Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
mám dotaz.. včera večer nám vyskočil kocour z druhého patra v paneláku, dopadnul na trávu. Průvan otevřel okno a už to bylo. Hned jsme seběhli dolů a ležel, přitisknutý na zdi, nehnul se. Tak jsme ho donesli domů, pak se napil, usnul. Prohmatali jsme mu nožičky, páteř, nekulhá, nemňouká. Jen spinkal a byl apatický. Volala jsem na veterinu, jestli by se na něj nepodívali, ale veterinářka mi řekla, že ho nemáme nikam tahat, že potřebuje klid a teplo domova. Kocourek usnul, ráno se najedl, teď je doma sám, museli jsme do práce. Co máme dělat, sledujeme ho a snad bude ok? Už se Vám to někomu stalo? Jedná se ještě o 6 kg britského kocourka, nutno dodat.
Když už to přežil, nemůže se mu teď nic stát?
Prosím o nějakou odpověď, zkušenost, útěchu, děkuji moc...
Není to jenom útěcha, ale i naděje, že kocourek přežije. Něco podobného se stalo mladým v rodinné domě, kdy jejich kočička spadla z podobné výšky, také na zahradu do trávy. Jeli s ní na veterinu, také neměla nic poškozeného a vylízala se bez nějakých následků. Jejich předchozí kočičku zase porazilo auto, dovlekla se domů, zalezla za lednici, kde zůstala asi dva dny. Naši ji už obrečeli, nechali ji v klidu a skutečně si odpočinula a dobře to také dopadlo. Určitě to byl pro něho šok, ale věřím, že i on se z toho dostane. Můj kocour zase přežil spoustu drsných rvaček s narušiteli jeho teritoria, občas kulhal, jednou měl ránu, že jsem snad viděla kost, ale všechno se mu zahojilo. Skutečně vždy se někam uložil, vylízal si rány. A jak jsem si večer lehla, tak vyhledával mojí blízkost a to jsem ho nechala i v posteli, i když jinak tam nesměl. Držím palce, ať to také u vás dobře dopadne.
Děkuji moc za odpověďi. Kdyby to byl klasická, domácí, tak to jo, ale tenhle je takový mazel, velký, línáček, rád teplo a teď tohle, tak mám strach, aby to bylo ok, není trénovaný a venku to nezná... Tak snad to bude v pořádku, snad nemá nějaké vnitřní zranění? To by se ale snad už projevilo?
Tak uvidíme, ale mám strach, abych i já něco zbytečně nezanedbala...
Jestli je zvyklý jenom na pohodlíčko domova a nebo je to raubíř, jako ten můj - tak divoké předky a dispozice mají v sobě. A i ten můj se umí pěkně lísat - především když chce něco dobrého. To si pro pohlazení dokonce i povyskočí. A když nemá náladu a třeba na něm chci, aby mi uvolnil židli, tak na mne i zasyčí jak zmije - co si to jako dovoluji. No, je to prostě kočičí chlap. :D Až bude v pohodě, tak nám ještě napište.
On je právě strašně hodnej, takovej dobrák, je ale svůj, je to prostě pan kocour. Hladí mě často pacičkou, po vlasech i tváři, jakoby to byl člověk. A když ráno dlouho nevstávám, tak mě kousne, abych už vstala. No je to opravdu výjimečné zvířátko!
Budu informovat, určitě, něco se mu stát, tak se zblázním..
Kocour nám vypadnul z 2.patra - co teď?...
...cibuli, pepr, sul, cervenou papriku sladkou a palivou, nove koreni, majoranku, cesnek...
...lehce osmahnout na cibulce, podusit, pridat vodu, dovarit...
no teda! ale važně. Dávejte na něj pozor, ještě 8x a dojdou mu životy. Jinak pokud si na nic nestěžuje, běhá, pije, jí, tak zajistěte okna jako před malými dětmi, nebo jako před ptáky. Prostě na řetízek tak velký, aby neprolezl. Kocourkovi nic nebude ...
O tom,že kočky mají 9 a více životů,jsem už dlouho přesvědčen.Bydlel jsem ve věžáku v osmém patře.Sousedi měli kotě,které se rádo vyhřívalo na balkóně kde sídlily i vlaštovky.Kočka se jednou snažila z římsy ptáčka kolem letícího chytit a skočila za ním do vzduchu.Skončila dole v keřích.Trochu podrásaná a potlučená,vždyť to je pomalu 25 metrů!Ale za týden už chodila po bytě a měla chuť k jídlu.Za 14 dní si to zopakovala úplně bez následků.Pěkně po kočičím,na všechny čtyři.
JABRAKA
tak nějak to nejde, tak odkaz znova kocky-hodonin.estranky.cz/... a tam jděte na stránku Síťujte vlevo v Menu
Tak, děkuji moc za všechny reakce, převážná většina mi moc pomohla.
Kocourek vypadá líp, chodí pomalu je takový vyjukaný, ale už večeřel i mlsky, a chvíli předl, tak doufám, že je to takhle už v pořádku.
Víte nikdy jsem nebyla "kočičák", mám ho půl roku, protože známý se stěhoval z čech pryč a já jsem se kocourka ujala. Natolik jsem si ho ale oblíbila, že už bych si bez něj nic nedovedla představit. S tou sítí je mě to jasné, já jsem to plánovala na jaro, protože nám budou měnit okna, tak jsem to odkládala. Stalo se právě to, že se samo okno otevřelo - průvan, takže kočík toho hned využil.
Snad už to tedy bude v pořádku, doufám, nu moc děkuji všem!
Tak byl asi jen otřesený, ale pro jistotu byc´h ho ještě tak týden sledovala, ale fakt mu asi nic nebude, vypadá dobře (a je krásnej). Ono je u koček známo, že je lepší vypadnout z pátého patra než třeba z prvního nebo druhého. Když neskočí a opravdu jen tak vypadne a nepočítá s tím (ujede mu noha), tak se z malé výšky nestačí přetočit směrem dolů na nohy a je to v pytli.
Kocourek je moc hezký a snad je už v pořádku. Bydlíme ve 4podlaží a kočka v bytě nad námi, tedy 5 podlaží, občas leze po balkonech a někdy spadne až dolů-jak to dělá nevím už by mě jen zajímalo jak slaní z horního balkonu na ten náš, ale zatím je zdravá jen má problém se potom dostat domů a mňauká u vchodových dveří než se jí panička vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.