Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl jsem se zeptat..máme zakrslého králíčka a dneska když jsem ho bral z klece tak se zachytil drápkem o moje tričko a pak nevím co mu hráblo ale skočil zase zpet a ten drápek zustal na mem tricku. Je to vážné nebo staci zajit na veterinu na osetreni? Jinak mu to vubec nevadi..beha dal ,skace proste uplne normalni . Dekuji za odpoved .
děkuji za odpoved...ale nejsem si jist jestli to pujde zkontrolovat nebot je to takovej ten kousavejsi kralicek ale pokusim se. Zacne se chovat nejak jinak pokud se mu to zaniti? treba jestli prestane doslapovat na packu nebo neco podobneho abych to mohl v cas poznat?
Párkrát jsem v životě našla upadlý drápek. A přitom pes měl všecky. Někdy se stane, že upadne část, ta mimo lůžka. Přebytečná nanic. Nevím jak to je u králíčků, ale nestříháte drápky? Psovi stříhám, dcera kocourům, ptáčkům se také stříhají. Pak není takové nebezpečí, že zachytí a utrhnou.
Pokud po odpadnutí lůžko nekrvácí,nemělo by hrozit zanícení,s veterinou bych počkala.Skutečně dochází k odpadnutí drápků bez následků.Zkuzte asi co 14 dnů pravidelně zastřihávat konce drápků,problémy s odpadnutím by se neměly opakovat.Drápky neustále dorůstají,moc dlouhé se špatně zkracují,kroutí se a při chůzi mohou způsobovat potíže.Pokud máte problémy při stříhání a králíček nechce držet,obraťte ho zády k sobě a přiložte ke svému břichu,vezměte pacičku do ruky a stříhejte,hlídejte si lůžko.Pokud se vám nedaří,tento pokus můžete opakovat i několikrát denně,zvykne si,chce to trpělivost.Moc dlouhé je lepší zkrátit na několikrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.