Nejste přihlášen/a.
Poprosil bych o radu jak nejlip a nejdřiv oškubat kachnu domácí děkuji
Párkrát jsem škubala domácí drůbež - tedy není to pěkná práce.
Nejprve jsem ji spařila vařící vodou a potom vzala mezi nohy a škubala. Některá má jemnou kůži, takže je třeba škubat s citem. Já jsem začínala od hlavy dolů. To kuchání je proti tomu brnkačka.
Ale jinak jsem našla ještě postupy od větších odborníků:
No fakt kytičko, to mi určitě nešlo jak po másle, pokud se pamatuji na poslední domácí kačenu - to už je snad 20 let. Byla krásná žluťoučká. To bych určitě vyměnila 5x kuchání oproti jednomu škubání.
A nebo se dala do party se šikovnou škubačkou a já bych vzala funkci kuchačky - nebo jak by se to dalo pojmenovat? :D
Lidko, dobrý ,pěkně jsem si rady pročetla, tak s tou smolou jsem to ještě neslyšela. Ale jak vidno učíme se dál a celý život. Máte 1* a bod ![]()
Jednou jsem kačenu vyfasoval. Seděl jsem rozkročmo s ostatními škubajícími na fošně, která ležela na několika židlích. Řekli mi - škubej jako my. Tak jsem bral peří do rukou a škubal, nebylo nijakého paření předem, peří bylo všude a lepilo se na ruce. Z podříznutého krku mi kapala krev do boty, ale byl jsem statečný a ačkoliv jsem končil jako poslední, výsledek byl uspokojivý. Zbývající chmýří bylo opáleno kouskem hořících novin a já druhý den baštil kachnu bez jakékoliv vzpomínky na minulé odpoledne... Jak tedy na to? Při jedné kačeně sednout a rukama prostě oškubat... už bych do toho ale znova nešel. ![]()
Zkušenost moje je přežehlit žehličkou-jde to pak snadno-pokud chcete peří. Pokud peří nechcete je dobré posypat smolou jemně mletou a spařit.Hlavně pozor na to kdy kachnu nebo husu zabíjíte aby zrovna nebyla plná stonků-ty se ven dostávají lehce pinzetou a pokud má pták ještě nějaké drobné peří co škubat nejde tak opálit-já to dělám plynovým zapalovačem.
Spařovat ve vařící vodě musíte jen krátce, protože jinak kůži kačeny uvaříte a peří půjde dolů i s kůží. Když spaříte málo, zase se blbě škube. Chce to vyzkoušet a při desáté kačeně už to půjde raz dva
. Jen se nevytrestejte jako já, když jsme zabíjeli drůbež v době přepeřování
a byla plná dorůstajícíh brků - nešlo to vůbec ven ani pinzetou a nakonec jsem musela kůži stáhnout.
A to tedy byla limetko veliká škoda.
Protože kachní pečínka bez zlatavé kůrčičky - to je jako makové buchty bez máku. :D Já bych ani nevěděla, kdy kačena přepeřuje.
Krásný jarní den! ![]()
Lidko, to krásně poznáš, kdy přepeřuje. Chytneš ji a podíváš se jí mezi peří. Když z kůže začíná vyrůstat nové peří -
. Dát kačeně ještě milost. Jinak to je fakt na mrtvici. Kdysi v neznalosti jsme takhle zabili 8 kachen najednou. Dodnes mám z toho noční můru
.
Tak to se nedivím, mně tenkrát stačila jedna. Když člověk nemá ten správný grif, tak je to makačka.
No jo, tak si příště zase koupím chlazenou. :D U nás na severu spíš stejně pěstujeme sníh (a pořád se ještě drží), než kačeny a husičky. Ale z mládí pamatuji, jak babička šiškovala husu v podsadě - chudinka - hnout se v tom moc nemohla, jen z jedny strany do ní a z druhé strany ven. To jsem ji jako holka hodně litovala. Ale takové husí sádlo s jatýrkama - no to byla lahůdka.
Občas jsem si to chtěla zopakovat kupovaným výrobkem. Ale kdepak - to mělo ke vzpomínané skutečné delikatese moooooc daleko. ![]()
Jo, tak na tohle vykrmování hus vzpomíná moje mamka taky. Je pravda, že taková domácí kachna je něco úplně jinýho, než ty chlazený hybridy.
. Nojo, ale nesmí to dopadnout jako kdysi u nás. Tak dlouho jsme oddalovali zabití kačera, až se z něho stal domácí mazlíček. Běhal za námi jako pejsek. A nejkrásnější bylo, když se mi nastěhoval do bazénku s kytkama. Návštěvy si mysleli, že je umělý. :D. A jak uměl pošťuchovat děti
. Když vypustil svoji kachní dušičku, tak jsme mu vypravili krásný pohřeb
. Byl pochován za zvuku fanfár. Budiž mu země lehká.![]()
Dobrý den! takže postup jak to jsem schopná oškubat já ve třinácti letech
sice to dělám od mala ale t je jedno
a jestli se vám nebude líbit tak to je vaše věc ostatně
dám si do kýble horkou vodu a kačenu do ní pořádn namočim na chvilku vyndám rychle oškubu co jde a znovu namočim aby se uvlonilo i zbývající peří, a většinou se to povede skoro celý akorát když má "pysky" tk to jde hůř... ale jde... já vím promiňte již se opakuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.