Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousající kočka

Od: bastyr35* odpovědí: 13 změna:

Co dělat s kočkou,která stále kouše*ee*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Ledvinový pás. *frajer*

rob*
01.06.10 11:22

*hej**palec*

marenka*
hodnocení

0x

Já jsem sice pejskař, ale jak by mne kočka kousla, "vyhodila" bych jí za dveře. Dokud nepochopí, že doma se to nedělá a dokud ano, tak pro ní není v domě místo. (takhle vychovala babička kocoura a byl to moc hodný a vychovaný tvoreček)

kohout*
hodnocení

0x

Máte ji v bytě stále? Nebo běhá i ven?

knopka*
hodnocení

0x

Málo informací.Jak stará je,máte ji odmala,kousala předtím?Nějaký důvod to mít musí.

pb®
hodnocení

0x

Vetsinou si za to muze majitel sam. Pokud si s kockou hraje rukama, pak je pro kocku normalni, ze ruku lovi a korist kouse a zatne do ni drapky. Take muze kocka zlobit, pokud je cely den doma sama a nema si s kym hrat. reknete, jak je kocka stara, jak dlouho a odkud ji mate, jestli je kastrovana, chodi/nechodi ven a pak treba na neco prijdem.

bastyr35*
hodnocení

Je stará 1rok.Od malinka kouše,je kastrovaná nikdy nebyla venku,hrajeme si s ni celý den

bastyr35*
hodnocení

Je stále doma,ještě nikdy nebyla venku.Kouše stále jen manželku,která ji má velice ráda.

kejki

Potřebuje parťáka (partnerku). Já na kocoura při kousnutí zaprskám a odeženu ho.

kocky-online.cz/...

kohout*

Může to být nevybitá agrese,nebo nějaký stres.Doporučoval bych pořídit si ještě jednu kočku či kocoura.Máme doma obyč. kočku /po kastraci/ asi pět roků stará.Také stále v bytě. Dříve na ní nebylo možné sáhnout,protože se po chvilce ohnala. Pořídili jsme si ještě kotě /kocourka/ Mainské mývalí kočky. Ten ji začal prohánět a bral to jako milé spestření jinak nudných chvil. Občas se semelou,k radosti kocoura a jinak se v pohodě snáší. Kočka se naprosto změnila. Klidně sama přijde a uvelebí se mi na klíně a to by jindy nikdy neudělala.Nechá se hladit a navíc to i sama vyžaduje.Pořídili jsme si ještě Mainskou kočičku,takže máme v bytě pěknou kočičí partičku.Všechny kastrované. Nejraději hrají na honěnou a to nejlépe v noci a trasa vede i přes naši postel. Je to jako by vás do peřiny někdo píchal násadou od vařečky.*smich*Někdy leží každá v jiném konci bytu a jindy se zas vzájemně olizují. Občas na sebe prskají a jindy vedle sebe klidně leží a civí z okna.

Vedle v domě mají mainskou kočku, sedí na okně a kouká se ven. Mám pocit, že bych jí měla vykat. Je nesmírně vznešená, obrovská, s náprsenkou a huňatým ocasem a nesmírně zvláštníma očima. Barvou zvláštníma. Nepojmenovatelná barva. Je úžasná! Kouká se na Dorotku jakoby jí pohrdala a ne lovila, jako brit ve vedlejším okně. :D Dejte, prosím, fotečky k nahlédnutí. *hi*

Myslím si, že by kousání nemělo kočce jen tak procházet. Jemný pleskanec po papulce nebo sprška vody z rozprašovače?

zaynab*
hodnocení

0x

Zasyčet, prskat po ní a když ani to nepomůže mít připravený po ruce stříkátko na kytky s vodou a dát jí dávku ... příště si dá bacha

hodnocení

0x

Při výchově záleží i na komunikaci se zvířetem. Mluvte na ní pouze příjemným hlasem,povídejte si s ní. Začne-li bezdůvodně kousat,zvyšte na ní hlas a hubujte. Někdy pomůže při kárání velmi jemně pocvrnkat po čumáku,váš hlas musí být velmi přísný. Budete-li důsledná,tak to za pár dnů pochopí. Takhle jsem to kdysi odnaučila svojí perskou kočku,která prskala a troufala. si po mně skočit. Je-li to kousání jako hrozba,tak jí někdo ublížil. Pokud kouše pouze při hraní,tak to je přirozená reakce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]