Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můj pejsek bude mít své 1. narozeniny a tak mu chci upéct dort, ale na internetu nemůžu najít žádný recept. Nevíte prosím o nějakém? Děkuji vám za rady. Kokolili
Uvařte v asi litru vody kuřecí skelet a vše i s kostmi rozmixujte, vsypte hrst až dvě ovesných vloček, nechte přejít varem a hmotu pak nalejte do formy. Vychladlý korpus vyklopte a celý potřete měkkým tvarohem. Dozdobte čímkoliv, co má pes rád. V našem případě to byla sušená játra, zelenina a hroznové víno...
Každý pes má své psí přátele a tak byl tento dort rozdělen na osm dílů a zatímco je psi baštili, jejich majitelé si se stejnou chutí cinkali na jejich zdraví štamprlaty... Všichni jsme byli spokojení!
O jakou rasu pejska jde (jak je velký) a na jaké žrádlo je zvyklý? Ptám se proto, protože to považuji za velice důležité Ono já totiž mám psi zvyklé na granule, občas dostanou kousíček masa.. Já kdybych jim upekla dort tak jim tím neudělám moc dobře.
Kamarádka má vlčáka a ten by si dortík dal.. např. svařit koleno,vepřové nožky a třeba plec,játra,srdce do hodně hustého vývaru, do něj bych poté přidala zeleninku ,abych po vystydnutí získala rosol (jednoduše tlačenka bez koření). To bych nechala ztuhnout v dortové formě, místo svíček napíchla kost (dobrou, morkovou-syrovou) a ozdobila sýrem místo šlehačky
marenka, přesně tak, takový sulcík, je prostě žradélko. Je v něm vše, co psíci rádi (mimochodem, když se ještě vylepší a okoření, je i pro páníčky dobrý ) .Když není čas, koupím jim štangli drůbeží tlačenky. Je tam hodně masíčka
. Na Štědrý den mají naši miláčci řízky, kilo do nich spadne jak " Němci do krytu"
. Hezký den , karina
a už jsem se naučila dávat bodíky, takže máte jeden ode mně
Jé myslíte,že je to dobrý nápad? A co až ho sní ,nemyslela jste na to, bude pak ležet někde a hekat,jak je mu těžko. Pejskové by neměly jíst žádné dorty ani psí. Kupte mu raději pěknou hračku.Uvidíte tu radost.
Mám čínského naháče a dortík měl také.Uvařila jsem kuřecí maso,srdíčka -rýži,kousek taveného sýra,vajíčko na tvrdo,zeleninu - tu moc nemusí...vše nakrájela na kousky a zalila ve formě aspikem. Dala vychladit,pak už jen svíčku a oslavičk a oslavička mohla začít. Taky jsem dortík ochutnala :D.
Hezký den a hezkou oslavu.
To teda koukám. Tolik emocí! Že jsou zase nějaké skvrny na slunci a ještě něco ve vzduchu. Takové podráždění. To snad nemůže být ani pravda!
Každý to děláme jinak, každý má jiného psa a jiné zkušenosti. Nikdo po nikom nic nechce, nic nikomu nedluží!
Já třeba pro Dototku mám 2 nepromokavé šustky, 1 tepláčky a tři svetry. Když jsem měla knírače, tak jsem se oblečkům řehtala. Teď mám jorkšíka a když příjdeme z venku a je mokro, má bříško zaprskané, plné kamínků. Než ji podvozek vysprchuju, vysuším a rozčešu, tak jsem na mrtvici. Když má šustku s nohavičkami, podvozek sprchnu a pak teprve vysvléknu. Utřu packy a hotovo. A když jí ostříhám, třeba teď, tak bez svetru by omrzla a s ledvinami by odešla velice brzy. Protože já mám raději chladno.
Ke každé rase patří něco jiného. K někomu okovaný obojek, k někomu stahovák, k někomu obleček. :D A pamlsky Dorotka vůbec nechce. Představte si! Keksíky vůbec a piškot si vezme jako hračku, aby mi udělala radost. A k misce se taky i třikrát vrací, když je tam něco nového, nezvyklého. Každý je jiný.
Něco pro dobrou náladu Ať se vyčistí vzdoušek - doufám že admin promine
Dejte si mne do seznamu .. Ta radost o vánocích, když si ty naše dvě chrochtadla rvala z papíru plyšáky..
. To jak čekají, až přijdu z obchodu a jen mě přivítají tak jdou za mnou sledujíc igelitku až do kuchyně, a čekají co vytáhnu za dobrotu..
Ale máte pravdu v tom, že např. psi by se polidšťovat neměli, protože by je to mohlo urazit Takových lží, podrazů,úskoků a sviň...n, jakých je schopen člověk, pes schopen není
marenko souhlas.
2-3 vepřové nožičky
kuřecina (stehna, křídla) nebo jiné oblíbené masíčko
4 plátky šunky
1 mrkev (jiná jedlá zelenina), 1 taveňák, hrst granulí, párek
tyčinky pro psa na místo svíček
Doba přípravy: 3 hod., dva dny...
