Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit psa výt?

Od: jancadc* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den...Moc prosím o radu...Máme 3 letou fenku belgického ovčáka...Máme problém...že vyje,když se vzdálím nebo odjedeme pryč...Chápu,že se jí stýská...Ale máme věčné spory a velké hádky se sousedy...mimochodem jsme z baráčku a Nelynka je venku...To vytí je třeba hodinku,když jdu smalým naprocházku a tak...Když jede sanita a houká,ale to chápu a beru,ale když jdeme pryč,to bych jí potřebovala odnaučit...Máte někdo zkušenost?Byla bych mocráda,zakaždou radu a pomoc...Děkuji Janča

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kohout*
hodnocení

0x

Poradím. Cítí se sama.To je pro psa strašné.Na noc ji nechte spát v domě na chodbě.Dejte ji něco na zem/starou deku atd./Musí být s Vámi.Bere vás jako smečku.Musí být s vámi ve " vaší boudě".Dejte ji na krk obojek proti blechám ať vám doma neklepe klíšťata. Berte ji sebou kamkoli to bude možné.I třeba autem.Naše strašně ráda jezdila autem.Musí být stále s vámi.My máme také Nelinku.Je to berňák.Bohužel nám teď umírá.Odchází ji totálně z ničeho nic ledviny. Musí získat jistotu,že ji neopouštíte,ale že se zase vrátíte. Žádný pes není rád osamotě.Jsou to zvířata žijící ve smečce a je to znát.To kočky jsou v tomhle jiné.Ty se dokáží zašit na celý den,že je v bytě nenajdete.:)

marenka*

Kohoute, taky si myslím to samé ;) Držím vám i Nelince hrozně moc palce, ať to nějak zvládnete *plac*Cítím s vámi, sama si nedovedu představit až TO jednou přijde. *plac*

Jinak k tazatelce: Náš Tobiášek taky vyl, brečel jen jsme odjeli do práce. Pořídili jsme si druhého pejska a je po vytí. Jsme v městském bytě, venčení dvou psů je někdy o nervy, ve městě je nemůžu pustit z vodítka, jeden běží dopředu, druhému se nechce a zabejčí se... Ale vy máte zahrádku, dům, tam bych se ničeho nebála. Doma jsou psíci v naprosté pohodě a můžu vám říct, že je někdy moc zajímavé pozorovat, jak si dokáží vyřešit spory, jak si umí spolu hrát a jak moc k sobě přimkli.Do měsíce po prvním setkání nedali jeden bez druhého ani ránu. ;)

kohout*

Díky z podporu,ale pro naši Nelušenku to je konečná.Krevní testy se stále zhoršují. Nedávno jsem se bavil se známou a ta říkala,že by si pořidila nějakého psa,ale z těchto důvodů to odmítá.Já ji na to říkám,že to k tomu patří. Jednou vám každé zvíře umře.Tak je to chodí tady na světě.Taky někdy někde každý doděláme.My máme berňáka už pátého. Berňáci jsou strašně hodní psi. Kdo váhá a má možnost prostoru mít takového velkého psa mohu jen doporučit.Nejsou to žádní divočáci,rádi v klidu sedí u vás když třeba děláte něco na zahradě. Jsou hodní na malé děti,atd. Já říkám,že to jsou až skoro takoví "troubelíni",ale strašně milí.

pt®

Jančo, taky bych radila ještě jednoho psa k Vašemu, aby mu nebylo smutno a nevyl.

Kohote, buďte s Vaším pejskem až do konce, vždyť má jenom vás. Ať to zvládnete.

PT /stařenka/

marenka*

Kohoute, máte takový přístup díky tomu, že jste si to párkrát prožil.. Je to pravda, no mě to bude čekat poprvé. *zed*Berňáci jsou úchvatní pejsci, to s vámi velice souhlasím. Já mám mopsíky a většina psů na ně vrčí, protože jejich ztížené dýchání a chrochtání většina psů pochopí jako vrčení. Ale chodíme kolem jedné berňačky a ta je miláček našich psů. Přes plot vrtí ocáskama, ona nadšeně "tajtrdlíkuje", dobrota z ní jen čiší. *palec*Krásné a hodné plemeno. Na zahrádku a k dětem naprostý ideál.

