Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připravit kocourka na vykastrování

Od: lili65* odpovědí: 34 změna:

Ahojky chtěla bych se zeptat jak mám připravit kocourka na vykastrování? vaše lili65

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

taran*
hodnocení

2x

Kastrování domácích zvířat ,jako koček a psů považuji za zhovadilost a krok zpět ,*zed*mezi primitivní národy.Je to proti přírodě.*cert*

marenka*

Já bych to tak jednostraně neviděla. Sousedi než nechali vykastrovat kocoura, tak to byl děs, značkoval po chodbě a přála bych Vám cítit ten puch. Já mám třeba psa, monorchida a vykastrovat ho nenechám, dokud mu zbloudilé varlátko nedělá problémy. Ale jakmile by začali problémy- hubnutí, vylisání,rakovinné bujení tak budeme muset jít *plac*

taran*

marenka to jsou hloupé výmluvy. Když si pořídím zvíře , musím počítat s jeho specifickým chováním a projevy.Měli jsme kočky a psy a nikdy jsme je nekastrovali.Je to týrání zvířat.Změní se jejich chování . Jsou lenivější a mají větší nemocnost.*cert*

pb®

Jezis takhle mluvi jen chlapi, co maji centrum mysleni v kalhotach, pripadne vesnicti vidlaci, pro ktere je topeni kotat proste priroda a vyraz veterinarni pece povazuji za sprosty. A nebo kombinace obojiho.

taran*

pb váš příspěvek zavání tupostí feministky. Zřejmě se považujete za špičku.Nejsem z vesnice a veterinární péče je mě známa.

stracena*

Nmyslím si, jestli vykastrování souvisí s větším výskytem nemocí. Máme dva kocoury, vykastrovaní byli, když jim byl rok. Dneska je jim 15 a v podstatě nemocní nebyli. Jsou to kocouři bytoví a nepřála bych nikomu, mít v bytě nevykastrované kocoury, ani jednoho. Je to síla. A.

marenka*

A když se Vám kočka okotí dvakrát do roka, tak likvidace koťat není týrání? Nebo když mýmu psíkovi začne se varle v tříslech měnit na nádor, to ho mám nechat trpět a umřít? To snad ne. Já je kastrované nemám, ale když se stane to co píšu, tak mu tím zachráním život.

repak*

V Kanadě pokud Váš pes není chovný a bydlíte ve městě musíte jej dát vykastrovat. Považujete Kanadu za primitivní zem? Proti přírodě bylo šlechtění psích ras a proti přírodě je i chov zvířat doma, kde mají proti svým "divokým" kolegům nesrovnatelně větší šance na přežití.

taran*

repak Mě nezajímá , co si vymysleli v Kanadě za hloupý zákon, který popisujete.Zřejmě tam mají takové poslance, jako my v tomto Absurdistánu.Primitivní není stát jako takový , ale jejich někter é zákony.

arimas*
22.04.10 11:50

*placni*

marenka*

Arimas, můžu se zeptat? Vy máte zvířata?

arimas*

jako mala jsem mela pejska a nejaka ta morcata :D .. nyni bych si take nejradeji poridila pejska ale nemam to srdce kdyz pracuji i ja i pritel cely den... kocky jsem nikdy nemela a ani ve snu bych si ji neporidila ... nesedi mi jejich povaha *hi*

doplněno 22.04.10 12:05:

ztotoznuji se zcela s nazory pana Dostala .. psiskolafalco.cz/... ten pan mi mluvi z duse!

marenka*

Pana Dostála znám taky, hodněkrát mi poradil ;) Máte hezký přístup k věci, na psa je opravdu potřeba mít alespoň odpoledne čas *pusa*

arimas*

pan Dostal vi o cem mluvi protoze on ty zvirata opravdu miluje a rozumi jim.. me taky poradil ptala jsem se ho na spoustu veci a vzdy odpovedel! je opravdu videt ze mu vsech zalezi a chce aby se zviratka proste mela fajn kdyz uz jsme si je natahali do bytu :D

marenka*

Arimas, moji psi by venku nepřežili ani den :D To už je tak přešlechtěné plemeno, že má s vlkem společného snad jenom to, že má srst.

