Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour nám vypadnul z 2.patra - co teď?

Od: lamicka* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den všem,

mám dotaz.. včera večer nám vyskočil kocour z druhého patra v paneláku, dopadnul na trávu. Průvan otevřel okno a už to bylo. Hned jsme seběhli dolů a ležel, přitisknutý na zdi, nehnul se. Tak jsme ho donesli domů, pak se napil, usnul. Prohmatali jsme mu nožičky, páteř, nekulhá, nemňouká. Jen spinkal a byl apatický. Volala jsem na veterinu, jestli by se na něj nepodívali, ale veterinářka mi řekla, že ho nemáme nikam tahat, že potřebuje klid a teplo domova. Kocourek usnul, ráno se najedl, teď je doma sám, museli jsme do práce. Co máme dělat, sledujeme ho a snad bude ok? Už se Vám to někomu stalo? Jedná se ještě o 6 kg britského kocourka, nutno dodat.

Když už to přežil, nemůže se mu teď nic stát?

Prosím o nějakou odpověď, zkušenost, útěchu, děkuji moc...

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Není to jenom útěcha, ale i naděje, že kocourek přežije. Něco podobného se stalo mladým v rodinné domě, kdy jejich kočička spadla z podobné výšky, také na zahradu do trávy. Jeli s ní na veterinu, také neměla nic poškozeného a vylízala se bez nějakých následků. Jejich předchozí kočičku zase porazilo auto, dovlekla se domů, zalezla za lednici, kde zůstala asi dva dny. Naši ji už obrečeli, nechali ji v klidu a skutečně si odpočinula a dobře to také dopadlo. Určitě to byl pro něho šok, ale věřím, že i on se z toho dostane. Můj kocour zase přežil spoustu drsných rvaček s narušiteli jeho teritoria, občas kulhal, jednou měl ránu, že jsem snad viděla kost, ale všechno se mu zahojilo. Skutečně vždy se někam uložil, vylízal si rány. A jak jsem si večer lehla, tak vyhledával mojí blízkost a to jsem ho nechala i v posteli, i když jinak tam nesměl. *mala* Držím palce, ať to také u vás dobře dopadne.

lamicka*
hodnocení

Děkuji moc za odpověďi. Kdyby to byl klasická, domácí, tak to jo, ale tenhle je takový mazel, velký, línáček, rád teplo a teď tohle, tak mám strach, aby to bylo ok, není trénovaný a venku to nezná... Tak snad to bude v pořádku, snad nemá nějaké vnitřní zranění? To by se ale snad už projevilo?

Tak uvidíme, ale mám strach, abych i já něco zbytečně nezanedbala...

lidka*

Jestli je zvyklý jenom na pohodlíčko domova a nebo je to raubíř, jako ten můj - tak divoké předky a dispozice mají v sobě. A i ten můj se umí pěkně lísat - především když chce něco dobrého. *tuc* To si pro pohlazení dokonce i povyskočí. A když nemá náladu a třeba na něm chci, aby mi uvolnil židli, tak na mne i zasyčí jak zmije - co si to jako dovoluji. No, je to prostě kočičí chlap. :D Až bude v pohodě, tak nám ještě napište. *placni*

lamicka*
hodnocení

On je právě strašně hodnej, takovej dobrák, je ale svůj, je to prostě pan kocour. Hladí mě často pacičkou, po vlasech i tváři, jakoby to byl člověk. A když ráno dlouho nevstávám, tak mě kousne, abych už vstala. No je to opravdu výjimečné zvířátko!

Budu informovat, určitě, něco se mu stát, tak se zblázním..

hodnocení

3x

Naši kocouři padali často i 10 - 15 metrů, a na dlažbu. Zemřeli ve zdraví na starobu. Kočka stále dopadne na všechny 4 nohy, a má devět životů... uvidíte, že jak přijdete domů, bude živý jak před pádem...

sebod*
hodnocení

3x

Kočky mají opravdu devět životů. :). Teď sledujte a kdyby se Vám něco nezdálo (byl spavý, nejedl, ve stolici měl krev), tak s ním na veterinu. Zranění se opravdu může objevit i po více dnech. Ale jak bylo řečeno, vydrží opravdu hodně ;). Tak ať se Vám ten skokan co nejdříve uzdraví. *hej*

hodnocení

3x

Kocour nám vypadnul z 2.patra - co teď?...

...cibuli, pepr, sul, cervenou papriku sladkou a palivou, nove koreni, majoranku, cesnek...

