Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme skoro 2 roky starou fenku bígla a už dvakrát jsme byli u vet. s análními žlázkami - nějak jí je vymačkával. Zlobí jí to jakože jezdí po zadečku, olizuje se.. no dle vet. klasické příznaky. Moje otázka zní bude s tím mít problémy už celý život? Proč tyhle problémy jsou a dá se tomu nějak předcháze? Nějaká prvence např. vitamíny nevím něco.. aby se jí to neopakovalo a taky nebude to pak problém až budeme chtít štěňátka? Předem děkuju za rady.
Zdravím vrtulko, kdyby to bylo vážné určitě by vám to veterinář řekl. Taky nás to občas potká Nemá vaše hafina řidší hovínka? Anální žlázy by se měly "vyprazdňovat"když má pes pevnou stolici.
Našel jsem jednu diskuzi: cz-pes.cz/...
Ahoj děkuju za odpověď.
No ona hovínka má normální.. a jak sem koukala v té diskusi je to asi běžné cca jednou za 1/2 roku to nechat u vet. vyčistit. Což u nás tak odpovídá měla to někdy v říjnu nebo kdy jí to čislti.. v listopadu..což vychází přesně za 1/2 roku.
já si to teda takle přesně nevedu, ale pár příhod už jsme měli a naše mazlinka má 3 roky
Jinak je to moc fajn když se vetře pomazlit na sedačku a má zrovna "tyto dny"
Co na sedačku? Šli jsme z města, ještě pěkný kus cesty před námi a pejsek byl uťapaný, tak jsem si ho vzala na ruku. Prdelku měl pěkně opřenou o předloktí, a jak jsem si ho nadhodila na ruce, tak se žlázky asi zmáčkly a vypustily. Mokrý koláč na bundě a ta vůůůně
Já se snažila pak už neprojít moc blízko okolo nějakého človíčka, to by bylo něco.
Jé robe, odkud máš výraz uchvancancující? To používá jenom moje kámoška
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.