Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes-zápach z tlamy

Od: rampepurda* odpovědí: 10 změna:

Prosím,poradte.Našemu 8 letému jezevčíkovi začalo nepříjemně zapáchat z tlamy.Víme,že to asi bude zubni kámen,ale pes si nenechá do huby sáhnout,o nějakém čištění zubu,jak jsem se dočetla,nemuže být ani řeč.Také víme,že to odstranuje veterinář v narkoze,ale je to drahé a my na to nemáme dost peněz.Koupila jsem žvýkací hračku,která prý pomáhá,ale je to pořád stejné.Také dáváme kosti,aby si ty zuby čistil,ale bez výsledku.Prosíme,zná někdo metodu či recept,jak zápach,který je velmi nepříjemný,protože je pes v bytě,odstranit? Předem děkujeme za odpověd!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

7x

Žvýkací kost neodstraní zubní kámen, působí proti němu jen preventivně, zpomaluje jeho tvorbu, navíc byste tuto dentální kost nebo enzymatické plátky museli psu dávat dle veterinářů denně, aby to mělo nějaký efekt. Rovněž existují i speciální granule, kt. omezují a zpomalují tvorbu zubního kamene, na který některá plemena hodně trpí.
Pokud to zubní kámen je, pes při něm v pokročilém stádiu velmi trpí, někdy ani nemůže žrát. Kdybyste vy měla takové bolesti, myslím, že byste uháněla na zubní, až by se vám za patami prášilo, protože byste pozdějí nemohla ani jíst.
Takže odstranění je nutné. Přikládám fotku, jak bezcitní dokáží být někteří majitelé a do jakého stádia to u psa zahnali bez ošetření. Argument, že je to drahé a nemáte na to, moc neuznávám, pokud si pořídíte psa, musíte být schopni se o něj starat i v době nemoci a dopřát mu veterinární péči, jiak se dopouštíte týrání zvířat.
Jistě namítnete, že takto to u vašeho psa není, ale pokud kámen má, do těchto stádií to dospěje, pokud s tím nic neuděláte, za to vám ručím. Pokud již má zanícené zubmí oblouky, bude třeba ho navíc přeléčit Stomorgilem, protože již je tam zánět.
Rozumní veterináři jsou schopní přistoupit na splátky a cca 1000 Kč za ošetření není žádná hrůza. Zkuste se poptat na více klinikách. Pokud nejste schopni nebo ochotni se o psa postarat v době nemoci, bude asi lepší mu mu najít nový domov. Kdyby si zlomil nohu nebo jakékoliv jiné problémy, nechci ani domyslet, jak by dopadl.
Rovněž jste zanedbali výchovu psa, protože nechat se učesat a prohlédnout chrup, to je samozřejmost, kterou jste ho měli naučit dávno už ve štěněcím věku - vy, nebo ten, kdo ho vychovával, pokud jste ho neměli od štěněte.
Další možnost pachu z úst je ještě kvasinková infekce, tento pach je typicky nakyslý. To signalizuje potravní alergii na žrádlo, často to doprovází ještě kvasinkové záněty uší. Tam je třeba zvolit vhodnou hypoalergenní dietu po poradě s veterinářem.
Pes-zápach z tlamy
papene*

Poradit se s lékařem a rozbít prasátko.

rampepurda*
hodnocení

Dejavu,rozcupovala jste nás na kousky,ale když jsme si pejska pořídili,byli jsme zaměstnaní,dnes je situace jiná,máme pro 3 lidi 24O,-Kč na den na všechno a ani při dobré vuli nemuzeme na veterine platit,pujcovat si nechceme a ani nemáme od koho.Navic zde na venkově je široko daleko pouze 1 veterinář,takže objíždět nějaké jiné nepřipadá v uvahu,navíc auto nemáme.

rampepurda*
hodnocení

Ještě doplnuji,že nám situace i osud pejska není lhostejný,proto jsem s pomocí známých zde požádala o jakoukoliv radu,jak se tohoto problému zbavit.

dejavu*
Napsala jsem pouze fakta, pes ani já nemůže za vaši ekonomickou situaci a výchovu. Jednoduché řešení, navíc bez toho, aby se mu otevřela tlama není, je mi líto. Ráda bych vám ho řekla, ale to vám neřekne nikdo, navíc bez toho, že byste se psem zajeli k veterináři.
Můžete mu ještě podávat řapíkový čaj. Jestliže se vaše ekonomická situace zhoršila a psa si nemůžete dovolit a situace by se zhoršila a trápil se bolestí, je mi to líto, ale mohu vám pouze pomoci s tím, že ho dám na internet v sekci Daruji do útulku, podle místa bydliště a pošlu inzertní servery, kde ho můžete inzerovat, pokud by toto pro vás bylo řešení a pošlete mi fotku a popis psa třeba do vnitřní pošty s kontaktem na vás.
jenny*

Dejavu, sorry, ale ty jsi normální krá...Myslím že by jsi hlavně měla vyhledat lékařskou pomoc v oblasti psychiatrie hlavně ty!

limetka*
hodnocení

2x

Pokud už tam ten zubní kámen je, tak nepomůže žádná žvýkací hračka. Pouze ten ultrazvuk v narkóze, jak píšete, a pak důsledně pejskovi zoubky čistit, aby se mu už další neudělal (ty žvýkací zázraky berte opravdu s rezervou, většinou jde spíš o "zbožné" přání výrobce než o opravdové čistění). Bohužel, někteří pejsci tvorbou kamene trpí více a ten zápach je opravdu nepříjemný.

kytka*
hodnocení

1x

Poraďte se s doktorem může to mít více faktorů, jak píšete zubní kámen, ten by se měl opravdu odstraňovat, neboť hrozí zánět dásní.Jestli už ho Váš pejsek nemá, to bývá další příčina zápachu a mohou to být i nemoci ledvin. Myslím ,že nějaká žvýkací hračka není na škodu, ale odstranění kamene, by mělo být základem. Tím,že si nenechá do huby sáhnout to mohou být i ty bolestivé dásně , na to by lékař mohl napsat mastičku. Bohužel vše něco stojí.

raadek*
Ridte se radou kytky. Koupila jste morkovou kost? Take pomahaji suche granule, ale to je pouze prevence. Vycisteni v osmi letech pod narkozou je rozhodne lepsi nez ve trinacti, tak radeji nevahejte, protoze muze zacit trpet paradentozou a nakonec mu vypadaji zuby. Zkuste obvolat par veterinaru ohledne ceny, protoze jsou velmi rozdilne. Kdyz jsem mel pejska, tak jsem daval doktorovi velka dýška hlavne proto aby mohl osetrovat mene solventni pejsky jako to dela řada lidi. R.

barb*
hodnocení

1x

Dávat kosti na čištění zubů opravdu nestačí. Když nemáte na to nechat psovi čistit zuby od veterináře ultrazvukem, tak je potřeba prevence zubního plaku(kamene) - mechanicky psovi zuby čistit - tj. pastou a kartáčkem. Teď už je na to pozdě a Váš miláček už má zřejmě v puse zánět, proto si už chudák nenechá do pusy ani sáhnout a pdtud i ten nelibý zápach. Běžte s ním k vetovi, zánět se může rozšířit do celého těla. Nejvíc mě fascinuje, že řešíte to, že mu z pusy zapáchá místo toho, že pejska něco bolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]