Nejste přihlášen/a.
Máme čtyřletou fenku labradora a chtěli bychom si pořídit ještě jednoho psa. Rozhodujeme se mezi jack russell terierem ( nebo parson russell terierem), českým strakatým psem, rhodéským ridgebackem a maďarským ohařem krátkosrstým (no, málo jich není ). Moc ale nevím, jací jsou povahově, na internetu jsem toho moc nezjistila. Tak bych se chtěla zeptat, jestli s některým nemáte zkušenosti, nebo neznáte nějakou vhodnou rasu. Chtěli bychom psíka, který by byl snášenlivý k ostatním psům, hravý, energický, vhodný na agility,posušný (učenlivý) a aby moc netáhl na vodítku.
No tak co já vím, tak Jack Russell, Parson Russell jsou hodně aktivní pejskové, možná výchova bude složitější- co se týče poslušnosti. Maďarský ohař je lovecké plemeno, takže s tím agility a netaháním na vodítku bych si taky nebyla tak jistá. Rhodéský ridgebak by se mi k Vaší labradorce povahově hodil, je klidný, poslušný, ale zas na agility je moc velký pohodář. Takže já bych zvolila Českého strakáče. Vhodný na agility, hravý, energický i učenlivý
russel teriéři jsou poměrně svéhlaví, ale živí a přátelští. Ohař - jak psáno výše - je lovecký - nevidím to jako moc vhodné na agility, asi bude mít problém s poslušností "na volno"
český strakatý - líbí se mi, povahově určitě fajn, jenom nevím, jak se shání - asi jich nebude zase tak moc.
co třeba chodský pes? mohu doporučit...
Teď v sobotu jsem byla na výstavě pejsků. Paráda až na půdu. Pejsci byli napucovaní, ve výstavní kondici, krasavci. Na dvě rasy jsem koukala úplně učarovaně. Na cairn teriera (prý se to čte kérn terier). Byli v několika barevných variacích, ale úžasní. Takoví čertíci. Musím se usmívat, když si na ně vzpomenu.
A pak ještě se mi nesmírně líbili čínští chocholatí psi. Ne nahatí, ale ti s vlasy. Úžasně elegantní psi s nádhernou postavičkou a milým obličejíkem. Paní tam říkala, že chodí na agility velice rádi. A že pejsek nelíná.
Ale kdybych si měla vybrat, tak bych si zase koupila ostříhanou Dorotku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.