Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace staršího kocoura

Od: bezdice* odpovědí: 15 změna:

Máme tři kocoury.Jeden je čtyřletý a dva tříletý.Začínají nám pěkně značkovat a toulat se za kočičkama.Chceme je dát vykastrovat,ale kamarád mi řekl,že je to pro tak stará zvířata nebezpečné.Máte s tím zkušenost?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stracena*
hodnocení

3x

Vůbec se nemusíte bát, všichni jsou ještě mladí kluci. Nebudou se vám toulat za kočkama a budou se držet domu. Ztloustnout nemusí, přizpůsobte krmení, prodává se i pro kastrované kočky. Mám dva 15 leté kocoury a ani jeden neztloustnul, čilí jsou na svůj věk taky dost a to jsou vykastrovaní v 1 roce. Alena

pt®

Chudáci, kocouři, dělejte, jak myslíte, ale já bych to nedělala. Ztratí svou přirozenost. PT /stařenka/

bezdice*
hodnocení

Nechci jim vzít jejich přirozenost,ale už to odkládám dlouho.Máme aspoň čtvrtý pokolení kocourů a po 3 letech se nám začínají toulat za kočičkama a nakonec se všichni ztratí.Nevím jestli máme v okolí nějakého človíčka co nemusí kočky. A ti kastrovaní se prý drží doma. Děti jsou na Micáky zvyklí a já vlastně taky.Tak to zřejmně risknu.

pb®

To neni zlym clovekem, spis je srazi auto. Zivotnost volne zijici kocky je tak 2-5 let. Aby se kocka drzela doma, je nejlepsi ji vykastrovat jeste pred pohlavni dospelosti a naucit ji, ze venku je jen ve dne, po setmeni a pred rozednenim doma.

madla*
hodnocení

2x

Už dříve jsme tu na toto téma nějaké diskuse vedli, tak se nebudu opakovat , jen přidám úryvek z jednoho kočičího webu

Zásah může být u obou pohlaví proveden v jakémkoli věku.Nejvhodnější je doba před pubertou,přibližně ve věku sedmi až devíti měsíců.Zásah u kocourů je podstatně jednodušší.

Pomoc při rozhodování:

Kdo nemá kočky na chov,měl by je nechat kastrovat.Kdo kočky miluje,měl by i zodpovědně přispívat k tomu,aby se kočičí bída tohoto světa nerozmnožovala.Někteří milovníci koček táhnou do boje proti kastraci s argumentem,že znamená zásah do přirozenosti koček a mění jejich povahu.Kdybychom však chtěli zachovat její přirozenost do všech důsledků,nemohli bychom ji chovat ani v domě.Člověk kočku domestikoval a tím již před tisíci lety převzal zodpovědnost za její život.

Malý početní příklad na závěr:

Dvě kočky,které odchovají ročně osm koťat,jsou schopny během sedmi let založit základ pro další rozmnožení"kočičích rodin" o počtu 174 760 koček!

stafan*
hodnocení

0x

Není to nebezpečné. A tak staří kocouř to jsou ještě pionýři.

bezdice*
hodnocení

To jsem velmi ráda,protože kdyby se s nimi něco stalo,tak by nás to moc mrzelo.*slunce*

stafan*

No tak zas se moc netěšte. Kocour je od přirody kůže líná, začne se trochu hýbat,(jako většina chlapů) když na něj přijde kočičí mruk. A když jej vykastrujete tak ztloustne, zalehne do pelechu a budete ho muset obrácet ať se mu nepřipálí kožich.

doplněno 18.05.10 19:49:

No dobře, tak jsem to trochu přehnál.(viz stracena).

kejki
hodnocení

0x

Tak je pravda, že kocour zlenivěl, ale zase je kontaktní, mazlí - to předtím byl pořád nafučený a sekal. Bohužel, o jednoho jsem přišel, právě při pubertálních toulkách. Takže raději doma, než odchovávat každý rok koťata a pak litovat ztrátu. Myši beztak chytají jen kočky, ta i po kastraci jede po všem co se hýbe a přestože přes zimu přibrala, je teď hezky akorát.

stracena*

No nevím, naše kocouřiska (15 let) myši chytají oba, akorát je jí jenom jeden. Alena

binka*

Kejki, není to pravda - náš vykastrovaný kocour nosí myš skoro každý den. Hodí mi jí k nohám - tumáš, ta je pro tebe - a důstojně odkráčí *smich*

madla*

Náš kočičák taky loví myši,bohužel i ptáky. Jednou nám myš naservíroval až do obýváku *smich*

binka*

Ano, to znám. Bohužel byla ještě živá a my jsme v půl druhé ráno přesouvali nábytek ...*smich*

kejki

Mně nosí jen klíšťata, někdy i nepřisátá běhající v kožichu. Nevěřím, že umí chytat myši. Vlastně brácha kočky to uměl, ale ten se zaběhl hodně mladý. Asi je moc rozmazluji *nevi*

sarkajakoubkov
hodnocení

0x
Chtěla bych dát vykastrovat dva 10 lety kocoury kvůli jejich chování k mladým kocickam a k sobě samým jaro léto samozřejmě v zimě jsou v pohodě.Bylo mi ale řečeno že kromě rozmnožování se už nezmění mají to už zažité .Můžete prosím poradit děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]