Vepřové nožičky vařit v minimálním množství vody, nejlépe v papiňáku alespoň 1,5 hod - prostě hodně do měkka. Zatímco obíráte nožičky od kostí, ve vývaru vařte kuřecinu a mrkev.
Pak pečlivě vyberte maso a vývar svařte na potřebné množství, pokud jste dali moc vody. Pak vývar zchlaďte, stačí do druhého dne v ledničce. Nahoře se vysráží tuk - ten odeberte (vyhoďte). Získáte hezky tuhý rosol.
Do vhodné formy podle velikosti psa (dortová, menší kastrůlek atd.) naskládejte obsah dortu: nakrájené maso vč, toho, co jste obrali z nožiček, zeleninu, granule,kolečka párku a to vše zalijte mírně ohřátým rosolem. A znovu zchladit.
Po ztuhnutí rosolu to snadno vyklopíte - pokud by nepomohlo obkroužení dortu kulatým nožem, stačí maličko - ale jen malilinko - nahřát dno kastrůlku pod horkou vodou a dort vypadne jedna-dvě.
Pak zdobíme: šunku, taveňák, strouhaný sýr...
Zapíchneme tyčinky jako svíčky.
Osobně jsem koupila fence sušené dřžky a sušený penis.Oboje miluje, krásně to smrdí, ale chutná.
:DMusela s tím jít ven, neboť ta vůně je dost pronikavá.:DOna byla spokojená a já taky při pohledu na ní jak se v tom smradu vyžívá.
doplněno 06.04.10 13:02:ještě tady: new.psi-kocky.cz/...
doplněno 06.04.10 22:02:karina já mám 3malé pudličky (v posteli zaberou dost místa), pro ně by to moc nebylo.Ale že se prodávají i uz.skelety jsem nevěděla.
Určitě by, ale nepohrdly.
papene, jestli jim chcete dopřát něco voňavého, kupte uzené kuřecí skelety. Nevařte, rovnou tak jak je koupíte je předložte vašim čtyřnohým strávníkům. Nevím jak jsou ti vaši velcí, já je "servíruji" v kuse.karina
vesnach, to jste na tom dobře. Já totiž nesnáším lidi, co lidskou tvář ztratili a chovají se jako zvířata. Do svého seznamu si mě též přidejte. Zdravím, karina
já zase nsnášim tebe... a teď sem fakt nasraná a mít tě po ruce tk ti jedna přilítne ani si nevši´mneš a ten slovník na tebe.. rakže pro mě je zvířecí tvář lepším člověkem než ten co se nazývá homo sapiens sapiens jasný... a samozřejmě sem ráda dyž se pes krmí granulkama a tím vším ale to že mu dáš jendou ěnco nesmaženého nekořeněnéh mu vůbec neuškodíš jasný.. můžeš to mít klidně každy den když to bude vařený pro něj a bez sladkostí a tk čímmyslíš že se daj krmit psi rejže a maso a zelenina normální a pro ně kvalitní starva mimo jíné.. tk si ty svoje kecy nech pro někoho jinýho jasný a nejdřív si o těch psech něco přečti ať tě nemusí poučovat 13 letá holka ...
já zase nesnášim tebe... a teď sem fakt nasraná a mít tě po ruce tk ti jedna přilítne ani si nevši´mneš a ten slovník na tebe.. rakže pro mě je zvířecí tvář lepším člověkem než ten co se nazývá homo sapiens sapiens jasný... a samozřejmě sem ráda dyž se pes krmí granulkama a tím vším ale to že mu dáš jendou ěnco nesmaženého nekořeněnéh mu vůbec neuškodíš jasný.. můžeš to mít klidně každy den když to bude vařený pro něj a bez sladkostí a tk čímmyslíš že se daj krmit psi rejže a maso a zelenina normální a pro ně kvalitní starva mimo jíné.. tk si ty svoje kecy nech pro někoho jinýho jasný a nejdřív si o těch psech něco přečti ať tě nemusí poučovat 13 letá holka ...
doplněno 12.04.10 22:37:sory že je to tu dvakrát... to je ejn reakce na vesnach..
S psama jsem vyrustala a i ted mame 7 leteho psa. Mam ho rada nadevsechno, je to bajecny kamarad, verny a oddany, ale nekupuju mu oblecky, leskle obojky s diamantama a nekupuju mu nejdrazsi granule, protoze by po nich mohl dostat alergii, jako pes jedne zname, nedavam mu na talir na ozdobu petrzilku, pro jeho oko a podobne.
Tehle nesmyslu se varuju, stejne jako psu davat narozeninovy dort a balit mu darecky na Vanoce, jsou to lidske prezitky a pokud chci svemu psu udelat velkou radost, necekam s tim na prilezitostne dny, je to uz jasny?
