Nejste přihlášen/a.
nějakého malého ( ale ne trpasličího jako je např. čivava), krátkosrstého, nějaký který je vhodný třeba na agility, prostě čiperný a
pohyblivý a hlavně velký kamarád. Jo a ještě jaký je rozdíl mezi terierem jacka russella a parson russell terierem? Všem
díky za odpovědi
Kikishko, možná, že bys bezva kamaráda a šikovného pejska našla v útulku. Kolikrát právě tito kříženci jsou velice učenliví a chytří. Vzpomeň, kolik takových hrálo ve filmech. A věř, že když mu dáš domov, tak se ti odvděčí bezmeznou láskou. Jistě by ti v útulku poradili, jaký by byl vhodný právě pro tebe. Vždyť se tam můžeš jít nezávazně podívat. Tak ať se ti to povede!
z krátkosrstých je živý ratlík, teda pinč, trpasličí nebo německý, nebo něco od jezevčíků, ale na ty třeba zkušenosti, jsou sami o sobě silné osobnosti. A mají kratší nohy, takže agility asi...
Většina psů bude "velký kamarád"pokud dostane lásku a péči. Jak se do lesa volá...
pár náhodných informací např. na trpaslicipinc.wbs.cz/... nebo napsat ratlík, najde se spousta informací...
doplněno 17.03.10 06:09:k tomu rozdílu např. parson-jack-russell.cz/... a podrobněji prtove.cz/... a další, jen hledat...ve všeobecnosti jack je menší a trochu odlišné stavby těla
Máme bílého malého knírače.Inteligentní ,krásný, temperamentní,kamarádský a přítulný,máme ho celá rodina velice rádi.Je u syna v domku.Do panelového bytu bych ho nechtěl,ne proto,že se mi tu nehodí,ale proto,že to pokládám za trápení zvířat.
JABRAKA
Kníráček, to by byla dobrá volba! Vzbuzuje respekt, temperamentní, inteligentní, živý, trošku tvrdohlavý, ale bááááječný.
A navíc, trimuje se a stříhá, takže žádné chlupy po bytě.
Každý pes miluje svého pána, svou rodinu, svou smečku. Arabské přísloví říká: Usekneš-li psovi nohu, stejně za tebou půjde.
Nebo co třeba krysaříka? Je malý, temperametní, inteligentní, ale úžasný. Máme doma 3 a je to trojnásobné štěstí
To pidi žlutý na pravé straně je mimi
Měla jsem jezevčíka a šeltii. Podle mě je jedno jaký pes je v bytě pokud na něj máte dostatek času. Švagrová má výmarského ohaře, sestra ričbeka-pravidelně jsou na cvičáku a na výstavách a to, že bydlí v paneláku není na závadu. Psi jsou kamarádští i k dětem.Vše je to o výcviku, výchově, pokud si páníček léčí komplex může vychovat i s malého psa agresivní potvoru.Jen pro zajímavost v našem paneláku jsou 2retrývři-oba mají záchranářský kurz, 1 belgický ovčák, 2jezevčíci, 1pudlík, 1 obrovský pes nevím rasu-prý se používá v Kanadě na lov medvědů, a 3 pejsci neznámé rasy z útulku. Jsem celý den doma a nevím o nich, pokud jsou venku klidně je pohladím a nebojím se, u dcery v domě je čivava která vytrvale štěká a pozor na lýtka-kouše.
Russell teriéři jsou sice roztomilí a živí a velmi moderní, ovšem ne každý majitel je zvládá a jejich potřeba pohybu a zábavy je enormní. Díky jejich živosti a silnému loveckému pudu je to jedno z nejčastěji hledaných a ztracený plemen. Dobře si tedy rozmysli, jestli máš dostatek času se psu věnovat, jinak se může stát, že nevybitý pes bude doma kňučet a demolovat byt.
Co se týče rozdílu mezi oběma russelly: hlavní rozdíly byly především ve výšce a proporcích. Vyšší pes s více čtvercovým formátem je nyní znám jako Parson Russel teriér a nižší pes poněkud delších proporcí je znám jako Jack Russell teriér.
