Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se platí clo při dovozu kočky

Od: kockal odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

když si koupím kočku za 300 dolarů na Novém Zélandu a nic víc neplatím, protože dopravu za mne hradí odesílatel, z čeho doopravdy platím clo? Je možné, že mi na celním úřadě započítali i nějakou poměrnou část z dopravy? Když jsem se telefonicky ptala, protože jsem na úřadě zaplatila připitoměle to, co si řekli, jak clo vypočítali, že je divná částka pro výpočet, pravili, že se do toho započítává vše.i doprava.Napočítali mi totiž clo vyšší, než z částky 300, ale nižší, než z částky uvedné za dopravu/kterou ale hradil odesílatel/+částky za kočku. Je to správně? Díky,L.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak u zvířat... mám zkušenosti jen s doclíváním tabákových výrobků. Nicméně myslím, že litera zákona je jednoznačná, jen procentuální výše cla je rozdílná dle typu zboží.

Základem pro vyměření cla je celní hodnota.

Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Nezapočítávají se poštovní poplatky, které by měly být vybrány za úkony provedené v zemi dovozu. Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj.

zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní hodnoty zboží.

Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb.

vesnach*
hodnocení

0x

Pokud budete mit kupni smlouvu, a celnik najde v celnim sazebniku zvira jako polozku, tak z nej zaplatite clo.

doplněno 19.03.10 10:22:

zvire

kockal
hodnocení

no, ano, kupní smlouva byla na 300dolarů za kočku. Nic víc. Kočka nebyla na prodej,ale na mazlení...zaplatila jsem 20%dph za kočku a ještě 20%dph si přičetli za cca 85%dopravného.To právě nechápu.A po telefonu mi řekli, že musím zaplatit i DPH i z dopravy.L.

hodnocení

0x

Jaká je to kočka? Neobvyklá? Až ji budete mít, dejte, moc prosím, fotku. *hi*

kockal
hodnocení

to je otázka, čemu říkáte neobvyklá kočka :) je to birma, fotek je na netu habakuk, určitě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]