Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korela samec nesedí na vajíčkách

Od: sameckorela odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chci poradit. Mám chov korel samička cca 4 roky a samec loňský. Při páření jsem viděl, jak semec není přímo oběma nohama na samičce, ale jednou nohou stál na bidle.Po nějaké době samička nakladla 3 vajíčka , byla na vajíčkách přes noc, ale sameček přes den nesedí.Dnes jsem se díval a zjistil jsem, že jedno vejce je trochu promáčklé, tudíž i prasklé. Myslím ,že dnes do rána bude vejce další. Mám ale velké obavy, že sameček nezasedne, a vajíčka nebudou dostatečně zahřátá. Můžete někdo poradit, jestli se tomu dá nějak předejít, aby se sameček naučil chodit zahřívat vajíčka , nebo to přijde samo.Jsou v kleci ještě s andulkama a ty již mají (jeden pár) mladé. Krmím proso, slunečnice, nahý oves, lesknice, kardi ,semenec a přidal jsem trochu pivovarnických sušených kvasnic .Asi týden přidávám mladé lístky pampelišky. Mám pocit, že je samec dost mladý a nezkušený.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Těžká otázka a těžká odpověď. My jsme měli podobný případ - i když trošku z "druhé strany". Měli jsme korelu - samici, začala snášet vejce, tak jsme jí pořídili samce. Ten byl bohužel až příliš náruživý a korelku "zlikvidoval", totéž se opakovalo ještě jednou. Až se třetí "nevěstou" si padli do oka a vyvedli několik mladých. Tak mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že korelákovi se vaše nevěsta "nelíbí"... zkusit vyměnit ;)

chlamak*
hodnocení

0x

Dal jste mladého puberťáka ke staré tlusté "brusli" a asi se musel podepírat aby nespadl.. A možná chudák ještě nechce děti. ( V dnešní době se mu nedivím... ) *smich*

Vážně - nebude problém, že jsou ve společné v kleci s andukama? Oddělte je

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]