Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeček Džungarský

Od: slunecko odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,dostala jsem křečka Džungarského před 2 dni a nevím jak mu mám vyčistit jeho baráček do které jsem mu koupila vatu.

Vždy kdy se dotknu jeho baráku tak začne na mě syčet (vřískat) nevím si rady.Předem děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

4x

Je dobré počkat, až bude křeček venku. Nebo mu kup nový domeček - my měli doma takový těžký, keramický a hlavně BEZE DNA, takže se křeček při čištění odkryje a ten domeček se nemusí vysypávat. Až bude křeček více ochočený, jistě syčet už nebude.

malvinka*
hodnocení

1x

Ideální jsou pro něj hobliny. A můžeš mu zpestřit výběh roličkou od toaletního papíru třeba si sám rád a ochotně přeleze. Prskavé bývají většinou samičky jsou takové dominantní. Většinou je tato ataka postihne při výběru partnera. Pokud se jim nezamlouvá tak spustí a zmydlí jej či dokonce pozřou.

hodnocení

0x

Tu vatu mu tam raději nedávej.Není to vhodný materiál. Moje děti měly pro křečka seno nebo řeziny. ;) Poraď se ve Zverimexu.

miskan
hodnocení

0x

Já bych ho odchytla do nějaký mističky... odřízla mu cestu a až by byl u skla, nabrala ho do tej misky a pak by to bylo možné

arakain77*
hodnocení

0x

Jestli se dá jíst,předpokládám že ano,tak ho upeč.Jestli je menšího vzrůstu,přidej k němu kilo bůčku.

lidus*
hodnocení

0x

Vatu a navoněné hobliny ze zverimexu vyřadit, náš křeček miloval toaletní papír-nanosil si ho plný domeček a jinak měl jemné hoblinky. Nemají rádi velké úklidy, když domeček čistit počkejte až bude venku, třeba na kolotoči ale stejně i tak si bude to svoje hlídat. Náš křeček si v domečku potřebu nevykonával, chodil do jednoho rohu terárka a ten jsme měli oblepený kartonem a tlustou izolepou a měl v něm víc hoblinek-uklid byl snadny a nemuselo se pořád čistit sklo.A potravu kterou má v domečku jsme mu nechávali na místě.

martina18*
hodnocení

0x

AJééjda. Tady jsi udělala velkou chybu :) NIKDY nedávej hlodavcům za podestýlku vatu(zachytnous emut am drápky) a to ani jen do domečku. Za podestýlku mu dej nenavonane pyliny a do domečku kusy látky. On si to možná roztrhá nebo "ustele" podle potřeby. Časem ti možná v domečku azčne spát v rohu klece, ale to se neboj, je to normální, není to tak vždy. Ale teĎ kt vému problému. Klec stačí čistit jendou za týden. Čímje větší, tím méně. Nechej toho křečka ať s ezabydlí a poprvé mu klec vymeˇn až za dva týdny. KAždý den ho ber na chvilku proběhnou tpo bytě. Pak dej křečíka buď do vany, která je zašpuntovaná, ale to by byla spíš taková nouzovka, nebo ho dej mamce aby ti ho na chvíli pohlídala. Někteří křečci vrčeli, ale někteří ne. Pokud na tebe bude vrčet, tak hlavně neucukni, když tě bdue kousat, jinak se tvé ruky bude btá a bdu ekosuat pořád.

Promiň za gramatický chyby, kterých je tam hodně, ale celkem jsem spěchala :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]