Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče pelichá a velmi často se škrábe a kouše

Od: honza2581* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, pelichá mi morče a dost často se kouše a škrábe. Občas kňučí bolestí, hlavně při škrábání. Dnes jsem morče koupal v roztoku tzv. hypermanganu(takový tmavě růžový, ne fialově zbarvený roztok), protože mu malinko tekla krev z jednoho místečka vzadu. Zatím pelichá vzadu. Hlavičku a končetiny má chlupaté a zatím dobré.

Děkuji vám za všechny odpovědi. Hlavně pomozte.

Morče pelichá a velmi často se škrábe a kouše

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

4x

Jděte k veterináři, hned v pondělí, případně pokud je u Vás ve městě pohotovost, zajděte už zítra. Mohlo by jít o svrab - u morčátek bohužel dost běžná věc, nicméně léčitelná. Lékař Vám poví více. Držím palce.

marenka*

Jen bych dodala že svrab je přenosný na člověka. Takže veterinář, a vykurýrovat *hej*

doplněno 02.05.10 12:25:

Já nevím a nechce se mi to hledat, ale nemůže mít morče demodexe? Ta fotka na to vypadá *plac*

pu®
hodnocení

3x

Mívala jsem jako malá křečíka džungarského a tomu se podobná věc stala kolem zadních nožiček. Šli jsme k veterináři, ten mu předepsal drahé mazání, které bylo dost obtížné aplikovat, protože jak ho to bolelo, nedal se udržet a kousal a škrábal :( No nakonec se mu to zhojilo, ale možná jsme jen prodloužili trápení - za pár týdnů to dostal zase a to už byla finální fáze *plac* Nicméně dožil se 2,5 let, tak nevím, zda to prostě nebyla nějaká stařecká věc, protože to stáří je na toto zvířátko poměrně hodně. ROzhodně bych ale šla k veterináři, ten Vám řekne víc. Držím pěsti *placni*

hodnocení

2x

Chce to určitě veterináře. Může to bý zánět kůže, alergie, mohou to být cizopasníci. Pro jistotu vezměte sebou pár bobků.*klik*Chudáček, musí mít strašlivé trápení.

honza2581*
hodnocení

Další foto

Morče pelichá a velmi často se škrábe a kouše #2
kytka*

Chuděrka, zajdi s ním v veterináři, nějaké pokusy samoléčby nejsou dobré, zvlášť když říkáš,že ho to asi bolí.

kytka*

fora.babinet.cz/... přečti si toto, ale zajdi na veterinu

honza2581*
hodnocení

Ještě další fotka

Morče pelichá a velmi často se škrábe a kouše #3

hodnocení

0x

Jsem hrozně zvědavá. Byli jste na veterině? Jak to vet diagnostikoval, jak to řešil?*sok* A jak se daří morčeti? Písněte, prosím ;)

hermanek
hodnocení

0x

nám se to stalo také,koupeme ji ve vodě s heřmánkem a pomohl,už má novou srst a neškrábese

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]