Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedův pes ničí plot a močí na naše záhony

Od: lenis* odpovědí: 7 změna:

Sousedovic německá doga, velmi mladá a temperamentní, pravidelně močí na plot mezi námi a sousedem. Plot je náš, je drátěný, takže všechno jde skrz na náš pracně vybudovaný záhon mladých rostlinek, který se táhne po celé délce plotu. Máme také dogu, která ale k plotu nesmí, striktně jsme mezi plot a záhon dali ještě jeden nižší plůtek. Náš pes k sousedům tedy nemočí, navíc ani nezvedá příliš nožku, takže nám močí jen do trávy. Podotýkám, že psi se rádi nemají, ale náš pes je spíše kliďas, na zahradě je nonstop a většinou podřimuje, zatímco sousedů pes žije v domě, ven chodí jen močit a kadit, vždycky proběhne pětkrát kolem plotu, dvakrát si jej označkuje, třikrát do plotu drcne tlapou... To občas našeho psa vzbudí, strhne se štěkanice...

Během loňské sezony mi zašel jeden keř, půlka thůje a zatím se po zimě nevzpamatovaly 3 ze sedmi klematisů, které jsou na plotě. Sousedův pes navíc v poslední době zjistil, že může do plotu kousat, již vytahal několik ok a v plotě vznikla malá díra, která se polehoučku zvětšuje. Manžel ukazoval sousedovi díru, když viděl souseda na zahradě, soused řekl "Hm, aha", jedním okem na to koukl a odešel pryč :)

Co s tím? Na obecní úřad? Nebo zazvonit u sousedů a pokusit se o domluvu? Upřímně říkám, že si to nedovedu představit. Manžel už má vůči sousedům neskutečnou averzi, kromě výše uvedeného nás štve jejich přístup k zahradě - nesedakají, neuklízejí po psovi hovínka, teď jak začíná teplo je na zahradě šílený smrad. Nový bytelnější plot dělat nehodláme, nemáme na to peníze, tento nás stál kolem deseti tisíc.

Vymýšleli jsme řešení ve stylu namotat do plotu ostatný drát, aby alespoň plot nekousal, plašič zvířat - ale to pak odnese i náš pes, elektrický ohradník - ale to mi přijde dost brutální... navíc do toho nechci investovat velké peníze, přeci jen je chyba na jejich straně, ne na naší.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Elektrický ohradník - natáhnout na SVÉM pozemku. Počůrá to jen jednou. :) Já si ho půjčil od jezeďáků, stačí na pár dnů. Prodávají se i na psy, ty jsou slabší, ale ten jezeďácký je silnější - a půjčí ho většinou za flašku.

kytka*
hodnocení

1x

Pokud se nedá dohodnout ,natáhla bych na plot folii, aby nemohl močit k vám za plot.

lenis*
hodnocení

o tom jsem přemýšlela, ale bude to pro mě znamenat zlikvidovat 4 přeživší klematisy, které už rostou na zahradě druhým rokem a pokrývají částečně plot. Já nevím - připadá mi to škoda. Navíc co s ničením plotu?

Proč člověk musí pykat za chyby jiných? Štve mě to. Kdyby náš pes sousedovi ničil plot, bude mi trapně až za ušima a okamžitě s ním dohodnu kompenzaci. Ne že řeknu "Hm, aha" - a odejdu bez diskuze pryč.

kytka*

Myslím,že nyní ještě ty klematisy nejsou tak velké, daly by se snad opatrně sejmout a potom přes tu folii zavést znovu zpět. Nebo je opatrně vyrýpnout a přesadit. Bohužel ,existují lidé, kterým nedojde prostě ,že by Vás mohlo něco poškozovat-jsou to ignoranti,s těmi je domluva nulová. Nelitujte práce a budete mít klid a nebudete se tam muset dívat.Přeji dobré rozhodnutí a pevné nervy.*slunce*

sebod*

Jo, pánbůh to má různou čeládku... Ten plot máte z pogumovaného pletiva? Mě kdysi někdo radil, natáhnout obyčejný plot, drátěný, to prý psi nesnáší. No nevím, na našeho to nezabralo :(. Zkusit místo, kde ten pes plot ničí, dát drát.

Jinak tohle se těžko řeší s člověkem, který nic řešit nechce. S ním se asi nedomluvíte (jak píšete). Pak nezbývá, než si na psa neustále stěžovat na úřadě a požadovat úhradu za zničený plot. Ale to Vás bude třeba deptat víc, než soused.

Nebo vymyslet něco, co tomu psovi vadí. A jakmile se u plotu objeví, tak to aplikovat. Stříkání vody z hadice, pepřový sprey (*ee*) apod.

arimas*
hodnocení

0x

no me napadlo udelat podel plotu skalku nebo spise nahazet kaminky.. udelat aspon 50 cm siroky pruh.. a zahony udelat az za temi kameny .. museli byste ale vysadit vsechno co mate a presadit to o 50cm dal . pak at si sousedovic pes cura jak se mu zachce .. vy pak kaminky muzete splachnout vodou pri zalevani zahrady!

doplněno 19.04.10 16:35:

co se tyce plotu tak tu diru bych spravila obycejnym silnejsim dratem .. aby se omezilo jeji zvetsovani..

svet-bydleni.cz/... a ty kaminky mam na mysli takovehle ..

kytka*

To by bylo hezké papene na tu studnu .*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]