Jinak souhlasím s Lidkou a radím psa z útulku, už proto, že pes z útulku je nejen velmi hezké gesto a pomoc psovi, ale taky víš, jakého psa si bereš, jaké jsou jeho sklony a povaha. Zde najdeš podobné pejsky z útulku, kde je již jejich povaha prověřena russell-v-nouzi.estranky./... a zde další malé pejsky vhodné do bytu k adopci z útulků psy-vnouzi.estranky.cz/...
My máme doma již rok yorka a jsme s nim maximálně spokojeni. Zatím nic neroztrhal, je to miláček celé rodiny.Problém bývá jen,že moc nechce žrát.
Mám dva mopsíky, proto doporučuji Jen mají sklony k obezitě, takže pozor na pamlsky. Je to ideální pejsek hlavně v tom,že se absolutně přizpůsobí Vám. Jste lenoch? Mops bude gaučák,neštěkavý,nepohyblivý,spavý a hodný. Chcete chodit na agility? Zvládne to. Jen má problém v horkém počasí, takže na běhání vedle kola fakt není.
juuuuuu pejsci ... to mi zase zvedlo naladu.. ja si do budoucna taky chci poridit psika.. rada bych velikeho ale malej je praktictejsi v tom ze ho muzete vzit vsude sebou. treba takovej krysarik jako ma pisatelka vyse
ale uplne silene miluji SAMOJEDA to je takova krasna mekka bila vlocka se tremi cernymi puntiky (cumak a ocicka) sice je to desne tvrdohlavej pes ktery ma svou hlavu ale o to vic se mi libi ... je desne kamaradskej coz mu kouka uz z tech puntiku hahahah a co jsem se tak informovala tak mu nevadi byt v byte HLAVNI CO VYZADUJE je pritomnost sveho pana.. (coz je snad samosebou) chudanek spatne snasi samotu
kurcis nejak se mi nepovedlo sem dat obrazek ((
proc mi nejde vlozit obraaaaaazek ACH JOO
Arimas něco pro Vás
Naše půlroční Růženka a dvouměsíční sousedovic miminko samojeda Teď již poněkud naše holky přerostla
jeeeeeeeeziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllliiiiiijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa TOHLE JEEEEEEEEE TAK SLADKYYYYYYY BOZINKU MUUJJ
arimas, a má obrázek zkratku: jpg, nebo jinou? Zkuste jej dát do programu malování a: uložit jako, pak to zkuste znovu. Taky to už umím. PT /stařenka/
presne tak to delam s tim programem na malovani protoze to tam vzdy musim zmensit.. z nejakeho duvodu se mi po vlozeni fotky ukazala jenom byla obrazovka a NIC ... beeeeeeee
ale ja sem debil preci! ANO Nebylo to jpg zkusim to znova a uz vas s tim nebudu obtezovat hihihih
Ahoj.
My máme doma maltézí slečinku.Chtěl ji starší syn,chodil s dívkou a oni měli právě maltézáčka,Se slečnou už nechodí,ale naše holčička je miláček celé rodiny.Říkám,že přinesla do domu štěstí.Maltéz je vyloženě pokojový pes.Společenský,rodinný,hravý.Jiného už bych asi nechtěla.Lenka
Aghoj! já osobně bych ti doporučila mose nevím jestli je to pes na agility no porvadě moc neí ale je to skvělá kamarád a prostě supr pes do rodiny klidně k dětemživý veselý kamarádský to je přesně on
a třeba pudl a west a podobné rasy vám pochopitelně nevymlouvám ani nedoporučuji neb můj názor je ten že je to spousta péče o srst pravidelné stříhání a ta povaha ta se mi u toho mopse asi opravdu líbí nejvíc :d a navrhovaného samojeda do bytu nevím no...
Já bych doporučil border kolii. Je to jeden z nejinteligentnějších psů. Je hravej, poslušnej a není nijak velkej. A na agility je jak dělanej, hrozně ho to baví. Rád pozoruju v parku páníčky, když je cvičí.
Rozhodně bych ignoroval krysaříky, pinče, pudly - věšinou to bývá hysterický nebo uřvaný nebo oboje.
