Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes sousedky napadá mého psa

Od: marenka* odpovědí: 6 změna:

Tak nevím, jak se mám zachovat, co dělat.. Bydlím v domě, jedno patro máme se sousedy, kteří mají dva jezevčíky. Jeden je starý, druhého si přivedli někdy před měsícem, byl to tulák. Já sama mám dva mopsíky. Problém je v tom,že sousedka nového jezevčíka venčí tím stylem,že ho vyšoupne za dveře na společnou chodbu. Čůrání po chodbě vynechám, taky to není nic báječného, mě především trápí to, že napadá moje psy. Já je oba nezvládnu vzít na ruku najednou abych je bezpečně vynesla ven, tak fakt nevím. Domluvu ignoruje, řekla mi že se mi to zdá, že si její pes chce jenom hrát. Posledně když stál se zježenou srstí,skrčeným čumákem a vyceněnými zuby před mým Tobiáškem, tak mi přátelsky teda nepřipadal. A ten můj truhlík, místo aby se klidil, si k němu chtěl ještě čuchnout..

Moc děkuju, já jí mám chuť nakopat do zádi, ale vím že to nejde..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, chrań mě, pane, před takovýma sousedama. *sok* Je pravda, že mopsíci vydávají podivné zvuky při dýchání a spousta malých psů se jich proto bojí. A ten váš soused jozefčík k tomu přidal agresi. Pro jistotu. *stop*Ale pokud tihle podivní sousedi nic nezmění, asi nenaděláte moc. *nevi*Ale třeba vám pomohu tím, co jsem udělala já, když napadla velká fena souseda mou jorkšírku. Řekla jsem mu, že teď je zima a já nosím pevné boty. Ukázala jsem mu podrážku traktor. A jestli se to ještě jednou stane a jeho psina napadne mou, nezaváhám a ty boty použiju tak, že pak bude nejlépe, aby svou čubu nechal utratit, protože mu ji rozkopu na hadry.*bum*Ještě teď se klepu! Tvářila jsem se jako bohyně pomsty, ale to byl záměr. Musel být přesvědčený, že to udělám.*bum*Obcházím i mravence a čemu mohu jen ublížit, tak jsou to blechy a klíšťata. Ale pomohlo to. Chlap mě zdraví a psinu si vždycky podrží, dokud se nepřesvědčí, že nejsme v dohledu.*jasne*Občas to nejde jinak.

A ještě je dobrá finta pohrozit, že si budu stěžovat na přestupkovém oddělení na úřadě. Většinou se leknou, protože je pes bez známky a tedy bez daní.

marenka*
hodnocení

*placni* taky dobrý! Když já mám o ty svoje uchrochtaný prdelky strach.. jsou to moje děti a ještě nikdy nikomu neublížili. I venku mám trasy, kde vím, že pokud by se na nás řítil potulný pes (a že jich je ve Varnsdorfu dost) tak je mám kam uklidit (strčila bych je za plot*dril*). Dva psíci jsou radost, hrají si spolu, líp to vydrží o samotě doma když jsme v práci, ale taky je s nima potom horší manipulace. *plac*

Ještě mě napadlo: noste sebou nějaký sprej. Jakýkoliv, nejlépe voňavku, kterou moc nemusíte. Asi moc neublíží, ale zažene. A případně ukázat pánečkovi, že příště to bude pepřák. *klik* A víte vy, že když by se přece jen stalo a nějaký bohovsky najedovaný pes napadl vaše chrochtalenky, nesmíte se o svoje starat, ale popadnout cizího psa za ocas a odhodit. Když byste se snažila zvednout svého, cizí má dost času vašemu ublížit. Musíte zneškodnit toho cizího! A nelekejte se, v takové situaci se vůbec nebudete bát. Je to s podivem, ale je to fakt.*sok* Určitě k takové situaci nedojde, ale je dobré vědět pár věcí. A já vám z duše přeji, abyste žádnou takovou situaci nemusela řešit. My když potkáme nějakého většiho psa, řeknu polohlasem a radostně-Ahój, jak se máš? A věřte nevěřte, každý zavrtí ocasem a narovná uši. Každý! Asi to bude jako u lidí.*jasne*

marenka*
hodnocení

Ježíši, moc děkuju *srdce* No vidíte to, to mi vůbec nedošlo, že když takhle rozklepaná strachy držím oba psíky pod paží (jeden 13kg*hi*,druhý 9kg) tak mám volnou akorát nohu a tu vymrštit, tak si dám akorát na.. záda. A jestli mě pokouše cizí pes, to je mi fuk, já to přežiju a s bolestí se taky umím srovnat, horší je to s těma našima ťutínkama *houpy*

terinecka*
hodnocení

3x

Dobrý den,řekla bych,že tady jsou dvě možnosti.Buďto paní nemá pejska zaregistrovaného a tímto bych na ně upozornila úřad s tím,že její pes ohrožuje ty vaše-nejspíš se jí nebude chtít za pejska platit.Druhá možnost je domluvit jí,že než by ji někdo udal,ať dá raději pejska do útulku s tím,že ho našla.V každém případě doporučuji jakkoli řešit,protože pejsek není určitě naočkovaný a kdyby kohokoli kousnul,může přenést cokoli a pak už by to bylo na policii.

marenka*
hodnocení

Moc děkuji, vidíte to, to s tím očkováním mi vůbec nedošlo *zed*. Nehledě na to, že kdyby kousnul mého Tobínka, tak by to policie ani neřešila (podle nich je to věc) a já bych šla asi sedět, protože to bych už nerozdýchala..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]