Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat ptaky z meho okna

Od: mmm* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,ráda bych Vás poprosila o radu protože už jsem značně bezmocná a unavená.
Před cca týdnem se mi začali tabořit nejaký ptáčci na okně a nyní jsem přišla na to to,že si tam na výklenek u okna nanášeji nějakou hnědou hmotu,tak se je snažim plašit aby tam neletali.Přírodu,zvířatka i je mam strašně ráda,ale proste od te doby co tam jsou mam neustále budíček ve 4 ráno,což je absolutne při mem zaměstani neunosné a již nyní trpím bolestma hlavy a krutým nedostatkem spánku,takže se bojim toho,že se tam snaží uhnízdit a to by bylo opravdu moc.Ještě pro upřesnění,mam maličkatou garsonku,takže je pro mne nemožné chodit spát do jiné mistnosti.
Takže Vás timto snažně prosím o radu,nechci jim samozřejmě nijak ubližovat,jen mne napadlo jestli by jste mi neporadili nějaký figl aby mi tam už neletaly,protože jak jsem již psala je to važně neunosné a ja jsem přeci jen taky člověk.
Děkuji moc za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Udělejte si plašítko na ptáky. Stačí zavěsit na šňůrku třeba víčka z konzerv, aby se leskla a cinkala. Akorát nevím, kam to pověsit. *nevi*

lidka*
hodnocení

3x

Zkusila bych na okno nějak přidělat dětský větrník, ovšem takový, který nedělá příliš rámus, aby to nebylo z bláta do louže. :) Možná, že by pomohlo i něco z alobalu - co se pěkně blýská a jemně šustí ( na způsob třásní) . *tuc* To by je určitě odradilo, protože vyhledávají na hnízdění klid. Sice to u vás může vypadat jako zapomenutá vánoční výzdoba, ale budiž. :DJeště mne napadlo, dát tam truhlík s muškáty. Snad by se neuhnízdili v truhlíku. Asi by pomohlo i zešikmit plochu parapetu - na to by stačilo trochu upravené prkno od šikovného truhláře. Hlavně to dobře přidělat, aby to neskončilo někomu na hlavě - myslím truhlík nebo prkno. Jistě si potom najdou místo jinde, kde budou v pohodě a klidu. Tak snad něco pomůže. Hezký den! *slunce*

hodnocení

3x

Pokud máte balkon, bude to jednodušší, pokud ne, jde to i z otevřeného okna. Nalepte třeba leukoplastem nebo průsvitnou lepící páskou tak od polovice výšky okna přes celou šířku okna nějakou průsvitnou folii šikmo dolů až přes parapet, aby se na té šikmé ploše nemohli udržet ani ptáci, ani hnízdo. Mnoho světla to nesebere a těch pár dní, než to vzdají a najdou si jiného souseda, to vydržíte. Viděl jsem to taky někde na paneláku.

a dejte vědět, co jste použili, co zabralo, ať se poučí i ostatní...děkujeme i my.

lidka*

No jo, šikovný kutil - to je vidět. *palec*O mnoho jednodušší způsob, než to moje prkno - ovšem původní myšlenka zešikmit parapet byla dobrá, že? ;)

lidus*
hodnocení

0x

Já tu prosila o radu jak se zbavit holubů na parapetu, manžel svařil bodáky a pokud mi jdou do květináče na balkoně nemám slitování a nekompromisně jim vyhodím i snešené vejce. Zapomeňte na ochranu přírody a ptactva a rychle jim hnízdo v začátku zlikvidujte. Sousedce se jeden rok uhnízdila na balkoně poštolka, celé léto nemohla otevřít okna a balkonové dveře jinak měla zdechliny co nosila poštolka mladým až v obýváku, řev děsný od rána do noci. Nejsem Herodes ale přece jen hranice být musí.

madla*
hodnocení

0x

Naši známí mají na zahradě proti ptákům, kteří ozobávají třešně, jahody, rozvěšená na šňůrkách stará CD. Ta se pořád hýbají, otáčejí a hážou prasátka, takže to prý ptáky odradí. Řešení na parapety také existuje. My máme u nás v práci ( historická budova v centru Prahy) nalepené zábrany na parapetech proti holubům, vypadá to takto jakes.cz/.... Je to z plastu, ohebné, aby to ptákům neublížilo, a je pravda, že už na parapety holubi nesedají.

doplněno 27.05.10 11:39:

ještě jsem si vzpomněla, že v nedělním Receptáři nebo Loskutákovi /teď mi to splývá/, kdosi předváděl co dělat proti ptákům na zahradě. Vycházel z toho, že malí ptáci mají velký respekt nejen před dravci, ale třeba i před havrany. Tak tam ukazoval plastového havrana, který se zapichuje do záhonu a ptáci tam nechodí. Na okna doporučoval nalepit nálepku - siluetu dravce, která taky spolehlivě odradí ptáky, i když ta se lepí hlavně proto, aby ptáčci za letu nenarazili do skla. Tedy, mě napadá, že byste si mohli dočasně "vyzdobit"okno nálepkou dravce.

karina*
hodnocení

0x

mmm, já vím, že je to obtěžující ale nestaví si tam hnízdo? Pokud ano, asi byste měla tento rok vydržet. Když jim ho shodíte oni asi už nestačí vyvést mladé. A příští rok si dáte doporučované zábrany. kar.

luckapucka*

my máme to samé ale necháme je vlaštovky si začali také stavit hnízdo sice je bahno všude jak jim to padá a taky mají pracovní dobu od nevidim do nevidim,naštěstí tedy nebydlíme v garsonce ale myslím že by stará cd zabrala hodně lidí od nás z paneláku je mají zavěšená na šňůrách na prádlo a žádné ptactvo jim tam nelítá nebo jsem si toho aspoň nevšimla

karina*

jediná rada v současné chvíli asi je - vzít si na noc špuntíky do uší.

marenka*
hodnocení

0x

Anebo je pošlete ke mně. *ua*Já kolikrát koukám na sojky, když si sednou na dráty proti oknu, líbí se mi to. Pamatuju si - byla jsem malá, zalítli k nám na zahrádku bažanti. Bydleli jsme uprostřed města, zahrádečku jako dlaň. Táta jim tam postavil takové Áčko z klacků, hodil na to zelené větve a bažanti u nás byli snad 3 měsíce. Dívali jsme se na ně z dálky, ani nám nechybělo že na zahradu nemůžeme, prostě jsme jim ji půjčili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]