Nejste přihlášen/a.
Mám doma zakrslé králíčky už skoro rok. Ale teď začali vyhazovat podestýlku z klece na koberec. Mám ve všech pokojích přilepený koberec už od majitele bytu, a tak nemám jiné místo, kam klec umístit. Nevím, jak je mám naučit, aby věděli, že toto zrovna netoleruji. Nechci k nim přijít a plácnout je přes čumák. Nevím, jak dlouhou mají paměť, aby věděli, co vlastně udělali špatně. Protože manžel už zuří a já je pryč dát nechci. Jsou to mazlíčci, kteří rádi olizují. Jen nevím, jak je odnaučit vyhazovat podestýlku ven z klece.
Dobrý den! přímo s tímto zkušennosti nemám... ale všeobecně se králíčci musí chytit při činu ajko všechna jiná zvířátka není možný je kárat ani o pět minut po tom to nevědí s čím si to spojit... naučila bych je ano a ne... tzn. na min. osum pochval dvě kárání takže se chválí za úplně všechnoa dyž je chytíte při činu důrazně říci nea klidně je ůehce plácnout ale lehce...
Oni sou to potvůrky chytrý. Jak se zvednu abych je "chytla při činu", tak přestanou a koukaj na mě jestli se jdu s nimi pomazlit. Umístila jsem jim klec v pokoji strategicky, aby měli rozhled po bytě a nelekali se pohybů a očekávali projití člověka kolem klece. Takže mě vidí jít ke kleci a nemám moc šanci je pokárat hned při činu. Ale děkuji, zkusím to s pochvalami. A nevíte, jak schovat jídlo, aby ho nekradli? Když manžel mlsá a králíčci jsou zrovna venku, tak má problém mlsku uchránit pro sebe. Jsou vysazení na igelity.
já vim že s tím bývá problém páč se to nezdá, ale oni amjí fakt mozek na blbosti
apak se hned tváří jako neviňátka
přeju hodně trpělivosti a úspěchu
Děkuji, ta bude třeba. Protože manželovi nevysvětlím, že nemá mlsat když jsou venku a jim nevysvětlím, že krást gumové bonbony není dobré. Hlavně když si vezmou obal a utíkají s ním po bytě a nejsou chytit. Je to veselé. A já si říkám, proč mají tak lesklou a hladkou srst. Asi těmi bonbony, co ukradnou.
A nepletete si králíčky s pejsky?:D
Zde snad najdete vše co potřebujete k výchově.Hodně zdaru
Králíci nejsou psi aby chápali co po nich chcete...Jako naučit vyhauzovat podestýlku z klece bych řekla že asi nejde ale zkuz te to Přeju hodně pevné nervy
No taky myslím, že je to nenaučíte. Nechejte si nařezat plexisklo a připevněte vo kolem klece. Mám to taky tak. Budete mít pořádek a králíci nebudou stresovaní, že je pleskáte...pochybuji, že jejich mozečky stačí na to aby pochopili za co dostávají.
Začala sem používat zvuky, které jim naznačí, že dělají co namají. Takže to trochu působí. Už zareagují a přestanou když jim dám znamení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.