Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pelichá mi morče a dost často se kouše a škrábe. Občas kňučí bolestí, hlavně při škrábání. Dnes jsem morče koupal v roztoku tzv. hypermanganu(takový tmavě růžový, ne fialově zbarvený roztok), protože mu malinko tekla krev z jednoho místečka vzadu. Zatím pelichá vzadu. Hlavičku a končetiny má chlupaté a zatím dobré.
Děkuji vám za všechny odpovědi. Hlavně pomozte.
Jděte k veterináři, hned v pondělí, případně pokud je u Vás ve městě pohotovost, zajděte už zítra. Mohlo by jít o svrab - u morčátek bohužel dost běžná věc, nicméně léčitelná. Lékař Vám poví více. Držím palce.
Mívala jsem jako malá křečíka džungarského a tomu se podobná věc stala kolem zadních nožiček. Šli jsme k veterináři, ten mu předepsal drahé mazání, které bylo dost obtížné aplikovat, protože jak ho to bolelo, nedal se udržet a kousal a škrábal No nakonec se mu to zhojilo, ale možná jsme jen prodloužili trápení - za pár týdnů to dostal zase a to už byla finální fáze
Nicméně dožil se 2,5 let, tak nevím, zda to prostě nebyla nějaká stařecká věc, protože to stáří je na toto zvířátko poměrně hodně. ROzhodně bych ale šla k veterináři, ten Vám řekne víc. Držím pěsti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.