Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reakce na očkování?

Od: jahoda315* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

tak včera odpoledne jsme s tím naším tříměsíčním pejskem byli na veterině na očkování proti vzteklině. Před tím byl normální, ale po návratu pořád jen ležel a spal. Nedalo se na něj sáhnout. Bolelo ho celé tělíčko, kňučel a hned od nás couval, abychom jej ani nehladili, protože i při tom kňučel. Mysleli jsme, že do rána se z toho vyspí a bude v pořádku. No, sice už neleží, ale jedl málo a při jakémkoliv dotyku pořád hrozně naříká. Je to reakce na to očkování? Nebo co to může být?

Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Zajděte na vetku, prosím! Může to být reakce na očkování, jak alergická, tak jiná. Víte, pejsek mohl být oslabený, mohla mu začínat vitoza, která ještě nebyla znát, a pejskova imunita teď dostává zabrat. Očkování je vlastně aplikace té nemoci, proti které se očkuje, ale "polomrtvé", s tím, že organismus začne bojovat a vytvoří si protilátky. Jenže na to musí být pejsek zdravý!

Druhá věc je alergická reakce, tu jsme měli my. Po způsobném čekání půl hodiny po očkování jsme jeli v pohodě domů. Až za 10 hodin po očkování mi pejsek napuchnul příšerným způsobem, natekla mu celá hlava, že mu ani oči nebyli vidět. Drbal se a nemohl dýchat. Okamžitě jsme vyrazili na veterinu, to už byl pejsek téměř bezvládný. Píchly nám injekci a do půl hodiny jsem měla psíčka v pořádku. Kdybych váhala, tak už by tu mezi námi nebyl.*zed*

doplněno 22.05.10 10:51:

druhý řádek. vitoza ne, VIROZA

jolinar*

Běžte na veterinu. To samé měla Boženka, nemohla jsem se jí ani dotknout. Poprvé jsme běžili k vetovi, dal nám fenistil v kapkách a teď při třetím očkování jsme jí nakapali fenistil rovnou. Minulý rok nám málem umřela Rusalka po píchnutí včelou, dostala rovnou anafilaktický šok :( Teď sebou nosím diazepan kdyby náhodou. Jinak na opuchnutí pomáha dobře, uvařit turka, vychladit a po lžičkách podávat. To mám vyzkoušený když Usinka snědla kousek lososa a opuchla. :( Alergie jsou nebezpečné a člověk nikdy neví jak a kdy to přijde.

jolinar*

Jak píše Mařenka, běžte na veterinu. U nás má toto Boženka, nemůžu se jí ani dotknout. Poprvé jsme šli na veterinu, dostali jsme fenistil. Teď už jsme jí ho kapali rovnou. Jinak minulý rok nám málem umřela Rusalka, po píchnutí včelou dostala anafilaktický šok. Od té doby sebou nosím diazepan. Na opuchliny pomáhá vychlazený turek a po lžičkách dávat. Taky osobně vyzkoušeno na Rusalce, když snědla kousek lososa a opuchla. Alergie jsou nebezpečné, bohužel nevíte kdy a jak silné budou.

PS: Já už tu odpověď napsala jednou, ale nějak záhadně se nezobrazila, tak se možná ještě ukáže

hodnocení

0x

marenka i jolinar mají pravdu. Veta! *hej* A je ještě jedna věc. Po vpíchnutí jakékoliv injekce je třeba to místo hodně, hodně rozetřít. Někdy se stane, že všecka tekutina zůstane na jednom místě, většinou pod kůží, a udělá bouličku, která je nesmírně bolestivá a i jinak dělá pašklivosti. Není třeba hodně tlačit, ale intenzivně a dlouho! Hned na stole u veta! A pak kontrolovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]