Nejste přihlášen/a.
Poprosil bych o radu jak nejlip a nejdřiv oškubat kachnu domácí děkuji
Párkrát jsem škubala domácí drůbež - tedy není to pěkná práce. Nejprve jsem ji spařila vařící vodou a potom vzala mezi nohy a škubala. Některá má jemnou kůži, takže je třeba škubat s citem. Já jsem začínala od hlavy dolů. To kuchání je proti tomu brnkačka.
Ale jinak jsem našla ještě postupy od větších odborníků:
No fakt kytičko, to mi určitě nešlo jak po másle, pokud se pamatuji na poslední domácí kačenu - to už je snad 20 let. Byla krásná žluťoučká. To bych určitě vyměnila 5x kuchání oproti jednomu škubání. A nebo se dala do party se šikovnou škubačkou a já bych vzala funkci kuchačky - nebo jak by se to dalo pojmenovat? :D
Lidko, dobrý ,pěkně jsem si rady pročetla, tak s tou smolou jsem to ještě neslyšela. Ale jak vidno učíme se dál a celý život. Máte 1* a bod
Jednou jsem kačenu vyfasoval. Seděl jsem rozkročmo s ostatními škubajícími na fošně, která ležela na několika židlích. Řekli mi - škubej jako my. Tak jsem bral peří do rukou a škubal, nebylo nijakého paření předem, peří bylo všude a lepilo se na ruce. Z podříznutého krku mi kapala krev do boty, ale byl jsem statečný a ačkoliv jsem končil jako poslední, výsledek byl uspokojivý. Zbývající chmýří bylo opáleno kouskem hořících novin a já druhý den baštil kachnu bez jakékoliv vzpomínky na minulé odpoledne... Jak tedy na to? Při jedné kačeně sednout a rukama prostě oškubat... už bych do toho ale znova nešel.
Zkušenost moje je přežehlit žehličkou-jde to pak snadno-pokud chcete peří. Pokud peří nechcete je dobré posypat smolou jemně mletou a spařit.Hlavně pozor na to kdy kachnu nebo husu zabíjíte aby zrovna nebyla plná stonků-ty se ven dostávají lehce pinzetou a pokud má pták ještě nějaké drobné peří co škubat nejde tak opálit-já to dělám plynovým zapalovačem.
Spařovat ve vařící vodě musíte jen krátce, protože jinak kůži kačeny uvaříte a peří půjde dolů i s kůží. Když spaříte málo, zase se blbě škube. Chce to vyzkoušet a při desáté kačeně už to půjde raz dva . Jen se nevytrestejte jako já, když jsme zabíjeli drůbež v době přepeřování
a byla plná dorůstajícíh brků - nešlo to vůbec ven ani pinzetou a nakonec jsem musela kůži stáhnout.
A to tedy byla limetko veliká škoda. Protože kachní pečínka bez zlatavé kůrčičky - to je jako makové buchty bez máku. :D Já bych ani nevěděla, kdy kačena přepeřuje.
Krásný jarní den!
Lidko, to krásně poznáš, kdy přepeřuje. Chytneš ji a podíváš se jí mezi peří. Když z kůže začíná vyrůstat nové peří - . Dát kačeně ještě milost. Jinak to je fakt na mrtvici. Kdysi v neznalosti jsme takhle zabili 8 kachen najednou. Dodnes mám z toho noční můru
.
Tak to se nedivím, mně tenkrát stačila jedna. Když člověk nemá ten správný grif, tak je to makačka. No jo, tak si příště zase koupím chlazenou. :D U nás na severu spíš stejně pěstujeme sníh (a pořád se ještě drží), než kačeny a husičky. Ale z mládí pamatuji, jak babička šiškovala husu v podsadě - chudinka - hnout se v tom moc nemohla, jen z jedny strany do ní a z druhé strany ven. To jsem ji jako holka hodně litovala. Ale takové husí sádlo s jatýrkama - no to byla lahůdka.
Občas jsem si to chtěla zopakovat kupovaným výrobkem. Ale kdepak - to mělo ke vzpomínané skutečné delikatese moooooc daleko.
Jo, tak na tohle vykrmování hus vzpomíná moje mamka taky. Je pravda, že taková domácí kachna je něco úplně jinýho, než ty chlazený hybridy.. Nojo, ale nesmí to dopadnout jako kdysi u nás. Tak dlouho jsme oddalovali zabití kačera, až se z něho stal domácí mazlíček. Běhal za námi jako pejsek. A nejkrásnější bylo, když se mi nastěhoval do bazénku s kytkama. Návštěvy si mysleli, že je umělý. :D. A jak uměl pošťuchovat děti
. Když vypustil svoji kachní dušičku, tak jsme mu vypravili krásný pohřeb
. Byl pochován za zvuku fanfár. Budiž mu země lehká.
Dobrý den! takže postup jak to jsem schopná oškubat já ve třinácti letech sice to dělám od mala ale t je jedno
a jestli se vám nebude líbit tak to je vaše věc ostatně
dám si do kýble horkou vodu a kačenu do ní pořádn namočim na chvilku vyndám rychle oškubu co jde a znovu namočim aby se uvlonilo i zbývající peří, a většinou se to povede skoro celý akorát když má "pysky" tk to jde hůř... ale jde... já vím promiňte již se opakuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.