Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka doma nabo venku

Od: handa* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, měli jsme ročního kastrovaného kocourka obyčejné rasy, který byl chován jenom v bytě, s příchodem jara se začal víc a víc snažit dostat ven. Žijeme v domku na vesnici tak jsme si řekli proč ne ať si užije krásy přírody. Kocour byl nadšenej ale asi jen měsíc, před třemy dny ho zajelo auto. Nebudu vám popisovat ten nářek můj i dětí ale dohodli jsme se na nové kočičce. teď nám nastává dilema jak to udělat aby se smutná situace nezopakovala, já jsem pro, mít dvě kočičky JENOM v bytě , manžel zas jednu na zahradě a to už od malinka aby si zvykla a že okolo jezdí auta. Prosím poraďte, přece nejsme jediní chovatelé koček co žijí u silnice... Předem děkuji za odpověď

Kočka doma nabo venku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechte kočičky svobodně se rozhodnout, pak budou šťastné. Riziko je u cesty vždy vyšší. Pokud budou od mala venku, naučí se cestu respektovat. Jem jeden z mála v mém okolí, kdo kočky nemá. Okolo nás je ale mají snad všichni, někdo je má výhradně doma (protože se ven doslova bojí), někdo je má venku a chodí se domů jen nažrat a pozdě v noci i vyspat... Nikdy tu žádnou kočičku auto nepřejelo. Prostě to zvládly a včas utečou. A to se dokonce v létě dokáží rozložit uprostřed vozovky...

doplněno 21.05.10 10:27:

*Jsem jeden... *hi*

doplněno 21.05.10 10:29:

Kdysi jsme měli také takto mourovatou kočičku a ta byla tak drzá, že během dne chodila spát k sousedům do postele. Dlouho jim vrtalo hlavou, proč se jim tam občas objevuje písek - měli totiž na domě lešení se zaplácanými podlážkami...

handa*
hodnocení

Okolo nás taky všichni mají kočky tak doufám že to byla jen náhoda a nebude se to opakovat, ani nevíte jak mi ten mizera chybí a tři dny mám stále nakrajíčku

sebod*

to já znám, to smutnění *mala*. Handulko, nedělěj si planou naději, že to je jen náhoda. Bohužel. Jednou bydlíš u silnice a ta je pro kočky nebezpečná. :(. Pořiď si rychle kotě . Májový - to nosí štěstí *slunce*:D.

handa*
hodnocení

No silnice to je ale žádná dálnice, já vím že se to stává často a nejde tomu zabránit ale už kvůli dětem nechci každého půl roku shánět nové kotě, proto bych byla radši mít dvě aby se zabavili a byli jen doma ale na druhou stranu je nechci doma držet násilím, myslela jsem že mi tu někdo poradí jestli je třeba vhodnější kocour nebo kočka, nebo třeba nějaká rasa, které vadí míň domácí prostředí než kočkám obyčejným...

marenka*

Tak to bych řekla že perská kočka je takový domácí povaleč. ;)

doplněno 21.05.10 10:58:

perskakockavnouzi.estrank/...

handa*
hodnocení

Taky si myslím ale stejně bych radši obyčejného mourka jako byl ten náš, byl tak mazlivej a čistotnej, pořád na něj myslím...asi bych měla rychle najít nového mazlíka...

pb®
hodnocení

2x

Ten je ale krasnej. Bohuzel ani kdyz bude kotatko chodit od zacatku ven vam nezaruci, ze neskonci pod koly aut. Pokud mate pred barakem frekventovanou silnici, je to dost pravdepodobne. Zivot volne zijici kocky je v prumeru 2-5 let, nez ji neco prejede. Trosku se tomu da pomoct tim, ze kocku/kocoura nechate vykastrovat jeste pred pohlavni dospelosti a noc od setmeni do vychodu slunce bude tavit striktne jen doma, to je totiz cas kdy kocky prijdou nejcasteji k uhone. Asi nejste jedini chovatele kocek u silnice, bohuzel lidi berou kocky dost casto jako spotrebni material a dobytek na chytani mysi, takze jednu prejede auto a co, vzdyt se da za darmo poridit dalsi. Casto je ani nekastruji, neockuji a neodcervuji, protoze to nema cenu, kdyz jim zije jen par mesicu. Ja na tohle nemam nervy a ve velkomeste (byt v baraku se zahradou) to ani dost dobre nejde, takze moje kocky ven zkratka nechodi. Maji k dispozici cely dum a zasitovanou terasu, kam si mohou kdykoliv dojit. Vam bych radila bud udelat venkovni volieru s pristupem z domu, nebo oplotit pozemek tak, aby kocka plot neprelezla. To je ale pomerne nakladne, voliera je levnejsi a jistejsi.

handa*
hodnocení

Velice vám děkuji za radu, moc si jí vážím. Plot máme ale ten kočku opravdu nezadrží a na voliéru skutečně nemáme finance a hlavně můj manžel není takový kočkomil jako já takže bych ho k výstavbě něčeho podobného asi nepřesvědčila. Silnice moc frekventovaná není, prostě ulice na vsi...Hezky jste popsal-la lidi co kočky berou jako věci, bohudík k ním nepatřím a každou takovou ztrátu těžce nesu, proto bych tomu chtěla předejít. Asi zůstanu u toho že další náš kamarád pro vlastní bezpečnost zůstane doma.

raadek*
Poridte si spis kocicku a nechte ji vykastrovat. Kocicky se tolik netoulaji a jsou mazlivejsi. R.
kejki

Tak musím zaklepat ohledně přejetí, ale jedna sousedka přišla dvakrát o akorát odrostlé kotě a řekla, že už na to nemá nervy a druhá má kočičku doma (taky přišli o x koček). Ono to i záleží na povaze, moje kočky byly z rodu extrémně plachých a opatrných, teď sem přivandroval kocour, který byl tak drzý, že když auto přibrzdilo, tak zastavil uprostřed silnice. Zřejmě už dostal za vyučenou, nyní se klidí na kraj a mimo silnici. A to bydlím na vesnici, žádný hlavní tah tu nevede.

Další věc je, že tmavé kočky jsou opravdu špatně vidět, reflexní obojek zviditelní kočku řidiči na 100m. Musí mít bezpečnostní sponu, nebo slabý suchý zip, aby se kočka neuškrtila někde ve křoví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]