Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodný poslušný pes - jaký?

Od: dhepoll odpovědí: 4 změna:

Máme čtyřletou fenku labradora a chtěli bychom si pořídit ještě jednoho psa. Rozhodujeme se mezi jack russell terierem ( nebo parson russell terierem), českým strakatým psem, rhodéským ridgebackem a maďarským ohařem krátkosrstým (no, málo jich není ). Moc ale nevím, jací jsou povahově, na internetu jsem toho moc nezjistila. Tak bych se chtěla zeptat, jestli s některým nemáte zkušenosti, nebo neznáte nějakou vhodnou rasu. Chtěli bychom psíka, který by byl snášenlivý k ostatním psům, hravý, energický, vhodný na agility,posušný (učenlivý) a aby moc netáhl na vodítku.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dhepoll
hodnocení

Ten odkaz je omyl, vložil se tam omylem.;)

marenka*
hodnocení

0x

No tak co já vím, tak Jack Russell, Parson Russell jsou hodně aktivní pejskové, možná výchova bude složitější- co se týče poslušnosti. Maďarský ohař je lovecké plemeno, takže s tím agility a netaháním na vodítku bych si taky nebyla tak jistá. Rhodéský ridgebak by se mi k Vaší labradorce povahově hodil, je klidný, poslušný, ale zas na agility je moc velký pohodář. Takže já bych zvolila Českého strakáče. Vhodný na agility, hravý, energický i učenlivý ;)

doplněno 13.04.10 12:34:

http://psi.dakam.cz/

myse*
hodnocení

0x

russel teriéři jsou poměrně svéhlaví, ale živí a přátelští. Ohař - jak psáno výše - je lovecký - nevidím to jako moc vhodné na agility, asi bude mít problém s poslušností "na volno"

český strakatý - líbí se mi, povahově určitě fajn, jenom nevím, jak se shání - asi jich nebude zase tak moc.

co třeba chodský pes? mohu doporučit...

hodnocení

0x

Teď v sobotu jsem byla na výstavě pejsků. Paráda až na půdu. Pejsci byli napucovaní, ve výstavní kondici, krasavci. *hej*Na dvě rasy jsem koukala úplně učarovaně. Na cairn teriera (prý se to čte kérn terier). Byli v několika barevných variacích, ale úžasní. Takoví čertíci. Musím se usmívat, když si na ně vzpomenu. ;) A pak ještě se mi nesmírně líbili čínští chocholatí psi. Ne nahatí, ale ti s vlasy. Úžasně elegantní psi s nádhernou postavičkou a milým obličejíkem. Paní tam říkala, že chodí na agility velice rádi. A že pejsek nelíná. *hi* Ale kdybych si měla vybrat, tak bych si zase koupila ostříhanou Dorotku.*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]