Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půlroční mopsík a dávky krmení

Od: lenorka odpovědí: 20 změna:

Mám půlročního mopsíka a i když ho krmín podle tabulek na krmivu RC, tak je pořád hubeňour a má hlad. Tak nevím, jestli je to u tohohle plemena nějak jiné. Máte někdo zkušenost? Děkuji.

Půlroční mopsík a dávky krmení

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bud´te v klidu, je ve vývoji a jeho proporce zatím neodpovídají vaším představám. Až mu bude něco přes rok, budete mluvit jinak. Nepodléhejte jeho věčnému hladu a dodržte jeho denní příděly. Všechna štěňata jsou hladová! Váš psík vypadá velmi dobře.

doplněno 30.04.10 16:57:

Chování vašeho psíka spíš svědčí o jeho nudění se. Je třeba mu den naplnit tak, aby mu na tohle řádění nezbyl čas či chuť. To znamená venčit, procházky, hry. Tři hodiny aktivity minimálně. Až dospěje, zmírní se...

doplněno 30.04.10 17:00:

Podle další fotečky psík vypadá opravdu dobře. Není co řešit. *palec*

lenorka
hodnocení

Není papírový, ale mně by rozhodně nevadilo, kdyby nebyl klasicky zavalitý a zústaly mu tak dlouhé nožky, jako má teď. Jen mám pocit, že si svůj absťák po jídle vždy nějak vybere. Třeba takhle...*ee*

Půlroční mopsík a dávky krmení #2
kytka*

*smich*Je vidět,že jste netřídili, chce to udělat za Vás:D,to je mazec .:D

lenorka
hodnocení

Je to mazec, ale to jste neviděli, jak to ještě před půl rokem v tomhle baráku vypadalo, takže vyřízování tříděného odpadu zatím opravdu není na pořadu dne.

Ale fakt je, že ve školce máme různé typy s různou výpomocí. Tak třeba za všechny jmenuji Alisu...výborný hovínkocuc na zahradu. Snaží se mi pomáhat, jak mohou.*placni*

kytka*

Jen jsem ještě neslyšela ,že existuje školka pro psy,to je fakt super nápad.*palec*To oni tam jistě hodí rádi za kamarádama:D*ua*

lenorka
hodnocení

No jooo, taky to byl můj osobní nápad a teď už si páníčkové ani pejsci bez školky neumí život představit. Zrovna včera nás tu bylo třináct. Takhle to třeba vypadá, když jdu jen vysypat již zmiňované odpadky.:)

Půlroční mopsík a dávky krmení #3
kytka*

Jste nápaditá,šikovná*palec*. Pejskům je tam dobře ,nejsou sami doma -fakt jsem z toho nadšená.*slunce*

marenka*

Parádní nápad..*ua*Ve mě už dlouho hlodá touha po podnikání- postavit se na vlastní nohy. Plánovala jsem útulek, ale neunesla bych to smutné, co to obnáší. Jen v našem malém městě by to asi nešlo *plac*

lenorka
hodnocení

Dělala jsem v životě úplně jiné věci. Zažila jsem si šatičky, lodičky, cestování. Pak usazení v Pze a otázka, jak usnadnit a zpříjmenit svému pejskovi život ve městě v době, kdy jsem v práci. Chtěla jsem jí najít školku. Protože nic nebylo, tak jsem jí otevřela sama. Je to kromě radosti z pejsků i neskutečné vypětí, plno starostí a odpovědnosti s provozem spojené, které si neumí člověk ani představit. Pejsci jsou sice po dni ve školce unavení, ale nikdo si neumí představit, jak jsem unavená já. Dělám to už rok a půl a vše si zajišťuju sama. Ráno v půl sedmé vyzvedávám pejsky po celé praze v ranním provozu tak na tři hodiny. Přes den starost o ně. Večer rozvážení po sedmé po celé Pze a návrat domů kolem půl desáté. Stejně každé ráno vstávám s vědomím, že se na ně vlastně strašně těším. Kamarádi říkají, že jsem jako pitbull...co chytne, nepustí.*srdce*

Půlroční mopsík a dávky krmení #4
kytka*

Moc záslužná činnost, ti pejsci se majííííííííííííííííííí.*palec*Jsou jako děti ,fakt ,čekají co dostanou:D

katerina77*
hodnocení

0x

Tabulky jsou jen orientacni a vzdycky je tam nejaky rozptyl, ale stejne se to vzdycky musi vypozorovat a upravit pejskovi individualne. Otazkou ale je, jestli je fakt hubenej a nebo jen stihlej (kdyz vidim mopsiky u nas v okoli, proti nim by kazdej normalne vypadajici pejsek vypadal hubene :)) Jestli jsou mu videt zebra tak je hubenej a klidne mu zvys davku.

Nemas nejakou fotku, kde by byl vic videt? Tady na te se to da tezko posoudit. Ale je krasnej :) To, ze ma porad hlad nemusi byt ukazatel, nekteri psi jsou pazravi, mivali jsme buldocka a kdybychom ho krmili podle hladu, byla by z nej obrovska koule, stejne tak soucasnej pes, tvari se neustale, ze trpi hlady, i kdyz je po jidle :) Jestli basti zeleninu, tak je to dobra vypln k jidlu, pejsek po ni netloustne, ale zaplni se mu zaludek.

lenorka
hodnocení

Děkuju moc. Tady mám fotku z dneška.

