Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak učit králíčky,aby věděli,co po nich chci?

Od: balova* odpovědí: 10 změna:

Mám doma zakrslé králíčky už skoro rok. Ale teď začali vyhazovat podestýlku z klece na koberec. Mám ve všech pokojích přilepený koberec už od majitele bytu, a tak nemám jiné místo, kam klec umístit. Nevím, jak je mám naučit, aby věděli, že toto zrovna netoleruji. Nechci k nim přijít a plácnout je přes čumák. Nevím, jak dlouhou mají paměť, aby věděli, co vlastně udělali špatně. Protože manžel už zuří a já je pryč dát nechci. Jsou to mazlíčci, kteří rádi olizují. Jen nevím, jak je odnaučit vyhazovat podestýlku ven z klece.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horsik*
hodnocení

3x

Dobrý den! přímo s tímto zkušennosti nemám... ale všeobecně se králíčci musí chytit při činu ajko všechna jiná zvířátka není možný je kárat ani o pět minut po tom to nevědí s čím si to spojit... naučila bych je ano a ne... tzn. na min. osum pochval dvě kárání takže se chválí za úplně všechnoa dyž je chytíte při činu důrazně říci nea klidně je ůehce plácnout ale lehce...

balova*
hodnocení

Oni sou to potvůrky chytrý. Jak se zvednu abych je "chytla při činu", tak přestanou a koukaj na mě jestli se jdu s nimi pomazlit. Umístila jsem jim klec v pokoji strategicky, aby měli rozhled po bytě a nelekali se pohybů a očekávali projití člověka kolem klece. Takže mě vidí jít ke kleci a nemám moc šanci je pokárat hned při činu. Ale děkuji, zkusím to s pochvalami. A nevíte, jak schovat jídlo, aby ho nekradli? Když manžel mlsá a králíčci jsou zrovna venku, tak má problém mlsku uchránit pro sebe. :) Jsou vysazení na igelity.

horsik*

já vim že s tím bývá problém:) páč se to nezdá, ale oni amjí fakt mozek na blbosti *smich* apak se hned tváří jako neviňátka :) přeju hodně trpělivosti a úspěchu

balova*
hodnocení

Děkuji, ta bude třeba. Protože manželovi nevysvětlím, že nemá mlsat když jsou venku a jim nevysvětlím, že krást gumové bonbony není dobré. Hlavně když si vezmou obal a utíkají s ním po bytě a nejsou chytit. :) Je to veselé. A já si říkám, proč mají tak lesklou a hladkou srst. Asi těmi bonbony, co ukradnou.

papene*
hodnocení

0x

;) A nepletete si králíčky s pejsky?:D

doplněno 21.04.10 20:42:

Zde snad najdete vše co potřebujete k výchově.Hodně zdaru*palec*

horsik*

reakce na pepene: úproč by si měla plést králíčky s pejsky?

lilusinka*
hodnocení

0x

Králíci nejsou psi aby chápali co po nich chcete...Jako naučit vyhauzovat podestýlku z klece bych řekla že asi nejde ale zkuz te to:-D Přeju hodně pevné nervy:-D

borax*

No taky myslím, že je to nenaučíte. Nechejte si nařezat plexisklo a připevněte vo kolem klece. Mám to taky tak. Budete mít pořádek a králíci nebudou stresovaní, že je pleskáte...pochybuji, že jejich mozečky stačí na to aby pochopili za co dostávají.

balova*
hodnocení

Začala sem používat zvuky, které jim naznačí, že dělají co namají. Takže to trochu působí. Už zareagují a přestanou když jim dám znamení.

1jara*

Právě tím že vyhazují podestýlku, upozorňují aby jste se šla s nima pomazlit. Jo jsou to chytrý potvůrky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]