Nejste přihlášen/a.
Je veverka obecná škůdce či nikoliv? Čím je prospěšná? Je to normální když se nastěhuje do budky, kterou jsme měli jen pro sýkory? Po vyplašení přenesla mláďata jinam.
Veverka je užitečný škůdce . Co to je škůdce? To jsme si vymysleli jen my lidi. Kdyby ta veverka měla být užitečná jenom tím, že se ni budete koukat, jak vyvádí, tak je to úžasný.
Ano, veverka se může nastěhovat do budky, protože jí to připadá jako velice vhodný domeček pro ni. Domnívám se, že tam stejně sýkorka mladé, právě kvůli veverce, nevyvede. Holt ji ptačí mláďata chutnají. Ale za to bych ji nezatracovala.
Veverka není masožravec, mláďata podle mne znamenala veverčata.
U nás na zahradě bydlí asi dvě veverky, občas mají návštěvy a je to hrozná legrace je pozorovat. Těch pár oříšků jim na podzim člověk přeje, máme obří ořešák, takže skoro není znát, že máme na zahradě příživníky
Škůdcem bych veverku nenazývala.
Mimochodem, víte jak se řekne veverka slovensky? - Drevokocúr
Dovolím si oponovat! Česká veverka = slovenská veverička.
Problematika drevokocúra je probraná hlavně na dinosauri-bakov.blog.cz/...
stojí to za to otevřít...
Chudák Steve Irving...
Hejkale, taktéž já si dovolím oponovat! Jakože byl Cimrman skutečnou osobou, tak se veverka řekne drevokocúr!
Jakykilov tvor je skudce ve chvili, kdyz clovek uzna, ze mu v necem skodi.
Takze pokud vam Veverka Obecna v necem na vasi zahrade skodi, tak pak ano, je to skudce.
Pokud nikoliv, budte radi, ze ji mate. Ne kazdy ma na zahrade veverku. A budte radi, ze na zahrade nemate Veverku Popelavou.
Uzitecna k nicemu moc neni...
Myslivec by řekl, že je veverka škodná ale já jim na zahradě nechávám dostatek žrádla a barel na vodu po zkušenosti co se jedna utopila raděj zadělávám.
Lidus. Jsou škodlivý... Ale kráááááááááásnýýýýýýýýýýýýýýýý
My na ně tady z okna taky koukáme. A když vedu malou do školky, tak tam pravidelně v 7.35 přebíhají veverky silnici. :D To by mě zajímalo, podle čeho si řídí hodinky
.
Veverka obecná
(klikněte pro det/... Tento ve dne aktivní hlodavec tráví většinu života v korunách stromů. Při skoku ze stromu na strom může překonat vzdálenost až 4 metry. I na zemi si však počíná velmi obratně. Jak zemi tak na stromech sbírá semena a pupeny jehličnatých i listnatých stromů. Nepohrdne ani hmyzem, houbami nebo ptačími vejci. Patří mezi hlodavce, kteří si na zimu ukládají potravu. Žije většinou v páru.
Veverka jak veverka! Ale všimli jste si, jak velké potvory jsou straky? V Ostravě se přemnožily a to jsou fakt zabijáci! Dovedou i stopovat ptačí rodiče s krmením v zobáku a bez milosti vyplenit hnízdo. Koukala jsem na ně, byly 3, jak vytahují holátka z hnízda špačkům. Byly hnusné!
Bydlím v Brně v paneláku, před okny mám lesopark-denně sedím na balkoně a sleduju sojky, žluvu, zpěvné ptactvo-dokonce i dlaska, létající poštolky, černé veverky.Když jsem ještě chodila venčit psa potkala jsem kunu s mláďaty. Úžasná podívaná, manžel mi zakoupil dalekohled a má ode mě pokoj.Na chalupě veverkám podstrojuji-zrzečky krásné hlavně když vyvedou mladé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.