Nejste přihlášen/a.
Prosim ma nekdo zkusenost ze by mohl pes mit hemeroid? Je s tim uz po jedne operaci a lekar rika ze je to nador-operaci malem neprezil. Babicka rika,ze je to hemeroid-nevi nekdo?-ma tvrdy vystupek vedle konecniku a vyteka mu z toho krvava voda nebo neco.Jinak je v poradku vesely,hravy dekuji
Já mám spíš dojem, že tohle bude problém s ucpanou anální žlázkou, která udělala píštěl mimo. Podívejte se co o tom píše veterinář...
doplněno 26.04.10 13:18:Akutní infekce paranálních váčků - projevuje se zánětlivým, bolestivým onemocněním, které je doprovázeno produkcí páchnoucího, zelenožlutého až krvavě zbarveného sekteru. Při ucpání vývodného systému může dojít k ruptuře anální žlázy s vytvořením píštěle u konečníku.
doplněno 26.04.10 13:49:Ještě chci doplnit, opravdu zajeďte k jinému vetovi. Ucpaná anální žlázka se dá zvládnout antibiotiky, vet jí propláchne, a když to bude nutné, odstraní jí jedním malým zákrokem a máte pokoj.
Hemeroidy se mohou tvářit různě, ale je to onemocnění žilní. Někteří pejsci mívají takovéto problémy. Když se mi nelíbilo nějaké tvrzení veta, a to bylo málokdy, zašla jsem k jinému. U lidí se také sejde několik lékařů, konzilium.
A vznést dotaz na poradnu? To by šlo.
Všimla jsem si, že problém, který popisujete, mívají psi. Fenečky ne.
Také bych se klonila k ucpané anální žláze, zkuste mu to promazávat. Já použila krém pro lidi-Factum, konec konců je na hemoroidy tak uvidíte co to udělá.
lidus, já bych ucpanou žlázku nemazala mastí na hemeroidy. Mohlo by se to zatáhnout a ta nedobrota by mohla zůstat uvnitř. A žádná sranda!Jestli je to opravdu anální žlázka, tak se dohodnout s vetem a naučit se to vymáčknout. Ale to je pak dobře vědět kdy.
Dekuji vsem za rady a tipy,oplachuji mu to hypermanganem a mazu Aviril H,od vcera se to trochu zmensilo,ale analni zlazky jsou jsou spis pod ocasem-na ciferniku hodin 4a8,muj pes to ma nahore pod ocasem-na ciferniku 11,dnes navstivime jineho veterinare,diky
Tak bohuzel zle tuseni se potvrdilo-druhy lekar rekl,ze je to nador,ale ne z analnich zlazek pod ocasem-4a8 hod na ciferniku,ale ze zlazek ktere se necisti a jsou kolem dokola celeho konecniku. Je to pry male,dalsi operace nepada v uvahu,tak jen antibiotika a masti a muze s tim zit jeste klidne nekolik let,je to hormonalni vec,kastrace ale uz ne-je mu skoro 10 let,tak uz mi zbyva je nadeje a doufat,ze se s tim nejak dobre popere a jeste dlouho tu s nami bude,diky vsem- Jim-to je jeho jmeno a je to krasny dalmatin
Co na to říct? Je mi to hrozně líto Sama mám dva psy... Držím Jimimu moc a moc palce, ať to zvládne co nejvíc v pohodě. Prdelka zlatá. Pohlaďte ho za mě..
Třeba se z toho vylíže, držim palec.Dávejte mu hodně lásky aby věděl, že je člen rodiny. Vím, jaké to je naše šeltie ve 13letech měla nádor hrtanu, operace nemožná, půl roku jsme dělali co se dalo a pak uznali, že smrt je milosrdná. Připravte se i na to, že se budete muset rozhodnout a myslete v té chvíli na tu němou tvář a usnadněte mu to. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.