jancadc*
hodnocení

Tak to mi je hrozně líto vaší Nelinky ... Moc vás potřebuje,jako naše Nelinka... moc děkuju vám i ostatním za rady,beru si z toho ponaučení,jen jí brát všude vážně nejde,máme malé třídveřové auto a malého 8.měsíčního chlapečka+kočár a neníprostě vautě místo a nedovedu si tak velkou fenečku do tak malého auta narvat a doma by to šlo...tedy v chodbě,ale přijde mi,že by se upnula ještě víc...Ona když jsme doma je super,jen když jedeme pryč...chápu jí ... jen prostě s námi nemůže ... Člověk neví,jestli je to v ní a nebo jsme to vytí v ní vzbudili my sami svou pomocí?!Ale dělá to od mala,tak asi za nic nemůžeme a je to v ní...Druhý pejsek,jak jste nám tu dávali radu ... to je prostorově nemožné,máme sice baráček,ale dvorek je manší a zahradu,kam s Nelynkou chodíme aby se denně vyběhala není oplocený a tedy zatím nebude...Snad až jednou oplotíma,tek když někam pojedeme tak by byli tam,ale kdo zase pohlídá baráček,protože jako hlídačka je super šikulka *palec*Jen kdyby nevyla,aby jsme neměli spory se sousedy aklidně si tu žili ;)Myslela jsem,jestli není fígl,jak jí domluvit a vysvětlit,že jí máme rádi a že se vrátíme ... No třeba časem pomůže pejsek a snad sousedi budou mít trpělivost...Idkyž to je docela ve velkém...Je mi ouzko a někdy mám na ni vztek,ale ona za nic nemůže...Mám jí moc ráda...

Všem vám moc děkuju za vaše rady,typy a seznámeními do vašich situací...Moc držím palečky:)

starecek*
hodnocení

0x

Tak to moje fenka belgického ovčáka nevyje když odejdeme, ale vyje když slepice snese vajíčko a to máme 15 slepic. Stačí ji poslat do kotce a je klid. Zkus nasadit obojek proti štěkání, prý to pomáhá.

jancadc*
hodnocení

Tak to jsem ještě neslyšela :) To je zajímavé...no já nevím,jak vypadá obojek proti štěkání,ale jeden stahovací jsem měla a zkopušela jsem jí ho dávat,když jsme šla na procházku...nevyla...teda vyla,ale vnitřně a nebylo to slyšet hlasitě,jestli mirozumíte...ale přijde mi to drastické,je to řešení na půl hodky,ale né na několik hodin...protože se nemůže napít ani najíst,jak to měla stažené a to se mi nelíbilo...Trápilo mě to a přippadala jsem si,jak když jí týrám *hi*Tak hledám jiné řešení ...Ale nouzovka dobrá...děkuju za odpověď

starecek*
hodnocení

0x

Nejde o stahovací obojek, ale o obojek elektronický. Dá se zakoupit v každém obchodě potřeb pro zvířata. Prosím , psa za vytí neškrtit.

katerina77*

Psa za vyti neskrtit, ale radsi pouzit elektriku? Tak to je snad spatny vtip, ne?

Pro zadavatelku dotazu: jsem presvedcena, ze vas problem ma dva hlavni duvody, a to zanedbane uceni samostatnosti a to, ze pes je nevyradeny, nudi se a je prilis casto sam. Belgicak je pracovni plemeno, potrebuje hodne zamestnat a soucinnost s clovekem. Bohuzel tenhle typ dotazu se tady porad opakuje, takze se budu opakovat i ja. Vzit psa vybehat na pozemek nestaci, musite ho aktivne zamestnat, nejlepe s nim cvicit, to je to co ovcaci potrebuji - zamestnat hlavu a pracovat. Tu energii, kterou ma, musi nekde zuzitkovat. Chapu, ze pes v kombinaci s ditetem neni vzdycky nejjednodussi, ale neda se nic delat, musi se to zvladnout. Kdyz je pes unaveny, je pak i hodny a nevyvadi. Zacnete tim, ze nez odejdete z domova, budete se ji intenzivne venovat, utahejte ji, az pak odejdete, bude rada, ze muze v klidu odpocivat. Urcite to zvladnete, drzim palce.

muflon*
hodnocení

0x

dobrý den některé rady jsou zde dobré samozřejmně je dobré pejska zamněstnat ale to nevyřeší poroblém ze štěkáním to samé z el.obojkem tím spíše psa můžete rozhodit a pak nebude štěkat vůbec. skuste psovi udělet kotec a tak aby na vás při odchodu neviděl tím pádam si bude myslet že jste doma a štěkat nebude hlavně ho tam zavýrejte i když budete doma aby si nespojoval váš odchod ze zavýráním

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]