Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za ptáka

Od: jaraz® odpovědí: 8 změna:

Najednou jsme zjistili,že se nám na balkoně u truhlíky s muškáty objevilo hnízdo s vajíčky a občas i sedící samičkou.Problém je v tom,že nedokážeme určit,kdo to je -kos ne,špaček ne-vypadalo to na drozda,ale zase mne mate žlutý zobák. Vím,že foto je nekvalitní z hlediska pohledu,ale nechtěl jsem ji rušit.

Co je to za ptáka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Podle vajíšek, zobáku i ocásku to bude pravděpodobně Drozd kvíčala.

Drozd kvíčala (Turdus pilaris) je poněkud větší než kos. ...Vejce jsou modrozelená s jemným skvrněním, samička jich snáší 5 až 6 a většinou ...Drozd kvíčala (Turdus pilaris) je poněkud větší než kos. ...Vejce jsou modrozelená s jemným skvrněním, samička jich snáší 5 až 6 a většinou ... ( rozhlas.cz/...

sebod*

jaraz. To je teda úroda . Krása. Drozdí rodinka i klemátis *hej*

kiaransalee*
hodnocení

1x

Dnes jsem byla ráno na procháze se psem a překvapilo mě jak se kosáci (a kosice) nebojí. Klidně si sedí a vy procházíte jeden, dva metry od nich. To nás, pány tvorstva, ignorují..? :)

Je to hezké mít kousek živé přírody na balkoně. Vzpomínám, jako malá holka jsme měli na balkoně vlašťovky. "To byl vždycky cvrkot". Vypadá to že za chvíli si budou ptáčkvé dělat hnízda u nás v ložnicích :)

Učitelka na výletě s dětmi.

"Děti koukejte, co to tam vysí na stromě za ptáka?"

Pepíček: "Na stromě vysí netopýr!"

Učitelka: "Odpovídáme celou větou!"

Pepíček: "Prosím pěkně, na stromě vysí za ptáka netopýr...!"

hodnocení

stránka umožňuje pouze 1 foto

Co je to za ptáka #2

hodnocení

takže ještě jednou

Co je to za ptáka #3

limetka*
hodnocení

0x

Mně ta vajíčka připadají spíš jako kosí - samice kosa není černá, ale hnědá - neplete vás ta barva, že si myslíte, že to není kos? Navíc právě kosům nevadí hnízdit v bezprostřední blízkosti lidí... Ale na 100% si jistá nejsem.

doplněno 17.05.10 08:44:

Teď se dívám pořádně na další fotky - asi fakt ten drozd, kosice je tmavší.

fidonet*

je to drozd jako vyšitý :)) Samice kosa je hnědá, ale jinak a není flekatá ... I vajíčka odpovídají drozdovi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]