Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yorkšír-do kdy připustit nejdýl?

Od: elena* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,chtěla bych se pro zajímavost dozvědět do kolika let se necha připustit Yorkšír aby to pro ní nebylo nějak nebezpečné...Naši mají téměř 9ti letou a mamina o ní tvrdí že už je to babička...ale tahle plemena se dožívají i 17let-tudíž to ještě není babička ne? :D Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Podle převodníku věku co mám já, je Vaší fence 52 let. Babička sice ještě úplně není, ale štěníky bych už od ní taky nechtěla. V devíti letech už může mít slabší srdíčko, cokoliv, a starost o kupu štěňátek taky není pro fenku žádná legrace.

doplněno 14.04.10 21:37:

Průměrná délka života je 14 let

papene*

*nevi*V tomto věku bych to nedoporučovala.Ale vet by vám řekl více a udělal by jí pro jistotu i nějaká vyšetření.Pokavaď by hned nezamítnul.

helenvi*
hodnocení

1x

v tomto věku bych už do toho taky nešla,ale pokud opravdu hodně štěňátka chcete,tak dopuručuji kompletní vyšetření u veterináře a podle výsledků se poradit s ním

elena*
hodnocení

Moc všem děkuji za rady...já teda ani neměla v plánu ji nechát připustit v tomhle věku,ale vy jste mi tak nějak nedoodpověděli naotázku...kdy nejdýl by se mohl yorkšírek připustit?

papene*

;) Na to nikdo rozumný neodpoví.Záleží na zdravotním stavu fenku.:)

katerina77*

Taky by zalezelo na tom, jestli by to byl pro fenku prvni vrh nebo ne. Prvni vrh je velke riziko uz u petiletych fen. Jinak chovne feny mivaji vekovy limit do 8 let, starsi uz stenata mit nesmi.

jmodels*

ahoj, papírový fenečky Jorkšírků smí a je jim dovoleno od FCI a CMKU připuštění od 2 do max. 6 let. ideální je 3 rok nejpozději na první štěňátka. jak často? po 2 až 3 letech dle uznání veterináře. kdy? 13 den od prvního dne hárání. Tvá fenečka už by to pravděpodobně zdravotně neustála...tak se zatím měj, doufám, že jsem ti pomohla :) když budeš něco chtít, ještě vědět napiš mi na mail

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]