A proč tak zhurta? Já mám psi dva, jsou to moje dětičky, ale jsou to pořád psi. Oblečky taky nemáme, obojky s diamanty taky ne, drahé granule kupuju. Starší pes kromě očkování nemá žádné zdravotní problémy, nevypadne z něj ani chlup a veterináře vidí akorát na očkování. Petrželku jim klidně utrhnu a dám sníst, protože je narvaná vitamínem C a hromadou jiných vitamínů, včetně tolik důležité kyseliny listové. Dárek na vánoce jim dám vždycky a pěkně zabalím, protože je sranda je pozorovat, jak rvou papír na cucky aby se dostali na hračku či pamlsek. Nehledě na to, že to pod stromkem i hezky vypadá, a od psů je potom klid, když si rozbalují dárky ostatní. Proč mu nedat dort? To si člověk dělá i pro sebe, udělá si radost s jeho přípravou i s tím, že je co slavit, uděláte si hezký den
A kdyby nedejbože jeden z mých psů nemohl ve stáří na nohy, tak by vás asi trefil šlak, kdybyste nás potkala s kočárkem
, to samé jestli některý bude haprovat s ledvinama, tak na zimu ten obleček dostane.
No a já čistím Pegi zuby a můžu říci, že si to oblíbila.Sama jsem si to nevymyslela, poradil mně to vet. Místo petrželky mají raději papriku.A to jen zelenou a né kapii.A kdyby se jim něco přihodilo, tak udělám vše proto aby jich pomohla a na ostatní lidi se klidně vykašlu.Ať si říkaj co chtěj.
vesnach, to co jste tady vyjmenovala, je z části pravda. Nic se nesmí přehánět a vy máte asi na mysli pomatence z TV Spektrum z USA a Japonska.Nikdo tady asi z nás nemá doma prádelník oblečků jen pro pejska, ozdobné cetky a neservíruje mu na stříbro. (Není aní účelné měnit potravu na kterou je pes zvyklý, protože nemá tolik chuťových buněk jako člověk a navíc zásadní, rychlá a častá změna granulí mu může poškodit zažívání. Pokud z nějakého důvodu chcete změnit granule, je potřeba je přidávat postupně do stávajích a tyto postupně pak ubírat).
Jenže: až bude mít váš pes zdravotní problémy, jakéhokoliv druhu, které vyžadují kromě léčby léky i teplo, kabátek na ven mu koupíte. Doporučí vám to i veterinář. A jestli je zvyklý na vařenou domácí stravu, proč mu ji nedat formou dortu, vždyť to samé mu dáváte jen do misky . Je to tom, že pes je člen rodiny, on i vycítí, že se něco děje, a společně s páníčkem si užije jiných a pro něj určitě příjemných chvilek. Máme i "cestovatele". Poznají když jsem se někam chystáme, ne pokaždé můžou jet se také. I když si chystám věci s sebou opatrně, v klidu a pomalu aby nic nepoznali ( a to jsou v jiné místnosti v domě!), poznají to . Člověk kolem sebe šíří vibrace na které jsou psi velmi citliví. Poznají Štědrý večer, poznají, že je celý denní režim rodiny jiný, že večer každý něco má, samozřejmě nechápou význam toho dne. Ale mají radost, že i oni něco mají pro sebe. Neví, kdy se narodili, to víme my, a my mu dopřejeme dobré papání, my si zavzpomínáme i a uděláme si třeba výlet (který milují) a na který bychom třeba ani ten den jinak nešli. Pes má radost a my také.A i když máme psi o kterých nevíme přesně kdy se narodili, narozeniny jsme jim určili a hotovo. A máme společně několk pěkných, vyjímečných dnů v roce. Protože jsme i se psy rodina. Je to vám už jasný? karina
Karino, muj prispevek byl urceny jedne slecne, ktera se do me obula v soukrome poste a protoze ji asi NECO nebylo jasny, tak jsem ji jen svuj nazor zopakovala.
A nehodlam svuj nazor menit. Ano co lidi a ani co psu se jedna. Pokud je psisko nemocny, vozte si ho v kocarku v tom nic spatnyho nevidim.
doplněno 13.04.10 11:16:Prosim, zeptejte se ho.
vesnach, OK. Z vašeho příspevku nebylo patrno, komu byl určen, čili potažmo všem. Nenapadlo mě, že tady na diskuzi odpovídáte neadresně na nějaký svůj soukromý e-mail. Takže svůj příspěk jsem cíleně určila vám, už i s ohledem na váš příspěvek z 6.4 . Nechtěla jsem po vás, abyste měnila svůj názor, máte na něj samozřejmě právo ,jen jsem se vám snažila vysvětlit můj postoj a můj názor.
Vašeho hezkého,miloučkého psíka se zeptat nemůžu .Tolik polidštění ,od nás milovníků pejsků, se jim bohužel nikdy nedostane. .. Ale jestli jste dobrý pozorovatel psí tváře (pardon mordy ), možná jste si všimla, že někdy ...jen,jen promluvit
. A ten váš na to, podle mě , vypadá
Karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.