Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preventivní prohlídka

Od: janiiiiik odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jaký máte názor na preventivní prohlídky... ani mě nenapdalo, že pro pejsky taky něco takového existuje. Zajímalo by mě, co vše se při preventivní prohlídce dělá a zjišťuje a také kolik cca tato prohlídka stojí. Nevím zda to má smysl nebo jestli je to pouhé trápení pejska u veterináře (ten můj se ho moc bojí)

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Jestli chcete, tak choďte. Nechci být zodpovědná za to, že Vám tady napíšu že já na preventivky nechodím a pak nedejbože něco Vašemu psíkovi bude- zubní kámen, močové kameny, cokoli a Vy řeknete "kdybych neposlechla, tak je můj pejsek zdravý" Prosím, hlavně to ne.

Já na preventivky nechodím, poznám na psech když jim něco je. Zubní kámen podle zápachu z tlamy, juknu na bobek, když se vykadí-nesbírám ho do pytlíku s odtaženou hlavou, takže vidím, jestli je v pořádku, vidím co čůrají, jestli je to nebolí, jestli čůrají "tak nějak normálně", vidím jestli žerou, jestli pijí, jestli si hrají. Vidím oči a ospalky, jestli jsou normální barvy, jestli nemají rudé spojivky, nežmourají. Podle chůze poznám, jestli je nebolí klouby, podle srsti se pozná taky hodně...atd. atd. Nevím no, k veterináři chodím na očkování a v případě úrazu, nebo podezření na nemoc. Nechutenství, horečka, skleslost, průjem, zvracení a pod. ;)

janiiiiik
hodnocení

jééé tak takhle jsem to určitě nemyslela, je mi jasné, že je rozhodnutí zda chodit nebo nechodit je pouze na mě, jen mě zajímal názor ostatních. Mám svého pejska moc ráda, proto bych pro něj udělala první poslední... bude mu 7 let, zdá se mi být zdravý, žádné problémy ani nic nápadného u něj nepozoruji, ale přeci jen vše není poznat na první pohled, nerada bych cokoliv zanedbala, tak mě právě napadla tato možnost, ale nevím zda to není zbytečné ho tahat k veterináři když ho viditelně nic netrápí...

marenka*

Já to ani tak nechtěla říct, to jsme se nepochopily, vždyť když se ptáte na preventivky, tak je vidět že na pejska nekašlete ;) Jestli je pejsek zdravý, nemá žádné problémy, tak si jeho zdraví užívejte. *ua*Upřímně, my tu máme veterináře, u kterého se vsadím, že kdybych tam teď zašla, tak nám najde milion nemocí, a chodíme tam minimálně jednou týdně. To jsem zažila v Tobiáškově prvním roce. Za ten rok jsme tam nechali hromadu peněz za blbosti.Mačkal nám žlázky (teď si je vyprazďuje sám), píchal nám cosi na imunitu (má ji dobrou i bez toho), jednou se mu nezdály pupínky na bradě, takže atb a masti, na průjem dostal hned atb (ted dám psovi jeden den hladovku a je po problému), atd. atd. Po prvním epileptickém záchvatu nám hned řekl že musí brát každý den drahé léky. Ano, i ta cena se mi zdála příšerná a tak jsem začala hledat na netu. Zjistila jsem, že pokud má záchvaty max. jednou za 3 měsíce, je lepší tyhle léky nebrat, protože ničí játra. Tak jsem to zkusila bez nich. Další záchvat se objevil za rok, další za další rok. Už to umíme doma zvládnout a pes má hlavně játra v pořádku. ;) Podívejte se na svého psíka, podívejte se na Váš společný život. Jste všichni spokojení a šťastní. Půjdete na odběr krve, moči, na sono.. Když bude doktor chtít, vždycky si něco najde. I kdyby zvýšenou hladinu čehokoli, co může být u psíka seniora běžné. Dostanete třeba i vitamíny a co začne? Starosti o psíčka, trápení, budete ho pořád pozorovat, jezdit s ním na veterinu, dávat mu prášky a pejsek bude nešťastný.. jak z toho, že máte o něj strach, tak z toho, že ho budete nutit baštit prášky, tak z návštěv veta.

Užívejte si štěstí a nechoďte problémům naproti. *palec*

janiiiiik
hodnocení

Je vidět, že máte s pejsky nejspíš hodně zkušeností, proto mě napdaá ještě jedna otázky, když jste mluvila o tom vymačkávání žlázek. Nedávno začal pejsek sáňkovat, když jsme měli cestu k panu veterináří, tak jsme mu o tom říkala, on jí žlázky vymačkal, zjistil, že sekret je tmavě šedý až hnědý a to že prý je špatně a že máme přijít za měsíc znovu. Tak jsme po 4 týdnech přišli, zase jí je vymačkal se stejným výsledkem s tím, že jsme prý přišli za minutu dvanáct, že už tam začínala mít zánět a že máme přijít dříve, tak jsme se domluvili za 3 týdny, že přijdeme na kontrolu. Pídila jsem se po internetu a našla jsem, že by se takhle často žlázky mačkat neměly, že to škodí např. vyprazdňování. A že když je tam zánět, že se to musí přeléčit antibiotiky jinak že to může skončit až operací. Né že bych nevěřila našemu veterináři, vždy nám se vším pomohl, ale co když řekne že máme chodit každé 3 týdny, třeba je to opravdu potřeba něčím přeléčit. Nebo nad tím až moc přemýšlím...

marenka*

Napíšu to co vím já. Dokud pes nesáňkuje,nebo si nekouše ocas a nezačne nápadně pelichat, jsou žlázky v pořádku. Pes si při každém vykadění nechá na bobásku stopu, svojí vůni, právě z těch žlázek, aby dal ostatním psům vědět, že to je jeho bobas i území. Pak fungují žlázky normálně. Jsou blázni, kteří doma laicky vymačkávají žlázky preventivně. Tam je pak problém, protože čím víc se žlázky mačkají, tím víc se dělá sekretu. Náš sekret je víceméně čirý, po zaschnutí bílý, kapku do hněda. To je v pořádku. Vašemu psíčkovi je 7, je to senior a může to být příčina toho, že se mu neuvolňují sami tak jak mají. Zánět se léčí antibiotiky, ty se vstříknou přímo do žlázky, kde působí, ale já si myslím, že Váš veterinář chce dát ta antibiotika co nejdéle to půjde a to s ohledy na zdraví psíka. Každá antibiotika jsou nápor pro játra, imunitu, pro zažívací trakt. Já si myslím že mu můžete věřit. Kdyby byl zlatokop tak pejskovi žlázky mačká odjakživa. Teď jenom řeší vznikající problém. ;)

Mařenko *palec*Naprostý souhlas s každým slovem.

alf*
hodnocení

0x

já si o tom myslím asi tohle eregal.ihned.cz/...

doplněno 11.05.10 13:01:

a titulku mělo být uvedeno Preventivní prohlídkapsa

raadek*
Ja bych to spojil treba s ockovanim proti vztekline. Doktor prohledne oci, usi, zuby, poslechne srdicko a zepta se jestli ho neco netrapi. U nas je to zadarmo, ale ja jsem mu vzdycky neco dal pro chudsi pejsky. U starsiho pejska se muze dat vysetrit krev, ale to je uz drazsi. R.
janiiiiik
hodnocení

proč by to mělo být v titulku, že se jedná o psa, když to vyplívá ze zařazení do kategori PSI ...

alf*

aby bylo vidět na první pohled vocogo, já třeba do jednotlivých rubriky nechodím a na titulce je to jen jedna otázka z mnoha bez zatřídění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]