Nejste přihlášen/a.
Najednou jsme zjistili,že se nám na balkoně u truhlíky s muškáty objevilo hnízdo s vajíčky a občas i sedící samičkou.Problém je v tom,že nedokážeme určit,kdo to je -kos ne,špaček ne-vypadalo to na drozda,ale zase mne mate žlutý zobák. Vím,že foto je nekvalitní z hlediska pohledu,ale nechtěl jsem ji rušit.
Drozd kvíčala (Turdus pilaris) je poněkud větší než kos. ...Vejce jsou modrozelená s jemným skvrněním, samička jich snáší 5 až 6 a většinou ...Drozd kvíčala (Turdus pilaris) je poněkud větší než kos. ...Vejce jsou modrozelená s jemným skvrněním, samička jich snáší 5 až 6 a většinou ... ( rozhlas.cz/...
Dnes jsem byla ráno na procháze se psem a překvapilo mě jak se kosáci (a kosice) nebojí. Klidně si sedí a vy procházíte jeden, dva metry od nich. To nás, pány tvorstva, ignorují..?
Je to hezké mít kousek živé přírody na balkoně. Vzpomínám, jako malá holka jsme měli na balkoně vlašťovky. "To byl vždycky cvrkot". Vypadá to že za chvíli si budou ptáčkvé dělat hnízda u nás v ložnicích
Učitelka na výletě s dětmi.
"Děti koukejte, co to tam vysí na stromě za ptáka?"
Pepíček: "Na stromě vysí netopýr!"
Učitelka: "Odpovídáme celou větou!"
Pepíček: "Prosím pěkně, na stromě vysí za ptáka netopýr...!"
Mně ta vajíčka připadají spíš jako kosí - samice kosa není černá, ale hnědá - neplete vás ta barva, že si myslíte, že to není kos? Navíc právě kosům nevadí hnízdit v bezprostřední blízkosti lidí... Ale na 100% si jistá nejsem.
doplněno 17.05.10 08:44:Teď se dívám pořádně na další fotky - asi fakt ten drozd, kosice je tmavší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.