Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit problému s dorážením na ostatní

Od: jesika* odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych s Charliem (můj pes) zkusit agility.. To by problém nebyl, vím, že by ho to bavilo, jenže ouha.. :( On, jakmile je ve společnosti cizích psů, začne po nich jít, chce si hrát, poznávat je, rvát se.. Je to různé, jak u kterého psa... Prostě na ne doráží, proto vím, že je blbost ho vzít někam, kde ostatní psy jsou a něco s ním zkoušet.. Jakmile je uvidí, nesoustředí se na mě, ať se snažím jakse snažím.. Proto bych chtěla poradit, jak se mám zbavit tohoto zlozvyku, aby na psy nedorážel? Díky za odpověď...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chybí to podstatné. Co to je za psa, jeho věk, způsob života... Zdá se, že mu chybí tzv. socializace - styk s ostatními psy. Zajeďte s ním na cvičák!

hodnocení

0x

strejc má stopro pravdu. Chce to cvičák a tam pod dohledem si ujasnit svou pozici mezi ostatními psy. A pro vás to bude i poznání, jak se na tomto chování podílíte vy. *nevi*Je možné, že vám nevěří a "vede" on nebo má pocit, že vás můsí ochraňovat. Nebo mu chybí společnost pejsků a jde se kamarádit. Těch nebo je spousta. Každopádně to chce společnost psů pod dohledem výcvikáře.*jasne*A je úplně jedno, jaká je to rasa. Viděla jsem na cvičáku pudlíky, boloňáky, foxíky i jorky. A byli špicovní! *palec*

rotvajler
hodnocení

0x

Já mám podobný problém,méme 13 měsíčního rotvajlera,na cvičák jsme chodily 2 měsíce,pak zjistili že má problém pohybový a veter.nařídil 4 měsíční klidový režim,má osteochondrozu v rameni a špatné kolení vazy,jelikož jsme vlastnily 10 l.NO,tet už není ,museli jsme ho dát utratil,ochrnul na zadní nohy,tak byl vychovávaný timto pejskem který byl suprový a opravdu ho usměěrnoval,chodily jsme si občas hrát i s cizímy pejsky a to jen se stejněě starými jako byl rotvík,bez problémů si snimy hrál,teť co odešel ten starší pejsek,tak nejdříve smutnil a tet je na všechny agresivní,není možný snim projít kolem psů,není možný sním projít ani něějakou ulicí,vše co štěěká nebo vrěčí by nejraděěji roztrhal na kusi,a včéra dokonce začal vrčet i na manžela který přišel z práce a začal ho hladit po hlavěě ale on mněěl pod sebou kost,tak ho manžel chtěěl vzít za obojek a za trest ho zavřít do kotce jenže ten vtu chvíly po něm ostře vyjel,dost nás to vylekalo protože to nikdy neuděělal,vždy jsme mu mohli šáhnout do krmení,vzít mu kost i z tlami a nikdy nezavrčel na tož aby vyjel,chcu ještěě říct že NOnás poslechl na slovo mohli jsme mu sebrat vše co jsme chtěěli,bral nás jako alfu ve smečce,nevím jak se k rotvíkovi chovat,přece je to už velký pes,máme přitvrdit a chovat se při jeho agrese knám stejněě agresivně k něěmu?a jak ho trestat aby nás pak nenapadal ze strachu.díky za odpověď

marenka*

Máte doma puberťáka, který hledá místo ve smečce. Podle toho co píšete, tak Vašeho NO bral jako alfu, a po jeho smrti převzal jeho místo. Jednoduše řečeno, šéf je rotwík. Začněte chodit na cvičák, přitvrzení, agrese od Vás vzbudí agresi a u Rotwailera to není žádná sranda. Je to na dlouhé psaní, Doporučuji začít chodit na cvičák a pročítat knihy o výchově psů, nebo internet. Rudolf Desenský, psiskolafalco.cz a pod.

rotvajler

No paradox je vtom,že já jsem už vycvičila 4 NO,v průběhu 25 let,bez problému,co se týče cvičáku u nás tak tam je to oničem,i já jsem tam kdysi začínala,ale dneska se to jenom jako cvičák jmenuje,tam se pejsci necvičí,lidé kteří tam chodí se s pejskem nic nenaučí,já jsem původněě chtěěla aby našeho rotvíka cvičil náš 17 letý syn,v domněění že ho to tam naučí,ze začátku jsem chodila sním abych mu v určitých věěcech poradila,jenomže každý z cvičitelů mněl jiný názor,já jsem odmítala obranu aby pejsek nebyl agresivní,chtěla jsem jenom poslušnost + socializaci s pejsky,jednou šel syn sám a za půl hodiny přišel s pejskem a ten mněěl rostrhlí ucho,dospěělí pes ho tam napadl,tam se totiž košíky nenosí,takže tam kluk odmítal už chodit,tak jsem vtom pokračovala já až do 5 měěsíce kdy nám to zakázal veterynář,adál jsem to už popisovala v předešlím dotazu,poslušnost si dokážu vycvičit sama a jelikož pejsek byl až do stráty našeho ovčáka v naprostý pohodě nebylo za potřebý ho nijak usměrnovat.Nemám skušenosti s agresivnímy psy,protože jsem to nikdy nemněla a jak říkám prvního pejska jsem sice cvičila na cvičáku ale ty ostatní doma a úspěšně,unás v okolí jsou taky rotvajléři kteří nechodí vůbec na cvičák a pejsci jsou hodní.Unás je možná problém i v tom že vedle naší zahrady je dost agresivní pes,nikdy si něějak nenapadali,od smrti ovčáka můžou zbourat plot,takže jsme jim provizorněě plot zakryly aby na sebe nevyděěli a navzájem se nedráždili,s panem desenským jsem už ve spojení ale tam je to spíš otom ukázat že se ho nebojíme a přitvrdit nebo potrestat,praktycky ho přeprat ale už vydím jak se rvu s 50kilovím rotvajlerem,na to opravdu odvahu nemám a sílu snim prudce trhnout až uděělá kotrmelec tak to taky né a to mám 75kg.*nevi*

marenka*

Hledám na netu a povídání o výchově rotwíků je hodně. Také jsem narazila na to, že NO a Rotwík je veliký rozdíl, co se povahy a přístupu týče. Mně se Rotwíci vždycky líbili, jsou nádherní, ale nemůžu tohle plemeno bohužel vlastnit. Otočilo by se to proti mně. Jsem nedůsledná a i jinak na to prostě nemám. Já jsem si hodně jistá tím, že bych řešila ten samý problém co Vy. Naštěstí jsem v rámci sebekritiky zvolila malé plemeno, takže to, že si ze mě dělají občas pěknou srandu, mi nějak nevadí *hi* Ale tím spíš jsem ráda, že Rotwíka nemám. Nesnáším pojem "bojové plemeno", ale u nezvládnutelného psa jeho velikosti mi je jasné, jak tento pojem vznikl. Co budete dělat, když se proti Vám otočí? *sok* Zkuste pohledat, já třeba našla tohle: gingertaffy.com/... a je hromada jiných odkazů ;) I kvůli pejskovi..

hodnocení

0x

Rotíci jsou zvlášť nároční psi na výchovu. *sok* poradte.cz/... *sok*S rotem jsem neměla nikdy nic do činění, jen jsem je pozorovala na cvičáku. Bez cvičáku to asi nepůjde. Je to pak o strach. *hej*

johana23
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]