Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 14 a strašně ráda bych v Praze pomáhala s venčením pejsků. Svého pejska mít zatím nemůžu, a tak bych ráda a dobrovolně šla nějakého z útulku vyvenčit. Když jsem se koukla po internetu po diskuzích (které byly sice z roku 2009/2010), tak tam lidé psali, že v Praze jim všude řekli, že ne.
Ale přesto, nevíte o nějakém útulku v Praze, kde bych mohla přijít, pejska si na hodinku, dvě.. půjčit, vyvenčit, pohrát si s ním, pomazlit a zase ho vrátit? Klidně za nějakou malou finanční částku - jako dar. Kroužek mám pouze o víkendu a v týdnu bych právě ráda někde pomohla. Nevěděli by jste o něčem?
Mockrát děkuji.
Dobrý den Adelka.
Dovolím si napsat svůj nápad. Podívala bych se kolem bytu, kde v Praze bydlíte, po někom, kdo má pejska a je už starší, nemůže chodit tak často s pejskem ven. Pak bych se domluvila s maminkou a zašla s ní se zeptat, zda nemůžeš chodit s pejskem na procházku ty. Měla bys jednoho pejska o kterého se můžeš starat, nebo také můžeš starším lidem donést nákup. Jen můj nápad.
Jenže jak to udělat? Napadlo mě si udělat malé papírky, který bych vylepila třeba u sídlišť - u paneláků. Nebo si napsat inzerát na nějaký server?
Ráda bych někoho takového našla, jenže když jsem se ptala mamky, tak nikoho takového neznala a nevím, jak ho mám hledat .
Jinak mockrát děkuji za nápad a odpověď. Vážím si jí.
Ahoj Adélko. S tím vylepením to zkusit můžeš. A také můžeš lístečky se svojí nabídkou a spojením na Tebe vhodit do několika schránek bytů, či domů, co máš v okolí. U nás to tak dělají dvě děvčata též a občas se stane, že starší člověk, který onemocní, tuto službu, vyvenčit pejska a chvíli s ním pobýt, věnovat se mu atd...uvítají. Zkus vyloženě ve svém okolí, třeba to vyjde. Nebo vysledovat, kteří lidé z okolí venčit chodí, tu a tam si pohladit pejska, když Ti to dovolí a třeba se časem i zeptat, když si lidé zvyknou potkávat Tě a projevovat zájem. Chce to prostě zkoušet...V Praze v útulcích zatím další venčitele nepotřebují, to je pravda...
doplněno 26.11.12 18:21:Ono je v první řadě důležité navázat kontakt a získat si důvěru majitele, aby Ti pejska svěřili...Měj trpělivost, ono se to štěstí na Tebe usměje, neboj se. Poraď se i s rodiči nejdříve o svém postupu, možná přijdou i něco jiného a lepšího pomohou Ti...
doplněno 26.11.12 20:24:Adélko, ještě mne napadla jedna věc a myslím si, že by to mohlo být pro Tvůj problém dobré řešení. Sem na poradnu chodí jedna paní, která pracuje v útulku v Kralupech. Jistě má možnost nějakých kontaktů v ostatních útulcích, možná i někde v Praze. Zaregistruj se zde a pošli jí vnitřní poštou zprávu, že bys chtěla moc pomáhat s venčením psů v některém útulku v Praze. Zda by v tom nemohla pomoci, zda by nevěděla třeba o útulku, kde by Tvojí pomoc uvítali atd. Je to moc ochotná paní a věřím, že pokud bude moci, mohla by se třeba za Tebe někde přimluvit, či Ti dát nějaké povzbuzující info. Zpráva od Tebe jí přijde na e-mail, takže uveď na sebe i e -mailové spojení. Věřím, že jak to bude jen trošku možné, ozve se Ti a poradí. Ta paní má zde nick Dejavu a doufám, že se na mne nebude zlobit proto, že jsem Ti dala doporučení, obrátit se na ní. Vím, že si váží každé pomoci a že jí ochota vyjít vstříc rozhodně nechybí. Tak to zkus touto cestou, za zeptání nic nedáš přímo u člověka, který má k psímu útulku takto blízko, jako ona, má zkušenosti atd. Je to jen můj nápad a tip, záleží na Tobě, zda to zkusíš i touto cestou.
doplněno 26.11.12 21:02: Rádo se stalo. Držím palce.
Ježiš, tak to strašně moc děkuji . Jste moc hodná! Zeptám se jí
. A opravdu moc děkuj
A ostatním taky .
Adélko, v dnešní době, kdy je hodně podvodníků, máme ve schránce každý den, hodně nabídek na levné práce, opravy apod. Podle sebe, nevěřím žádnému lístečku, který je napsán jen tak, na linkovaném papírku a vhozen do schránky.
Jestli bydlíš na sídlišti, je tam určitě nějaký obchod. (nemyslím Market) Dívala bych se kolem obchodů, kam chodí staré lidi nakupovat a mají sebou pejska. Sídliště má většinou i staré domy, kde v každém hlídá nějaký pes. Nespěchej, pěkné pozdravení a úsměv, je důležitý, když se budeš někoho ptát, zda by jsi mohla, venčit jeho pejska.
Určitě najdeš svého pejska.
Ptej se kamarádů ve škole, tam můžeš získat hodně informací o kdejakém pejsku v oklí jejich bydliště.
doplněno 26.11.12 19:30: Důležité: Než někam půjdeš, musíš to říct rodičům!
=======================================
Sama mám dva psy a donedávna jsme bydleli v Pze, všichni pejskaři jsme se setkávali na tzv. Venčící louce ( jedno z mála míst v Praze, kde se pejsek může proběhnout, aniž by vletěl pod auto) a chodily tam za námi občas holky Tvého věku, které pejska nemohly mít, postupně jsme si vyměnili telefony, vždy jsem pak prozváněla, když jsme šli ven, psi si na holky zvykli a nakonec si holky přivydělávaly, že několika lidem pejsky venčily po dobu, kdy byli v práci. I moje psy...holky byly rády, že se mazlí se psama, i za nějakou tu kačku ( dala jsem sama od sebe) a já šťastná - bez starostí v práci, že jsou pejsci v pohodě. Doporučuji osobně se kontaktovat a důvěru majitelů si časem určitě získáš....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.