Půlroční mopsík a dávky krmení #5
katerina77*

Absolutni souhlas se strejcem, ta prvni fotka neni hlad, ale nuda. Vsichni jsme to nekdy zazili :-D Znudeny pes je nerizena strela, takze unavit, at je rad, ze ma klid a muze se prospat.

Podle me rozhodne hubeny neni, na druhe fotce vypada moc pekne, je to krasa videt takoveho psa, co neni prekrmeny a valecek *palec*

lenorka
hodnocení

Tak to jsme rádi i s Piškotem.:) Unavený by měl být rozhodně víc něž kterýkoliv jiný pes. Denně je se mnou v psí školce, kde celý den blbne s kámošema, přesto první, co udělá, tak hledá, co by kde ukořistil. Mám ještě jednoho pejska a ta byla stejná. Bohužel teď musím vše schovávat, protože je fakt extrém. Dokonce už jsme dvakrát byli na hospitalizaci, protože například vyštrachal mého velikonočního maxi zajíce a snědl ho na posezení i s alobalem a v čekárně lítal s břichem nafouklým jak balon a vůbec ho nenapadlo blinkat ani po třech dávkách peroxidu. Po injekci se umoudřil a vypadalo to, že vyblije celou armádu zajíců. Týden nato se dostal k zásobám pro ostatní pejsky a snědl najednou 2kg granulí! Sedmkrát se vracím zpět, jestli jsem někde něco nezapomněla schovat nebo zavřít dveře. Ach jo. Proč jááááá?*modla*;)

marenka*

*smich* jéé, Piškotek je prďácký eldorádo *smich* Pohlaďte to malý šídlo sladký za mě, já bych ho hned pomuchlovala *ua*On z toho vyroste, nebojte, ještě kolem jednoho roku budete mít pubertu, a pak pohoda. ;)

lenorka
hodnocení

To já vím. Právě to je to nešťastné frajírkovské období u psů, kdy na sebe dělají s ostatníma klukama ramena. Pubertu fakt nemáme rádi.

marenka*
hodnocení

0x

*ua**ua**ua*mopsíííííik. Miluji mopsíky, mám dva. ;) marenka.papricka.cz/...

Jeden je hubený, druhý je koule *plac*Koule je právě proto, protože to byl můj první pejsek v životě a já nedokázala odolat jeho smutným očím. Dneska trpí. Je-li venku víc jak 22 stupňů, je po chvilce zadýchaný, nemůže jít, po delší procházce pokulhává - klouby, je to děs a ještě k tomu mojí vinou. Snížila jsem mu totálně dávky, na minimum, ale jde to pomalu - to hubnutí. Míň mu dát nemůžu, to by mu chyběli vitamíny a živiny. Na to fakt pozor. Mladší pejsek, kterého jsem se ujala, byl podvyživený, po půl roce je akorát, ale žebrá pořád. Nic navíc nedostane, stačí mi pohled na chuderu Tobiáška, jak dopadl *zed* Doporučuji, přijďte mezi zapálené mopsíkáře mops.cz/... tam se dozvíte absolutně všechno. Jsou tam super holky, hned Vám budou tykat a hrozně rády uvidí nového mopsíka.

lenorka
hodnocení

Jee, ti Vaši pupíci vypadají jako ti, co chodí k nám do školky. Já jsem mopsíky nikdy nějak zvlášť neregistrovala jako plemeno, které bych si někdy chtěla pořídit. Pak jsem jednoho černého hlídala. První reakce byla...proč si lidi pořizují zrovna mopse, když je tolik krásných plemen na světě. A stačily mi dva dny a ten pejsek mě úplně dostal. Svojí oddanou povahou. Strašně se mi po něm stýskalo. Po roce jsem to nevydržela a když jsem ho zase po měsící opatrování vracela, tak jsem se rozhodla, že si na stará kolena pořídím ještě tohohle pinďoura.*srdce* Sice se vymyká veškerým možným standardům mopse, ale je to můj černý rarášek a i můj druhý pejsek Beki, který je dvanáct, si na něj už taky pomalu zvykla. Jen mám obavu, aby nevyrostl v neurotického psa, který bude ostatní napadat. Takhle totiž dopadl ten, co jsem ho hlídala. Dnes musí být hlídán privátně, protože je strašně zlej.:(

marenka*

Pane jo, tak to vůbec neznám *sok* Tobiášek je flegmatik, nikdy nic nezničil, nikdy nehlídal, ani se nikdy nechtěl mazlit. źije si sám pro sebe. Až když jsme si opatřili Maxíka, tak se Tobí změnil. Dokonce s ním i štěká, asi se nechce nechat zahanbit :D Začal se i mazlit, když viděl jak se Maxík tulí, tak asi dostal strach, aby nezůstal na vedlejší koleji. Maxík to je blázen. ;)Štěká, lítá, pořád si chce hrát, pošťuchuje Tobína, mě může "sežrat" láskou, ale jak říkám, je to roční puberťák. O zlým mopsíkovi jsem ještě neslyšela a to že na mopsí webík chodí hromada lidí. To musela být vyjímka *nevi*

lenorka
hodnocení

On hodně špatně slyší už odmalička. Tak je to možná i trochu spojený s tím. Navíc, on je pak nebezpečný maximálně sobě. Speciálně po velkých silných psech. Jednou ho dokonce velkej rotvik chytil za hlavu, a když ho pustil, tak se za ním zase rozeběhnul a znova na něj agresivně. Je to záhada, ti psi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]