Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osmáček

Od: katka* odpovědí: 3 změna:
Prosim vás moc o redu. Koupily jsme si s kamárádkou na koleji osmáčka. Jelikož nechceme aby byl pořád v bedně tak ji pouštíme ven ale on vleze za postele a okousává lino, chtěla bych se zeptat zda je to pro něj nebezpečné, jestli nemůže z toho žraní lina chcípnout, nebo to jen kouše a nežere? Děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pipink
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahoj, Osmáčci by měli být buď v kleci nebo ve velkém akvariu a hlavně by měli mít k dispozici hodně větví na okusování.

Já mám doma dva lumpy,kteří sice lino nežerou, ale udělali celkem výstavní díry do dna klece. Myslím,že ten plast nežrali - spíš se jenom nudí a tohle berou jako nejlepší zábavu.

Hodně dobrých rad najdeš tady osmakdegu.wz.cz/c/... a tady osmak.box.cz/bydl/...

Držím palce, ať si se svým osmáčkem ještě užiješ spoustu radostí :)

tofiam*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ano, osmáci degu okusované předměty nejí. Buďto si prostě jen brousí zuby, nebo natahají ukousané předměty do"hnízda". Měla jsem je a ti mí utíkali jako diví! Ale nikdy se jim nic nestalo, tak nevím.

marketa.c*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Pokud máte jen jednoho, a to ještě v dřevěné bedně, tak je to chudáček. Nebylo by na škodu všude roznášet, že pokud si někdo chce koupit zvíře, ať si o něm sežene co nejvíce informací! No jinak nic, co jim vůbec nechutná, jak lino, nežerou, jen to okusují jako všechno možné. Nebylo by na škodu si přečíst třeba zena.atlas.cz/clanek.aspx?rubrika=302

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]