Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vzal jsem si dospělého psa z útulku a on mi stále očůrává rohy u vchodu do RD, což samozřejmě nechci. Od toho má zahradu. Máchání čůmáku a plácání po prdeli, jako u štěnat, nepomáhá... Nemáte nějaký recept, jak to psa odnaučit, nebo mu toto místo znepříjemnit, aby na ně nečůral?
matně si vzpomínám, že před dávnými lety jeden můj známý tvrdil, že se to psa snažil odnaučit tak, že na to místo dal elektrodu, na kterou připojil jeden vývod ze sekundáru zvonkového transformátoru, tam je max 8 Volt, a druhý konec sekundáru strčil do země. A když pes trefil tu elektrodu, dostal mírnou "pecku", protože moč je slušně vodivá.
Jak to dopadlo nevím, ale je to zajímavé řešení. Zabít ho to zřejmě nemohlo, protože zvonkové trafa jsou odděleny galvanicky primár od sekundáru.
Pro potěšení jeden obrázek, který jsem kdysi nafotil...
doplněno 15.04.10 22:15:jen nevíme, jestli ji ošetřil Rex, Azor nebo Šaryk...
dobrý den,
existují na to odpuzovací spreje,mají je v každém zverimexu a tam vám prodají přesně na to co potřebujete, ale stane se to nepomůže,protože značkování má pejsek v sobě a je to jeho přirozenost,která se těžko odnaučuje,hodně majitelů to řeší tím,že si přesně vypozorují místa,kde pejsek značkuje a daná místa zajistí,aby jim to tolik nevadilo...většinou chrání omítku různými materiály od lina až po instalaci voděodolného obložení a pokud máte pejska z útulku,bude to asi dělat dlouho,protože se potřebuje neustále ujišťovat kde je doma
dá se také místo postříkat silným výluhem z různých bylin a koření..pálivá paprika pepř atd,ale většinou to dopadne tak,že pejsek začne chodit o kousek dál a jen si rozšíří teritorium na značkování
Nevím jak dlouho mate psisko doma. Ale každý pes si značkuje svůj rajon. Pokud mu to poču... jiný pes, tak on to musí opravit svým razítkem. To je psi zákon a ten těžko změníte. Pokud značkuje i místa kde mu konkurence nechodí tak ho to za nějaký čas přejde. Bude vědět, že to jeho rajon, že tam je pánem. Nějaké radikální řešní neexistuje. Jedině dát psa pryč.
doplněno 15.04.10 21:46:Částečně se to dá ovlívnit povely npř.fuj nesmíš(zvýšeným hlasem), pokud jej přistihnete při činu.
Muj pes tohle delal s oblibou na sousedovic tuje. Protoze to bylo i pro me nezadouci, tak jsem ho dala na kratke voditko a smerovala ho na druhou stranu s tim, ze nesmel u toho mista ani ocuchavat, pak ho to nemotivovalo a vycural se sice v blizkosti, ale uplne nekde jinde, kde to je v pohode.
Musite ho mit proste pod kontrolou. Pes vzdycky udela jen to, co mu dovolite, mnoho zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.