arimas*

no prave PRESLECHTENE... kdyz uz jsme si to tak zaridili tak holt by se meli mit aspon dobre:) co ma te za psy? ja silim ze samojeda a jako mala jsem mela kolii ( byla tak genialni ze s ni clovek mohl klidne hrat i sachy hahahahahha)

marenka*

Já mám mopsíky. A mají se jako prasata v žitě :D To řeknu s čistým svědomím. Je to ale plemeno, které doporučím málokdy, jakmile teploty klesnou pod 5 st., nebo nad 22 st, mají problém s dýcháním, kvůli velkým očím nesnáší prach,vítr, nemají nos a tak hrozí úrazy oka když očmuchávají, protože nemají nos (mají, ale zakrnělý) tak mívají problémy s prodlouženým patrem,(chrčí,chrápou), díky tomu často zúženou průdušnici a na to navazují problémy se srdcem.Kvůli stavbě těla problémy s klouby atd. atd. Brachycefalické plemeno. Ale jsou to molosoidi, takže naprosto úžasná povaha. Já je miluju, ale ke PSU jako takovému mají docela daleko. *hi*

Jak připravit kocourka na vykastrování
arimas*

jo to sou ti chrochtajici *smich* roztomile! jeden takovej umi hezky olizovat monitor :D ( taky to tu bylo k shlednuti pokud se nemylim)

marenka*

V tom vidím řešení příšerné situace u nás ;) Mám mopsíka a chtěli jsme pro něj ještě kamaráda... dnešní množitelé, kteří na psech bez papírů a řádných kontrol chovu produkují pro peníze hromadu mrzáků.. Dědičné choroby, kožní nemoci, nemoci kloubů,srdce a všeho na co si vzpomenete. Při hledání štěněte jsem narazila na takové reference o štěňatech od mnoha lidí, co koupili a naletěli, že jsem si nakonec vzala ročního pejska, kterého jeho majitel už nechtěl. Tohle zavést i tady, tak by tohle vymizelo, plus narvané útulky.

arimas*

no vidite to a ja bych na prvnim miste nechala kastrovat pedofily a uchylaky *frajer* zvirata bych nehyzdila nemuzou za to ze nekomu smrdej JAK TU NEKDO PSAL.. nema si je brat do bytu kdyz mu to vadi :-P a vubec co si clovek dovoli vuci prirode je DO NEBE VOLAJICI.. vsechno si podrizuje.. ale do nekonecna to taky nepujde*smich*

doplněno 22.04.10 10:52:

Odpoved pro REPAK

marenka*

zvirata bych nehyzdila nemuzou za to ze nekomu smrdej JAK TU NEKDO PSAL..

Proč NĚKDO.. to jsem psala JÁ. Arimas, označkoval Vám kocour, cizí, někdy boty? Nevyperete je, nevyčistíte, můžete je vyhodit. Máme společný barák se dvěma rodinami. Jedna z nich pěstuje kočky na společné chodbě s tím, že si je pustí domů akorát se nažrat. Množí se kolem potulné kočky, které likvidují hnízda ptáků, kálí a značkují po chodbě. A to mi teda smrdí. Nevykastrovaný pes anální žlázy takhle už nevypouští, je tak zdomácnělý, že už to prostě neumí. To dělali snad naposled vlci. Kočka domácí to dělá, značkuje si území. Zápach toho sekretu je x krát silnější než moč. Jestli že někdo na vesnici chová kočky, asi mu je jedno, že dvakrát do roka mají koťata, ty třeba i odchovají a následně chytají myši v baráku a na poli. Zdomácnělé kočky ve městech myši většinou nechytají, a pokud se pomnoží, potulují se kolem kontejnerů, kde hledají potravu a roznášejí svrab a nemoci. Když už člověk z přírody vytáhl divoké zvíře do města, musí ho životu ve městě přizpůsobit.

madla*

Co člověk, to jiný názor. Mám dvouletého kocourka Mourka. Je tak napůl - doma i venku. Když asi v roce začal značkovat, dělal to, i když ne tak často, i doma. Zajímavé je, že vždy si vybral věci mého syna, nikoho jiného, tu boty, tu batoh, asi v něm cítil soka *nevi*. Věci vždy skončily v popelnici a pokud jsem ho chtěla pouštět domů, museli jsme to řešit. Máme rozumného veterináře, který mi vysvětlil, že kastrace u kočky není nic hrozného, naopak ji doporučuje, protože kastrované kočky se dožívají více roků (netoulají se, tudíž nehrozí tolik, že se ztratí, něco je přejede apod.), nehrozí jim, že se pohlavně nakazí od toulavých koček a taky "neprodukují" nechtěná koťata, jejichž osudy bývají někdy víc než kruté. Moura je vykastrovaný asi rok, proběhlo to bez problémů, je teď přítulnější, drží se víc doma, není pravda ani to, že by víc přibíral na váze. A hlavně, neznačkuje :) . Bydlíme na kraji Prahy, většina našich sousedů má kočky kastrované, hlavně z důvodu, aby nemuseli řešit problém co s koťaty.

