se nejlépe hodí do vaší domácnosti, nezapomínejte ani na zdravotní
problémy, především alergie.
2
Zvířátko vybírejte společně s dítětem a předem si ujasněte, jaké bude nejvhodnější. Dobré je si také pořídit nějakou literaturu nebo příručku, kde najdete nejužitečnější rady již o daném zvířeti.
3
Nyní se tedy již můžeme podívat na některá zvířátka:
4
Drobní hlodavci
Hlodavci bývají nejoblíbenějšími domácími zvířaty. Vybrat
si můžete křečka, potkana, morče, ale i zakrslého králíka, činčilu a pískomila. Z tohoto výběru jsou nejlepší morčata. Dají se snadno ochočit a rádi si hrají, nekoušou a jsou přítulná. Problém může být jen v tom, že se jim musí častěji měnit podestýlka a více toho sní. Křečci jsou tedy více nenároční a proto pro někoho vhodnější.
5
Terarijní zvířata
Terarijní zvířátka jsou velmi nenáročná, ale jejich pořizovací cena může být vyšší. Nejlepším příkladem terarijního zvířátka jsou suchozemské želvy, které jsou velmi roztomilé a legrační, nebo malý hadi. Děti si s nimi však moc nepohrají a scházet jim může i chundelatý kožíšek. Vhodné jsou tedy pro alergiky.
6
Rybičky
Akvarijní rybičky možná nejsou tím pravím zvířátkem pro děti, ale jejich symbióza a pohled na barevné akvárium uchvátí každého. Vysoké jsou pořizovací náklady na nákup a vybavení akvária, jinak jsou rybičky takřka nenáročné a velmi vhodné pro alergiky.
7
Ptáci
Zajímavým členem rodiny se může stát i papoušek. Dětem se nejčastěji doporučuje andulka, která se rychle naučí několik zvuků a slov (mluví ovšem pouze samečci). Jejich pořizovací cena není nijak nákladná a ani samotný chov není náročný.
8
Kočka
Kočka patří určitě k náročnějším mazlíčkům. Pokud se pořizuje pro děti, jenejlepší
sehnat ještě malé koťátko. To si rychle zvykne na přítomnost dětí a lépe je bude snášet, až se z ní stane
dospělá kočka. Kočky jsou velice čistotné a nemusejí se venčit. Jsou hravé a zvědavé. Cena koček je velice různorodá a záleží na tom, kde si jí pořídíte. Nesmíte samozřejmě zapomenout na to, že je kočka silně alergenní zvíře.
9
Pes
Posledním zvířetem, které si dnes představíme je pes. Ten může být naším nejlepším přítelem, ale zato vyžaduje značnou pozornost a hodně prostoru. Samozřejmostí je časté venčení a také finanční náročnost. Pro dítě je však velmi vhodné, stane se totiž jeho kamarád a zažije s ním určitě plno legrace. Není nutné si proto vybírat velkého psa, dítěti určitě postačí i pes malé a střední velikosti.
Doplňující informace
Tipy
Zvířátko je pro dítě velmi důležité a neodmyslitelně patří ke správné a zdravé
výchově dítěte. Stává se totiž jeho přítelem a dokáže zahnat všechny smutky a problémy.
Varování
Nesmíte také zapomenout, že některá zvířátka žijí jen krátce, musíte tedy posoudit, zda se vaše dítě dokáže vyrovnat s jejich případnou ztrátou.

sokar*
hodnocení

Ahoj všichni takže se rodinná rada usnesla a přijala můj navrh pořídit si potkana. Potkan je sehnaný jen musím jěště měsíc počkat až vyroste. Přečetl jsem spousty chovatelských webů a myslím si že jsem připraven.Připravuji klec a vyrábým sháním a zajištuji vše aby měl potkánek pohodlí . Díky moc všem kteří odpověděli na můj dotaz. PS: Rozhodl jsem se že s ní (bude to samička bude běhat agility):)

Pročítám průběžně odpovědi a těšila jsem se na to, jak se rozhodneš. *palec*Bezva volba a potkaničce s tebou bude dobře. Tobě přeji, ať zůstaneš celý život takhle zodpovědný. Jak to říkal klasik? Toliko člověk domýšlí důsledky svých činů. A je bezva, že že to takle cítíš. ;) Krásné vysvědčení a krásné prázdniny *slunce*babka z Ostravy

elfi1*
hodnocení

0x

Nu já nevím co bych jako já řekla,jako matka na potkany,asi by mi to příjemné nebylo.Kočka taky může být velký problém.Já bych asi pořídila ještě jednu kočku,hrály by si spolu a když si pořídíte kočku výytavní,tak máte o zábavu postaráno.Ale zavčas vzít na vědomí,že zvíře není věc a něco stojí,takže se poradit s mamkou.Jsem zvědavá co si nakonec pořídíte.Pak napište at všichni víme.Ještě mě napadl zakrslý králík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]