...lehce osmahnout na cibulce, podusit, pridat vodu, dovarit...

sebod*

Teda Axusi, *blee*.

fidonet*

no teda! :) ale važně. Dávejte na něj pozor, ještě 8x a dojdou mu životy. Jinak pokud si na nic nestěžuje, běhá, pije, jí, tak zajistěte okna jako před malými dětmi, nebo jako před ptáky. Prostě na řetízek tak velký, aby neprolezl. Kocourkovi nic nebude ...

Jsem taky pro ekolikvidaci..:)

jabraka*
hodnocení

1x

O tom,že kočky mají 9 a více životů,jsem už dlouho přesvědčen.Bydlel jsem ve věžáku v osmém patře.Sousedi měli kotě,které se rádo vyhřívalo na balkóně kde sídlily i vlaštovky.Kočka se jednou snažila z římsy ptáčka kolem letícího chytit a skočila za ním do vzduchu.Skončila dole v keřích.Trochu podrásaná a potlučená,vždyť to je pomalu 25 metrů!Ale za týden už chodila po bytě a měla chuť k jídlu.Za 14 dní si to zopakovala úplně bez následků.Pěkně po kočičím,na všechny čtyři.

JABRAKA

kejki

Známá to neměla ani tak vysoko a po třetím pádu došlo k poškození močáku a kočička si učůrávala. Kdo zná kočky, chápe, že to byl problém. Dokud nejsou sítě, musí se uvázat gumou, nebo špagátem okno za kličku a rám, aby se tohle nestávalo.

tui
hodnocení

0x

No na to jste meli myslet dřív, než vypadla! Přečtěte si toto kocky-hodonin.estranky.cz/..._

tui

tak nějak to nejde, tak odkaz znova kocky-hodonin.estranky.cz/... a tam jděte na stránku Síťujte vlevo v Menu

marenka*

Tui, já nevím, Lamička je tak z toho nešťastná, a vyčítat že na to měla myslet dřív *bum*To ona už ví taky. Takové kdybyste udělali to,nestalo by se ono... Stačilo poradit, dejte si síť do oken. Nebo ne?*plac*

marenka*
hodnocení

0x

Lamičko tak co kocourek? Je v pořádku? *pusa*

lamicka*

Tak, děkuji moc za všechny reakce, převážná většina mi moc pomohla.

Kocourek vypadá líp, chodí pomalu je takový vyjukaný, ale už večeřel i mlsky, a chvíli předl, tak doufám, že je to takhle už v pořádku.

Víte nikdy jsem nebyla "kočičák", mám ho půl roku, protože známý se stěhoval z čech pryč a já jsem se kocourka ujala. Natolik jsem si ho ale oblíbila, že už bych si bez něj nic nedovedla představit. S tou sítí je mě to jasné, já jsem to plánovala na jaro, protože nám budou měnit okna, tak jsem to odkládala. Stalo se právě to, že se samo okno otevřelo - průvan, takže kočík toho hned využil.

Snad už to tedy bude v pořádku, doufám, nu moc děkuji všem!

lamicka*

všem pro radost

Kocour nám vypadnul z 2.patra - co teď?
lidka*

Teď je jak paša s tolika kočičkama! *vtip* A jak jsou barevně sladěni - už si dá jistě pozor! Dobrou noc!

marenka*
25.03.10 19:57

Super. *palec*

pt®

Jééé, ten je krásný a je asi ještě mladý. Přeji mu zdravíčko, krasevečkovi. PT /stařenka/

Nádherný šediváček.

haninka*
hodnocení

0x

Tak byl asi jen otřesený, ale pro jistotu byc´h ho ještě tak týden sledovala, ale fakt mu asi nic nebude, vypadá dobře (a je krásnej). Ono je u koček známo, že je lepší vypadnout z pátého patra než třeba z prvního nebo druhého. Když neskočí a opravdu jen tak vypadne a nepočítá s tím (ujede mu noha), tak se z malé výšky nestačí přetočit směrem dolů na nohy a je to v pytli.

lidus*
hodnocení

0x

Kocourek je moc hezký a snad je už v pořádku. Bydlíme ve 4podlaží a kočka v bytě nad námi, tedy 5 podlaží, občas leze po balkonech a někdy spadne až dolů-jak to dělá nevím už by mě jen zajímalo jak slaní z horního balkonu na ten náš, ale zatím je zdravá jen má problém se potom dostat domů a mňauká u vchodových dveří než se jí panička vrátí.

lamicka*
hodnocení

Dobrý den,

ještě jednou děkuji všem za odpověďi, moc mě veškeré reakce potěšily. Pro info, kočičák se má dobře, byli jsme u veterinářky, prohlédla ho a řekla, že je v pořádku. Už opět běhá, mlsá, zlobí, tak je to ok. Jinak jak tu padlo, je mladý, čtyřletý. Děkuji ještě jednou za vaše reakce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]