marenka*

Madlo, kdybych mohla dát 10 bodů, tak je máte. *hej**palec*

arimas*

no ja kdyz si ctu odpovedi a pak jdu reagovat tak uz si nepamatuji kdo se o cem zminoval.. nemela jsem v umyslu dotknout se vas tim ze vas nazvu NEKYM .. proste se taky u kazdeho prispevku nedivam na pisatele akorat si pamatuju ze jsem to ci ono uz napsane nekde videla..

marenka*

O to tu nejde, nejsem člověk který slovíčkaří. Zvýraznila jsem JÁ, protože za tím co jsem napsala si stojím.

stracena*
hodnocení

0x

V podstatě pokud vím, by neměl den před kastrací nic jíst a večer pít, protože by pak mohl po uspání zvracet. Až s ním přijdete domů, tak ho dejte na nějakou podložku na zem, až se bude probouzet, aby od někud nespadl. A pozor, nebojte se, bude se motat, připravte mu něco k pití. Myslím ale, že toto by vám měl říct veterinář. A.

madla*
hodnocení

0x

vlastně nijak, jen asi tak půl dne před kastrací nedat jíst. Ten náš se ráno trochu najedl , na kastraci šel kolem poledne, vet říkal že to je v pohodě. Když byl probraný z narkózy už doma, tak se trochu pozvracel. Počítejte s tím, že po narkóze bude ještě dlouho omámený a je lepší nechat ho vyspat raději v přepravce, aby nikam nemohl lézt nebo nespadl. Po narkóze taky bude mít velkou žízeň, nechte mu v blízkosti misku s vodou.Ten náš zblajznul s chutí bílý jogurt.

papene*

A to ti veterinář neřekl co máš udělat?To je hodně zvláštní.

Chirurgická kastrace
Příprava pacienta: Kastrace zákrok vyžadující úplnou narkózu. Standardně se používá injekční anestézie, intramuskulární (do svalu) méně často intravenózní (do žíly) nebo inhalační. Všechny typy narkózy jsou zdravými zvířaty dobře snášeny. Druh narkózy volíme dle požadavků majitele a možností spolupráce se zvířetem.
12 až 24 hodin před operací je nezbytná hladovka. 1 až 2 hodiny se nedoporučuje pít. Možnost nežádoucích komplikací plynoucích ze zákroku a narkózy je malá, ale vždy veterinář určí, zda nejsou u konkrétního zvířete nějaké zvláštnosti, které by riziko zákroku výrazně zvyšovaly. Přestože se nejedná o složitý zákrok, zvíře po zákroku vyžaduje klidový režim -rekonvalescenci v řádu několika dní.
Vlastních operačních technik je více: s podvazem provazců, uzlením provazců s šitím kastrační rány nebo bez šití s ponecháním šourku nebo s jeho odstraněním

více zde : petklinika.cz/...

hodnocení

0x

Radila jste se s vetem? Kocouřise kastrují až po dokončení vývoje močového ústrojí. U každého to je jinak. To určí vet.*hi*Nenapsala jste, jestli jste se rozhodla jen tak nebo po poradě s vetem. Jak je kočičák starý? ;)

stracena*

My jsme s našima kocourama byli, když jim byl rok, pokud vím, tak by se ani dřív kastrovat neměli. U koček je to jinak. A.

repak*

Má stejnou věc, podle veterináře nejdříve v cca 8 měsících věku a asi kvůli narkóze 2 kg váhy.

kejki

Taky jsem to četl, ale útulkářky na kočkách on-line píšou, že dřívější nemá vliv (z osobních zkušeností).

lili65*
hodnocení

Je mu asi tak osm měsíců

kejki

Jděte do toho, než se začne toulat. Pokud je to bytový, tak můžete ještě chvilku počkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]