Nejste přihlášen/a.
Prosím,poradte.Našemu 8 letému jezevčíkovi začalo nepříjemně zapáchat z tlamy.Víme,že to asi bude zubni kámen,ale pes si nenechá do huby sáhnout,o nějakém čištění zubu,jak jsem se dočetla,nemuže být ani řeč.Také víme,že to odstranuje veterinář v narkoze,ale je to drahé a my na to nemáme dost peněz.Koupila jsem žvýkací hračku,která prý pomáhá,ale je to pořád stejné.Také dáváme kosti,aby si ty zuby čistil,ale bez výsledku.Prosíme,zná někdo metodu či recept,jak zápach,který je velmi nepříjemný,protože je pes v bytě,odstranit? Předem děkujeme za odpověd!
Dejavu,rozcupovala jste nás na kousky,ale když jsme si pejska pořídili,byli jsme zaměstnaní,dnes je situace jiná,máme pro 3 lidi 24O,-Kč na den na všechno a ani při dobré vuli nemuzeme na veterine platit,pujcovat si nechceme a ani nemáme od koho.Navic zde na venkově je široko daleko pouze 1 veterinář,takže objíždět nějaké jiné nepřipadá v uvahu,navíc auto nemáme.
Ještě doplnuji,že nám situace i osud pejska není lhostejný,proto jsem s pomocí známých zde požádala o jakoukoliv radu,jak se tohoto problému zbavit.
Pokud už tam ten zubní kámen je, tak nepomůže žádná žvýkací hračka. Pouze ten ultrazvuk v narkóze, jak píšete, a pak důsledně pejskovi zoubky čistit, aby se mu už další neudělal (ty žvýkací zázraky berte opravdu s rezervou, většinou jde spíš o "zbožné" přání výrobce než o opravdové čistění). Bohužel, někteří pejsci tvorbou kamene trpí více a ten zápach je opravdu nepříjemný.
Poraďte se s doktorem může to mít více faktorů, jak píšete zubní kámen, ten by se měl opravdu odstraňovat, neboť hrozí zánět dásní.Jestli už ho Váš pejsek nemá, to bývá další příčina zápachu a mohou to být i nemoci ledvin. Myslím ,že nějaká žvýkací hračka není na škodu, ale odstranění kamene, by mělo být základem. Tím,že si nenechá do huby sáhnout to mohou být i ty bolestivé dásně , na to by lékař mohl napsat mastičku. Bohužel vše něco stojí.
Dávat kosti na čištění zubů opravdu nestačí. Když nemáte na to nechat psovi čistit zuby od veterináře ultrazvukem, tak je potřeba prevence zubního plaku(kamene) - mechanicky psovi zuby čistit - tj. pastou a kartáčkem. Teď už je na to pozdě a Váš miláček už má zřejmě v puse zánět, proto si už chudák nenechá do pusy ani sáhnout a pdtud i ten nelibý zápach. Běžte s ním k vetovi, zánět se může rozšířit do celého těla. Nejvíc mě fascinuje, že řešíte to, že mu z pusy zapáchá místo toho, že pejska něco bolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.