Nejste přihlášen/a.
Zdavím všechny
Přivezli jsme včera si domů 5 měsíčního pejska pražského krysaříka. U majitelů byl zvyklí čůrat a kálit všude. Rád bych ho naučil na procházky a na záchudek s kočkolitem. zatim pokaždé když jsme byli venku tak nic neudělal. na záchůdek sem ho podařilo 2x odchytit a udelal tam bobek, ale by se mi tam vyčural se mi zatim nepovedlo. porad te jak na to.
V pěti měsících je trochu pozdě, ale nic není ztraceno. Chce to trpělivost hlavně první tři čtyři týdny. Tihle ušáčci jsou trochu pomalejší v chápání jakékoliv nutnosti, ale jak jednou pochopí, už zvyk neopustí. Pokud máte možnost, učte psíka rovnou vylučovat jen venku. Jak? Zprvu s ním vycházejte ven každou hodinu (a to i během noci!) a vytrvale mu opakujte ČŮREJ, KAKEJ. On sice nebude chápat co chcete, ale jednou to na něj příjde a čůrne nebo kákne. A to je váš okamžik - chválit, hladit, podat mlsku a stále opakovat slovíčko podle výkonu - ČŮREJ či KAKEJ, psovi jsou pády jedno, jde o zapamatování spojení úlevy s pochvalou. Vytrvale ale choďte na vycházky dál a hlídejte okamžiky pro pochvalu, opět a opět opakujte povely. Až se psisku podaří na povel vykonat potřebu alespoň desetkrát, začněte pozvolna protahovat čas mezi vycházkami. Většinou už pak vystačíte jen s povelem ČŮREJ, časem to obohatíte o slovíčko HOVÍNKO, což už psík přijme celkem snadno... Tím, že ze začátku budete chodit často ven, psík pochopí, že se vylučuje výhradně venku a problém s domácí toaletou nakonec zcela odpadne... Jak říkám, chce to trochu trpělivosti... nakonec budou psisku stačit procházky dvě až tři za celý den...
Dokonale napsané. Náš první pejsek byl trochu prasátko, trochu lenoch a hodně velký umíněnec. Doma byl čistotný až v 8mi měsících.
Jak jsem ho viděla, že se začíná "točit", jezdit s čumákem po podlaze a hledat kam se vyprázdní, už jsem ho čapla a se slovy "jdeme čůrat ven" jsme běželi. Dnes? Jsou mu 4, nedávno měl opravdu bolavou packu, že kulhal tak hrozně, že až kolikrát klepnul bradou o zem. Dala jsem mu do předsíně noviny, nechtěla jsem ho v tom stavu tahat ven, ale ani náhodou. Nebojte, to se spraví, ale chce to věnovat pejskovi hodně času.
Teď jsem něco hledala v archivu a divila jsem se, kolikrát tahle otázka už proběhla. Klikněte- seznam rubrik-zvířata-nahoře v řádku psi- a pak úplně dole čísla stránek. Projděte všechno o čurání.
A když ne, tak úplně stačí, co vám strejc napsal. A já dodávám-TRPĚLIVOST! Ono mu to jednou dojde.:D
Už tady toho bylo napsáno opravdu hodně Projděte si staré diskuze, tam něco určitě najdete. Neodpustím si malý dotaz? Proč chcete učit krysaříka na kočkolit?
Chceme ho naučit na kočkolit když snim nestihneme dojít než pojedeme do práce. Je to jen takové nouzové řešení kdyby náhodou něco tak aby to taky uměl... chodíme snim každou hodinu ven ale přez noc jen 3x jinak by jsme se nevyspaly...jinak tu mám v mýse kočkolit když začne čůrat nebo kakat tak ho čapnu a dam na to přece jenom je to lepší než aby to udělal na podlahu.
Kočkolit není potřeba. mám 3 krysaříky, vím o čem mluvím Zatím dejte pejsovi noviny a když nestihnete ven, tak ať se vyčůrá na noviny. Nebojte asi před měsícem jsme tady radili s čůráním venku a psala jsem, že naše malá kryska chodí občas na noviny, když nejsme doma. Teď už chodí jen ven, noviny sice v předsíni ještě máme, ale už 14 dní jsou suché bez kapky
i malá v pohodě vydrží.. nebojte krysařík je chytrý pejsek, velmi rychle pochopí, co po něm chcete a když budete venku chválit, nebude to trvat dlouho
Nám ten kočkolit přijde idealni bydlime v garzonce bez chodby a kočkolit pohli krasne pach hovinek ATD...MÁME úspěch ted jsme prisli z venku a konečně se nám tam vyčural... díky za rady všem.
To je dobře, držím Vám palce. Uvidíte, že časem zjistíte, že kočkolit nepotřebujete A nemáte fotečku psíka?
Tak nam pře hodinou udelal bobek na tom samém místě... tedkon když jsme byli tak nic tak za hodku znovu ... snad mu to vydrží
To je šikulka Je krasavec, ale ty uši na spodní fotce má nějaké bídné, doporučovala bych podlepení
Také jsem nad ti uvažoval 1 mu stojí a 1 jedno má skoro pořád dole... ale abych řekl pravdu ta jak má ty uši obě dole tak se mi to ta líbylo kdyby je tak měl pořád.
jinak zatim chodíme na wc pořád ven zatim dome nic neudělal... tukam na dřevo
No tak jen tak dál
Já bych teda to ucho podlepila, krysařík má mít ucho nahoře a vypadá to líp, ušlechtileji
Byli jsme u lékaře a ten tám řekl že mu budou 2-3 měsíce a že by se mu to ouško melo narovnat samo a pokud ne tak by se podepřelo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.