Ahoj Kiki, v podstatě téměř jakéhokoliv. Nedoporučoval bych nějaké bojové plemeno, ale jinak většina pejsků stejně většinu dne prospí. A pokud mu potom věnuješ své volné chvilky, bude Ti vděčný. Názory, že ovčák nepatří do paneláku neberu, stejně jako já ta moje ovčanda tam jen spala, jinak jsme byli pořád spolu!
Anebo kapesní pes, mám to v příbuzenstvu, pořídila si to meje neteř, jmenuje se Dante. Vždycky jsem říkal, že "malej pes neni pes", ale po tom, co jsem trošku blíž poznal tuhle velkou osobnost v malym tělíčku, začínám trošku měnit názor!
Čistokrevnej Dantík!
Jinak chihuahua, česky čivava, kapesní pejsek, tenhle je opravdu "minimalizovaný", navíc se ještě povedl v tom, že mu netrčí uši do pryč a nemá oční bulvy jak hlemejžď. Je krásnej. Ale navíc je to Pan pes, osobnost která žije svým životem.
... tak jsem vždycky tvrdil že malej pes je kočičák nebo hadr na podlahu... Ale po seznámení s touhle osobností asi na starý kolena možná přehodnotín některé své názory...
A jak se tento pejsek snáší s druhýma pejskama? Máme totiž pejska a přemýšlím, že pořídím ještě jednoho, aby nebylo smutno, když jsem v práci.
Dzulietko, to uděláš pro svého pejska to nejlepší, co můžeš. A nebála bych se. Náš Tobín byl vždycky netýkavka, cizí psi ho absolutně nezajímali, žil si svůj uzavřený život a nikoho si nevšímal. Museli jsme ho brát do práce, protože doma brečel. Jenže pracuju v kovošrotě a tam je nepředstavitelný prach a špína. Tak jsem mu sehnala za pár kaček kamaráda, stejné rasy od člověka který se ho chtěl zbavit. Maxíkovi v té době bylo 8 měsíců, Tobínovi 3,5 roku. Lekla jsem se, když jsme si pro Maxe přijeli. Tobín je klidný pohodář, ale Max. Už když jsme přijeli k majiteli, vyřítila se na nás neřízená střela. Poštěkával, skákal na nás, okusoval nás radostí. První seznámení bylo takové, že jsem vážně přemýšlela, že tohle nepůjde dohromady. Maxík se vrhnul na Tobína, skákal radostí, kousal ho do uší. Tobín se schoval, zoufalý z toho co to je. Za týden už spali vedle sebe, do půl roku jsou nerozdělitelní parťáci. Večer se zkontrolují, pokud si jeden z nich jde lehnout opodál, venku se drží u sebe, když jdeme do práce, lehnou si na jeden polštář, kde se na sebe namáčknou. Nelituju toho.
Marenko, tak to by bylo krásné, ale já mám fenku a slyšela jsem, že dvě fenky není dobré, co je na tom pravdy?
Já mám dohromady dva psy. A co chodím na mops web, tak tam mají holky běžně dvě fenky. Už jenom z toho důvodu, že pes s fenkou = štěňata, když se fenka hárá, tak se pes může pominout, přestane žrát i poslouchat, právě že naopak páreček může způsobit víc komplikací než je zdrávo. Možná že se mezi sebou pohádají cizí dvě fenky, nebo cizí dva psi, jsou si sobě rovny, ale jako kamarádky doma nevidím problém. To víš, že i ti naši kluci si museli vyjasnit, kdo je doma pánem. Víceméně jsem je vždycky seřvala, když do sebe začali pokusovat, honit se.. ale jednou jsem přišla domů, Maxík byl jak milius a je i jiný, vůči Tobiáškovi. Nekrade mu kostičky a nedovoluje si tolik, víc ho poslouchá. Tak si myslím, že když jsme nebyli doma, tak se kluci porvali. Ale nikde neměli ani šrám, přesto je vidět, že mají mezi sebou jasno.
A kdy je ta mezinárodní výstava v Brně? není to teď? Stojí to za to, udělat si výlet.
Závidím každému, kdo tam jede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.