Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé, včera jsem si u svého dvouletého morčátka všimla zarudlého očička a dneska jsme byli u veterináře. Morčátko má zánět spojivek spojený se zánětem rohovky. Kromě očička je ale zřejmě v pořádku, chuť k jídlu i zájem o okolí má. Dostali jsme antibiotickou mastičku. Paní doktorka ale povídala, že možná už se oko nepovede zachránit. Tak se chci zeptat - máte někdo zkušenosti s podobným případem? Jak to dopadlo u Vás? Přijde můj maličký o oko? Díky za každou odpověď. Claire
Hlavně morčátko nedávejte do světlých míst a když s ním pljdete ve tak si s sebou verzěte košík na prádlo a přiklopte ho tím košíčkem, aby na něj a a hlavně do jeho očiček nesvítilo sluníčko.
Dneska jsme byli u paní doktorky a máme asi vyhráno Očičko budeme ještě pár dní mazat, ale uzdraví se!
Podobné trable máme s pejsky, když kvete tráva. Malí pejsci prolézají kvetoucí trávou a pak mají záněty spojivek. Není to totéž, jako když jim tečou oči třeba z toho, že kousali kost a svaly dráždily slzné žlázky. To oči jen tečou. Ale když se opravdu jedná o zánět. Měla jsem řeč s lidskou očařkou, která má také pejska a taky toto řeší. Než se zánět rozjede, doporučuje opthalmo-septonex v kapkách. Večer, na spaní. A přes den vytírat mokrým tamponkem s Ophtalem.
A když se zánět rozjede, tak antibiotika u veta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.