Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně a jeho výchova

Od: chucky* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám 4 měsíční štěně, které mi leze

na ruku, do které se nejprve zakousne a pak dělá pohyby jako kdyby měl

styk. Chtěla bych ho to odnaučit, ale zvýšení hlasu ani plácnutí novinami

nepomáhá. Máte někdo zkušenosti? Mám ho nechat vykastrovat?

Děkuji za pomocné rady k odnaučení.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Já mám na tohle osvědčený recept u dvou psů. Odpoutat pozornost. ;) Jakmile to chtěl dělat jak Tobiášek, cca před 3mi léty, tak Maxík, cca před měsícem, tak v tu chvíli řeknu.. přines mi míček, pojď si hrát.. zvednu se a jdu pro hračku. Zabírá to 100%

pt®

Jak píše Mařenka, najít jinou činnost a jak radí ostatní, kastraci NE, je malinký. Taky nebít ani neplácat novinami, za něco, co je pro něj přirozené. Třeba říct FUJ!, nebo silně zatleskat rukama a hodit třeba míček. Náš psík má plyšáka, polštářky v pelíšku a někdy je chce ,,použít,, tak tlesknu a řeknu: ne, ne, ne, a dám mu balonek, nebo jinou hračku a chvíli se přetahujeme, pak ji pustím a je klid. PT /stařenka/

raadek*
hodnocení

1x
S tim kastrovanim bych jeste pockal. Zatim mu to muzete zneprijemnovat vodnim rozprasovacem. R.

hop®
hodnocení

1x

Kastraci určitě zatím ne, malí (třeba 3 až 4-letí) chlapečci si taky hrajou s piňďourkem, protože je jim to "nějak" příjemné. Dětem se dá většinou vysvětlit ať se za to moc netahají, že to ještě budou v životě potřebovat. S pejskem to je trošku složitější, určitě netrestat aby k Vaší ruce neztratil důvěru, tam bych se snažil tento (pro něj asi příjemný pocit) opravdu spojit s nějakým následným pocitem nepříjemným, třeba ta vodní sprška, případně ho na chvíli odložit mimo kontakt s Vámi.

hodnocení

0x

Jen tak, ze zvědavosti: jaká je to rasa? Mám pocit, že čím menší pes, tím větší sexuální maniak. Asi těch hormonů je na tak malé tělíčko příliš. A zvedá už nožku při čurání? Zvednutá nožka signalizuje pohlavní dospělost. *hej* Stařenka má pravdu *palec*A když už, tak se kastrace dělá, až když je močové ústrojí vyvinuté a pes je dospělý.

marenka*

Náš Maxík, v únoru mu byl rok, má jaro jak vyšité *smich* Ráno než jsme šli ven, tak jen tak, do vzduchu dvakrát kopuloval.:D Puberťáček.

Vykastrovat kvůli tomu? Ani náhodou, ono ho to přejde samo od sebe. Přestanou hárat fenky v okolí a za chvíli zjistí, že lásku k nám, nebo radost z čehokoli může dát najevo i jiným způsobem. Nevidím v tom takovou tragédii, abych musela psíčka hned tahat na operaci. Není to chuť na sex, podle mého, ale je to takový nával radosti a lásky, jako člověk když má najednou chuť někoho obejmout a políbit. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]